• tam ismi "benim istanbul'um: 15 yazar, 1 çizer" olan ve adnan özyalçıner'in derlediği istanbul anıları ve hikayeleri kitabı.

    istanbul bir öykü yumağıdır, bir anı albümü. istanbul'da doğan için bu şehir güzeldir, başka şehirlerden gelenler için ise şaşırtıcı. adnan özyalçıner, bir istanbul öykücüsü olarak 14 yazar ve bir çizer seçti istanbul'u anlatsınlar diye. deniz kavukçuoğlu'ndan ferit edgü'ye, tuğrul tanyol'dan gülsüm cengiz'e herkes kendi istanbul'unun öyküsünü yazdı. geçen yıl yitirdiğimiz kemal özer de kendi istanbul'unu anlattı. belki de kemal özer'in son yazısıydı bu. 15 yazarın istanbul'unu da ferit öngören çizdi. kayıkçısından lokantasına, hamalından süleymaniyesine, ince ince.

    bu kitabın bir benzeri yok... bütün istanbul kitaplarından farklı bir kitap çünkü 16 gözden yüzlerce istanbul'u yansıtıyor.

    http://www.dr.com.tr/…itaplari/urunno=0000000325285
  • haldun hürel tarafından yazılan mükemmel ötesi kitap. ilk basım tarihi 2023 ağustos. istanbul tarihinin yanısıra imar faaliyetlerinin de derinlemesine anlatıldığı bu güzellikte bir kitap için içimden bir tek şu geçiyor;
    istanbul bir insan olsa, bu yazdıkların icin, emegin icin, bu buyuk sevgin ve aidiyet duygun icin sana sarılır hüngür hüngür ağlardı.
    takespeed ellerinden öpüyor haldun hürel.
hesabın var mı? giriş yap