• 1928 yılında hitler'in hamburglu bir sanayicinin dul karısından ayda 100 marka kiraladığı ve başbakan olduktan sonra satın aldığı villa. yeniden yaptırıp genişlettiği bu villanın ismi hitler tarfından, "haus wechenfeld"den "berghof"a çevrilmiştir. daha sonralarda berchtesgaden'de kartal yuvası olarak bilinen malikane 1939'da bornmann tarafından hitler'e 50. yaşgünü hediyesi olarak verilmiştir. alplerde bulunan bu yapı şimdilerde turistik bir yere dönüştürülmüş olup, "kehlsteinhaus am obersalzberg" olarak adlandırılır.
  • büyük toplantı salonu, nsdap ideolojisinin en önemli objelerinden iki tanesini barındırırdı.

    ilki, untersberg dağına bakan ve türünün en büyüğü olan pencereydi. hakkında duyduğum çarpıcı bir yorum şöyle; pencereden görülen, tüm büyüklüğüne ve canlı olmasına rağmen, sadece bir dağ resmiydi ve adolf hitler'in petit bourgeois sanat algısının ötesine geçmekte zorlandığının bir kanıtıydı. ikincisi ise meşhur küreydi. charlie chaplin'in epik the great dictator'ında richard wagner'in lohengrin'i eşliğinde dalgaya aldığı küre var ya; işte onun gerçeği büyük toplantı salonundaydı. önce bir fantezi, sonra bir gerçek, en sonunda tekrar fantezi olan dünyaya hükmetme isteğinin madde haliydi bu küre. mars'ın en büyük kuralını, barış için savaş, çiğneyen bir adamın özetiydi aslında.

    (bkz: almanya/@ deliogul)
  • adolf hitler, eva braun ve köpekleri ile birlikte berghof'ta çektirdikleri bir fotoğraf: http://www.rts.rs/…2/eva i adolf hitler, foto 1.jpg

    http://der-wolf.tumblr.com/image/46423340472
  • özellikle yaz aylarında gidilip görülmesi gereken yer. zira eagles nest (kehlsteinhaus) yani kartal yuvası denen yere, ki bu yer 1800 mt yükseklikte ,çıkan otobüsler mayıs ayında çalışmaya başlıyor. ayrıca manzaranın güzelligi ise yaz aylarında daha belirgin.ben mart ayında gittim hava soğuk ve kar yağıyordu.berghof'tan geriye birşey kalmamış maalesef. girişi 3 euro olan bir muze var oraya girilip eski fotoğraflara propaganda afişlerine bakılabilir daha sonra da hitler zamanında yapilan sığınağı gezebilirsiniz .
  • adolf hitler'e yaklaşık 100 milyon mark'a mal olan saray. bu saray için devletin kasasına giren her parayı harcayabilme yetkisi olan adolf hitler tarafından hiçbir masraftan kaçınılmamıştır. yapılacağı arazideki, arsa sahiplerine yüklü miktarlarda paralar ödendiği gibi zorluk çıkaranlara da dachau gibi seçenekler sunulmuştur. eğer adolf hitler'i karlı bir hava veya ağacı bol olan pastoral bir tabloda görürseniz biliniz ki orası bergof'tur.
  • (bkz: #141432601)
  • hitler'in kavgam kitabından elde ettiği şahsi parası ile satın aldıgı dinlenme evi yazlığı.
    ayrıca savaş döneminde kullandığı 13 karargahtan biridir.

    ziyaretçiler için 2008 yılında çağdaş tarih enstitüsü adına buraya dikilen bir tabela bölgenin geçmişi hakkında bilgi veriyor: "hitler 1928'den beri burada, 1933'te satın aldığı ve 1936'da görkemli bir berghof'a dönüştürdüğü küçük bir kır evinde yaşıyordu" yazıyor.

    görsel

    salon manzarası görsel kaynak

    (bkz: kehlsteinhaus) (bkz: kartal yuvası)
hesabın var mı? giriş yap