• bilkent üniversitesi konservatuvarı'nın üstün yetenekli çocuklar için ayrılan bölümüne birincilikle girerek eğitimine başlayan berfin aksu daha 7.5 (yedi buçuk) yaşındaymış. 21 nisan 2006'da eskişehir anadolu üniversitesi'nde, eskişehir anadolu orkestrası'yla j.b. accolay'ın keman konçertosunu çalacak olan aksu'yu "ikinci suna kan" olarak nitelendiriyorlarmış.

    bizimkiler amarıkalılar gibi gösterişçi olmadıklarından internette bu yetenekli kızın videyoları dönüp durmuyor*. kendi değerlerimizi görmeyip (bırakın görmeyi bakmıyoruz bile) elin amarıkan bebelerine hayran kalmak da çapımıza pek uygun düşüyor doğrusu.

    umarım birileri eskişehir'deki bu konsere gider de izlenimlerini bizimle paylaşır. onların tepkilerinin racer x çalan bebeye verilen tepkilerden daha düzeyli olacağından kuşkum yok.
  • 16 mart 1998 ankara doğumlu berfin aksu, 19 nisan 2006 tarihinde eskişehir anadolu üniversitesi senfoni orkestrası ile "türkiye’de sekiz yaşında orkestra eşliğinde konser veren ilk solist" ünvanını aldı.

    24. ankara müzik festivali'nde almanya'dan gelen yaylı çalgılar orkestrası ile, bursa devlet senfoni orkestrası ve bilkent senfoni orkestrası ile konserler verdi.

    21 - 26 mayıs 2007 tarihlerinde italya’da düzenlenen “14.uluslararası andrea postacchini keman yarışması” nda jüri özel ödülü ve eğitim bursu kazandı.

    bilkent üniversitesi müzik ve sahne sanatları fakültesi, müzik hazırlık ilköğretim okulu'nda, çalışmalarını muhammedjan turdiev ile sürdürmektedir.

    berfin aksu ile ilgili haberler ve iletişim için http://www.berfinaksu.com/ adresinde, kişisel web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
  • 19 haziran 2009 tarihli bir yazı: "berfin, uğur için de yaşar, üretir mi acaba?"

    http://www.haberveriyorum.net/…asar-uretir-mi-acaba
  • şimdi böyleyse, 10 yıl sonra ne yapacağını çok merak ettiğim kız. umarım yolu hep açık olur.

    bir performansı şuradan izlenebilir.
  • gelecegin suna kan'ı olarak anilan bu kiz - ki bence cok cok daha iyi bir virtuöz olmaya aday- daha 15 yasinda ve ingiltere'deki yahudi menuhin muzik okulunda okuyor. sahnede sanki onlarca seneden beri konserler veriyormus edaysiyla olgunluk gosteren bu muzik dehasi ilerde twitterda ve ask.fm sacmaliginda paylastiklari seylerle baya utanc duyacak gibi duruyor. boylesine uluslararasi oduller alan ve ilerde onde gelen muzisyenlerden gosterilen berfin sosyal ortamda tam bir ergen . twitter hesabina baktigimda buyuk hayal kirikligina ugradim keske sahnedeki kadar olgun olsaydi.
  • andante klasik müzik ödülleri’nden “yılın çıkış yapan genç müzisyeni” ödülü (2011) ve fazıl say ile aynı sahneyi paylaştığı uluslararası bodrum d-marin klasik müzik festivali performansları gibi başarıları bulunan keman solistidir.
  • bir kemansever ve çalmayı deneyen biri olarak kendisiyle tanışmak istediğim nadir insanlardan biridir. sarı gelin yorumunu her dinlediğimde ağlamaklı olurum, beni bambaşka yerlere götürür. öyle düşünüyorumki ülkemizde kıymeti bilinmeyen sanatçılardan.
  • bu kadının instagram hesabına baktım ve kendisiyle 24 saat geçirebilmenin çok zorlayıcı bir challenge olacağını düşünüyorum.
hesabın var mı? giriş yap