• al-qadisiyah ırak üretimi tariq 951 9mm olanını çokça kullandığım tabanca.

    genel italyan tasarımından ve özellikle tek sıra jarjör kullanımından kaynaklı oldukça ince hatlı hafif kavraması kolay tabanca.

    kabzanın 2 tarafında da pirinçten yapılmış altın sarısı renkli tarık bin ziyad arması bulunmakta. aynı şekilde kabzanın sol altında jarjör için üst kızağa yakın kısımda ise düğme şeklinde emniyet için mandalı bulunmakta. jörjör mandalı oldukça pratik, basma şeklinden dolayı jarjörüde alttan kavradığınız için jarjör direk elinizde oluyor.

    genel anlamda bakmak gerekirse oldukça kara düzen özensiz basit yapılı. single action mekanizmaya sahip. tetik mesafesi yapısı gereği kısa ve tetiği sert. aynı şekilde horoz yayı da oldukça sert yapılı. silahı kurarken horoz sertliğinden dolayı fazladan çaba sarf ettirmekte. tetiği horozdan ayıran basit emniyet sistemine sahip. buna ek olarak silah kurulu olmasa dahi horozun iğneye vurmasını engelleyen ek emniyet mekanizması da mevcut. bu detay şaşırtmıştı beni çünkü ciddi anlamda kara düzen bi silah.hatta özellikle üst kızakta üzerinde çizgi çizgi fabrikasyon torna geçiş izleri bile duruyor ıraklıların estetik kaygıları gerçekten yokmuş dedirtecek derecede.aynı şekilde gez arpacıkta basit şekilde tornada açılmış, gezin boşluğu simetrik ve düzgün değil, arpacığı da oldukça zor görünen belki lazım olur diye koyduklarını düşünüyorum.icra yayının oturduğu ve namlu altında kama adı verilen aynı zamanda namlu kilidi görevini de yerine getiren parça oldukça zayıf kırılmaya müsait ve basit yapılı. namlu ise silahın estetikliğinden nasbini almış nitelikte.etli bi namlu bulunmamakta ve işin daha kötüsü namlu tacı (barrel crown) bulunmamakta.(barrel crown; namlu ucunda 12°- 15° civarlarında olan konik açıklık.) yedek olarak 1 2 tane kama bulundurmakta fayda var kesinlikle. 8+1 tek sıra jarjör ve single action ile tasarlandığı yıllarda bile etkin olarak kullanılabildiğini sanmıyorum, zira kullanılmış olsa bile günümüzde antika denilebilecek çalışma sistemine sahip. taşıma açısından oldukça iyi olsa da kullanım bakımından kesinlikle sınıfta kalan bi tabanca. bartolomeo beretta amca ırağa üretim lisansının verilip bu silahın üretime başlandığı gün muhtemelen kemikleri sızlamış, mezarında ters dönmüştür.
hesabın var mı? giriş yap