• dünyanın hiç bir yerinde yapılmayan, bu topraklara özgü bir abukluk daha.
    bilumum kahvehane, esnaf ve emekli çimentocular lokali muhabbeti.
    oğlum sizin hiç işiniz yok mu. nasıl hesaplayabilirsin ha? nasıl yapabilirsin bunu?
    nasıl benim araba 12.5 kuruş yakıyor diyebilirsin herşeyi anlarımda buçuk ne oluyor. adam birde hiç utanmadan diyor ki "27 liraya datça'ya gittim bu arabayla".
    lpg fiyatı her yerde farklı, araçların şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimleri farklı bunu nasıl kesin bir netlikle hesaplarsın.
    canım babacım sizin yüzünüzden çok yakıyor diye taş gibi opel'ini satıp, arka tamponu kordonda fal bakan ablalara benzeyen fiat albea aldı.
    haysiyet cellatları, aşağılık herifler yeter artık buna derhal son verin. hepinizden, gömleğinizin üst cebindeki uzun samsun'dan, sararmış bıyıklarınızdan, benim araba şu kadar yakıyor hacum demenizden, hırsınızdan bıktı usandı artık bu halk.

    bu ülkeye büyük bir özür borcunuz var.
  • hesabını bilmeyen, hesap yapmaya ihtiyacı olmayan dürrüklerin hezeyanı.
    (bkz: umarsız oç)
  • aynen bu ibneler babadan oğula geçiyor. bende 2012 c180 var 1.6 156hp 3 yıldır kullanıyorum uzun yolda 6lt , şehir içinde normal koşullarda 8lt yakıyor.

    ama benim arkadaşımda da aynı araba aynı model var bu amk arabası 5 lt yakıyor nasıl oluyor bu iş.

    bu gerizekalılar arabalarının çok yaktığını yada gerçek değerlerini söylemezler çünkü çok ayıp. 5 yakıyorsa 3 - 10 yakıyorsa 8 söylerler.
  • (bkz: arabasını eşek siksin)

    sanki bi tek onda araba varmış gibi anlata anlata bitiremez ibnenin evladı. çok az yakarmıs da sanrufu varmış da krank mili ebesine girmişmiş de bilmem ne. full+full sikecen bunları.
  • dünyanın hiç bir yerinde görülmemiş uçuk benzin fiyatlarının türkiye'de olmasındandır. elbette hesaplayacak. hesaplamayıp, sorgulamayan bihaber moronların yüzünden ülkende benzini çakıyorlar 2-3 misli fiyatına.
  • hesaplaması çok kolaydır. herkes yapabilir, ileri matematik gerekmez.

    depon 50 litre diyelim, benzin de 4 lira diyelim. 200 liraya depon doldu, bir depo benzinle 800 km yol gittin. böl 200'ü 800'e, kilometrede 25 kuruş yaktığını bulursun.

    bu kadar kolay yapılabilen bir hesap için nedir ki bu celallenme? ben de yapmıyorum ama yapan adama bir şey de demiyorum. devir ekonomi devri sonuçta, götün yiyorsa git 3 bin motor arabaya bin, kol gibi mtv öde, günde bir depo benzin al. yapamıyorsan da hesap yapanlara laf söyleme.

    elbette ki en güzel yolu 100 km'de kaç litre yaktığı hesabıdır, evrensel bir yöntemdir. yapınız, yaptırınız.
  • otomobil forumlarında tüketimi kuruş cinsinden verenlere uyuz oluyorum. bizdeki yakıt fiyatı dünyanın en değişken şeyi değilmiş gibi benim araba 20 kuruş yakıyor vs. diye yazıp duruyorlar. iyi güzel de gelecekte senin arabanın ne kadar yaktığını öğrenmek için foruma girecek birisine hiçbir şey ifade etmeyecek ki bu veri? temiz temiz lt / 100 km cinsinden verin, isteyen günün pompa fiyatına göre hesaplasın, foruma yazdığınızın bir anlamı olsun.
  • matematik özürlü birisi olmama rağmen bunu diyenlere lan yakıt fiyatı her gün değişiyor. senin söylediğin rakam niye değişmiyor deyince bön bön suratıma bakıyorlar.
    akaryakıt fiyatının sürekli değiştiği bu ülkede sağlıklı bir hesaplama yöntemi değil. anlat anlatabilirsen bu düz adamlara.
hesabın var mı? giriş yap