• fetisha kedisi.. ve* bir çeşit femme fatale.
  • 1950'lerde sadece istanbul sosyetesini degil dunya jest sosyetesini de pesinden kosturmus, daha playboylugun icat edilmedigi yillarda zamane capkin'larina ayakkabisindan sampanya icirtmis benli bir hanim.

    edit: detayli bilgi icin (bkz: uzun ince yolcular)
  • belkıs akkalenin ta kendisidir. burnunda beni de vardır bu kadının çünkü.
  • (bkz: cindy crawford)
    (bkz: asıl)

    (bkz: sivaslı cindy)
    (bkz: astar)
  • istanbulda ilk bikiniyi giyen kadındır.
  • aziz nesin in tatlı betüş ü ondan mülhemdir.
  • benli belkıs
    "yaşantısının büyük bölümünü yurtdışında geçiren, paris'e, londra'ya gittiğinde gazetelerin 'türk incisi geldi' diye manşet attıkları, kral gustav, kral reiner, kral faruk ve daha nicesinin yakın dostluğunu kazanan benli belkıs, beş evlilik ve sayısız aşk macerası yaşadı. hiç çocuğu olmadı."
    uzun, ince yolcular'da yer alan bu satırlar, adı derinlerden gelip şimdiki kuşakların bile zihnine kazınan o meşhur kadını anlatıyor. daha fazlasını buraya yazmıyorum. ama ümit bayazoğlu'yla konuşurken sözün ister istemez belkıs hanım'a geldiğini belirteyim. onu bugünkü televole kahramanlarıyla karşılaştırdığımızda bayazoğlu derin derin, "o icabında ikram edilen bir kadın oldu, ama halk nezdinde hiç kimse benli belkıs'ı aşağılayamadı, o hep yükseklerde bir yerlerde durdu. oysa bugün izdivaçlarla kendini aklamaya çalışan televole kahramanları öyle aşağılandılar ki, ne yaparlarsa yapsınlar halkın gözünde sürünmeye devam edecekler," dedi.

    kaynak: http://www.radikal.com.tr/….php?ek=cts&haberno=4009
  • atatürk ve hitler ile yattığını iddia edermiş.
  • gerçek adı belkıs söylemezoğlu'dur. (1912-1972)
    eski istanbul sosyetesinin önde gelen simalarındandır. babası süleyman şefik paşa'nın yemen'de vali olduğu sırada saba şehrinde doğdu. adı saba melikesi belkıs'tan geliyordu. sonraki yıllarda yanağındaki beninden dolayı benli lakabıyla anıldı. yaşantısının büyük bir bölümü yurt dışında geçti. paris'e, londra'ya gittiğinde gazeteler türk incisi geldi diye manşet atardı. kral gustav, prens rainier, kral faruk ve daha nicesinin yakın dostluğunu kazanmıştı. benli belkıs, istanbul sosyetesinin kadınları için paris modasının canlı mankeni gibiydi. islam çupi'nin ifadesiyle, istanbul'da ilk bikiniyi giyen kadın da oydu. aynaya çok düşkündü: "ben kendi kendimi özlerim, kendimi göresim gelir."
    benli belkıs haftada dört gece sabaha kadar eğlenir, sonra üç gün ortadan kaybolurdu. eşref kolçak'la çılgınlar cehennemi adlı bir film çevirmişti. hilton, pera palas, tokatlıyan, rouge et noir, büyük kulüp, taşlık tenis kulübü, degustasyon sık uğradığı yerlerdi. tanju okan'ı çok beğenirdi. dario moreno, metin ersoy hayranıydı. öncü paparazzi zozo toledo onun peşinden hiç ayrılmazdı. benli belkıs beş evlilik ve sayısız aşk macerası yaşadı. hiç çocuğu olmadı. yaşamı boyunca tarzını değiştirmedi.
hesabın var mı? giriş yap