• bir yaratıcının varlığına inanan biri olarak bunu söylüyorum:
    evrim öğretilmeli.
    eğer sen evrimin öğretilmesinden, bilinmesinden kaçarsan kendi inancına güvenmiyorsun demektir.
  • 'benim okulum' derken?
  • bence güzel öğreti olmuş o öğrencilere. böyle bir müdür görmek, evrimin kayıp halkalarının sembolüne bakmak gibi olsa gerek. düşünsene, kanlı canlı bir cro-magnon karşında!
  • okul müdürlerinin bir çoğu okulları kendi malı olarak görür, öğretmenleri de işçileri kendilerini de patron olarak görürler. zira bu müdürlerin bir çoğu herhangi bir liderlik vasfından ziyade sendika siyaset ilişkileri ile bulundukları koltuğa gelmişlerdir. eğitim açısından okul müdürü tabiri değiştirilmeli bu idari işleri yönetenler "müdür" gibi genel yüceltici bir sıfat yerine daha uygun bir ünvan almalıdır. ayrıca bu arkadaşlara destekleyici kurslar verilmelidir. zira okul iklimlerini bok etmekten başka hiç bir halta yaramıyorlar.

    diğer yandan okul bilim yuvasıdır. pozitif bilim içerisinde olduğu sürece kimin neyi savunduğuna karışamazsınız. ama öğretemiyoruz tabi bu insanlara.
  • evrim diye bahsettiği şey sanırsın rüşvet, zina, tecavüz vs. gelmiş bilimle alakalı olan şeyi yasaklıyor. bunu yapan kim, bir lise müdürü. evrimle ilgili acaba hangi makaleyi, hangi kitabı okumuş sormak isterim. kesin "biz maymundan mı geldik evrim de neyin nesi" şeklinde cahilce konuşuyordur.

    ha zaten okulu sahiplenmesi bambaşka bir olay. zaten herkes her şeyin müdürü olmuş, her şey hakkında hak sahibi. kimse sınırlarını bilmez olmuş.
  • bu ilkokul lise müdürleri/öğretmenleri kendilerini geliştirmiyorlar. 30 sene önce sahip oldukları fikirler neyse bugün 1e1 aynısına sahipler.

    evrim teorisi tartışılan bir konu değil. evrim teorisi, kendisine karşı olan her gücün içinden çoktan geçti hepsini yok etti, geriye sadece "acımadı kiii acımadı kiii" diye ağlayan bazı yaratılışçılar kaldı.
  • ben bu solcu evrimcileri çok iyi tanırım, zamanında tam da evrimle ilgili olan lisans eğitimimi alırken (moleküler biyoloji ve genetik) evrim hakkında bilgi alabilmek için hergele'de kurdukları birkaç evrim'i yayma toplantılarına katıldım.

    toplantılarda evrim şöyle bilimin temelidir, böyle her şeyin merkezindedir diye propaganda üstüne propaganda yapılıyor. evrim'i herkese kabul ettirmeliyiz diye nutuklar atılıyor. evrim kabul edilmeden çağdaş olunmaz tiratları filan of ne biçim bilimsel bir ortam yani.

    söz alıp kulübün başkanına evrimle ilgili bir kaç öğrenmek istediğim konu olduğunu söyleyip 3-4 tane soru yönelttim. oldukça basit sorular. (not: evrim'in iyi bir teori-kurgu olduğunu ve faydalı olduğunu düşünüyorum) bu gerizekalının bana verdiği cevap:

    - ya biz çok fazla evrim teorisini bilmiyoruz, onu biyologlar daha iyi bilir onlara sor. biz sadece evrim teorisinin duyurulması için çalışma yapıyoruz.

    sığır. davar. hergele meydanına çıkıp "ben bir davarım yok mu beni güdecek bir çoban" diye bağırması gereken saf tertemiz bir davar.

    müdürün olaya yaklaşımını beğenmesem bile bu cahil bilim teröristlerini liseye sokmadığı ve o saçma sapan bilimsellikten uzak aptal bildirilerini dağıtmalarına izin vermediği için tebrik ediyorum.

    bir boku bilmiyorsan anlatmaya da kalkmayacaksın. bir boku bilmiyorsan susmayı tercih edeceksin.

    gir anlat desen, endosimbiyoz nedir diye soru sorsan öküz görmüş gibi suratına bakacak adamlar evrim teröristliği yapıyor. kafalar gıcır gıcır yeni verniklenmiş tahta.
  • (bkz: alın bunu)
  • "bilim ve sanat, bir kuşun iki kanadı gibidir. bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. uçamayanlar ise tavuk olur... 'tavuk toplum', önüne atılan bir avuç yemi gagalarken, arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz!"
    charles darwin

    http://1.bp.blogspot.com/…y/es2ozvv84w8/s1600/1.jpg
hesabın var mı? giriş yap