• genelde otluk alanları temizlemek ve çimlerde çim biçme makinasının girmediği kenar kısımları temizlemek için kullanılan cihazın benzinli versiyonu. dönen kafanın etrafına sarılı kalın, misina benzeri bir ipliği kesici olarak kullanır, misinanın ucu aşındıkça kafanın etrafındaki makaradan merkezkaç kuvvetin çekmesiyle yenilenir. bu benzinliler büyük bahçelerde kablo çekilemeyen yerlerde, daha çok da belediyeler tarafından yol kenarlarında kaldırım aralarında çıkan otların temizlenmesi için kullanılırlar. yarı kırsal beldelerde kaldırım kenarından bununla gidip sıradan ot biçen belediye parklar bahçeler müdürlüğüne mensup ya da temizlik işçisi dayıları bahar ve yaz aylarında görmek mümkündür: ekseri arkalarından bunların kestikleri otları toplayan bir de traktör ya da kamyonet gelir.

    not: açıkçası adının bu olduğunu ben de bilmiyordum, ben hep kenar düzeltici diye bildim bu aleti.
  • trabzon'da yaygın kullanım adı olarak (bkz: çayır motoru)
  • alacak olanların gözünde büyütmemesi gereken alet. zamanla alışırsınız. bendeki çok kaliteli değil, çin malı, yandan bağlanan model. bu aletlerin en büyük sıkıntısı bir yere çarpınca kafanın fırlaması. yayı otların içinde bulmak, misina sarmak işinizi baya baltalıyor. belki iyi markalarda daha sağlamdır kafa kısmı, bilmiyorum. misina alırken ucuza kaçmayın, kullanmadığınız zaman bujiyi sökün, depoda yakıt bırakmayın. ateşleme yapmazsa bujiyi söküp, zımparalamak bazen işe yarıyor. bir de mutlaka yüzünüzü koruyan bir maske ile kullanın.
  • camcıların en büyük dostu. otocamcılar dahil.
  • karadeniz de mayıs ve temmuz aylarında fındıklıklarda sabahtan akşama kadar tırpan yapma işi olur. bayağı zordur. misina kopar, benzin doldurulur sürekli. motor arıza yapar. sıcak havalarda insanı mahveder tırpan işi.

    1 yıldır bu işi yapıyorum. 2 gündür yevmiye ye gidiyorum.
  • kaliteli bir şey almazsan sanayide bu tip motorlara bakan usta ile arkadaş olursun.devamlı çekme ipi ve mekanizması kopar kırılır.zorlarsan bayılır. drop eder.her yıl kullanacaksan parana acıma kaliteli bir markadan al yıllarca kullan.
hesabın var mı? giriş yap