• yös’le gelmesi beni bi nebze rahatlatan, bunu bilmeden önce böyle estetik ve ilgi manyağı tipler bile türkiye 600.sü olup çapa tıp kazanabiliyorsa ben niye seneler önce sayısal seçmedim diye ağladığım instagram fenomeni.
  • bütün vücudu estetiktir komple. şişirilmiş bir balon olmasının yanında yapmacık tavırlarıyla insanı sinir eden bir tip. doktorluk bunların eline kaldıysa vah bizim halimize.
  • tıp okuyan biri nasıl trendyolda satılan ilaçları kaydırıp bunu alın diyebiliyor ?
    tıp okuyan biri nasıl hiçbir hekimin önermediği lazer diş beyazlatıcıyı kaydırıp alın diyebiliyor ?
    tıp okuyan biri nasıl kendisini takip etmekte olan genç kız kitlesinin alerjik durumunu sağlığını bilmeden mutlaka hepiniz edinin diyebiliyor ?
    tıp okuyan biri nasıl scrupslarla maniküre gidip o tırnaklarla eldiven takabiliyor ? (lateks eldivenin yırtılmaması imkansız)
    tıp okuyan biri neden her haftasonu maskesiz şehir şehir dolaşıyor ?

    bölümüne sadece reklamını yapmak için yerleşmiş doktor adayı. doktorlukla ilgisi yok. bir ilçenin bir köyüne de yerleşmez. eşinin kliniğinde çalışır.
  • pek bir numarası olmayan vasat stajyer doktor.

    sözlüden ağlayarak çıktığında da story atsa efsane olurdu yalnız.
  • bir tarafta kemoterapi gördükten sonra dahi hiçbir şey olmamış gibi işlerine devam eden, cüzzam hastalarına şifa olan ve bunları asla böbürlenmeden, olağanüstü bir alçak gönüllülükle yapan türkan saylan, diğer tarafta suratı yaptırdığı estetiklerden tuhaf bir şekle bürünmüş " iyilik meleği" adı altında çıkıp şov yapan bu arkadaş.
    ne diyeyim bilemedim.
  • oldukça basit ve varoş görünen tıp fakültesi öğrencisi. (bkz: köylü)
  • yardım ediyorum, ders çalıştırıyorum, üniversite kazandırıyorum, şu kadar kişiye yardım ediyorum, çalıştırdıklarım şuralara buralara yerleşti dediği kişileri kendisinden başka gören, bilen, duyan olmayan yardımsever tıp öğrencisi. bir kişi de bana yardım ediyor, sayesinde şuraya buraya girdim, bugün geldi ders çalıştırdı demiyor. her konseptte her ortamda paylaşımları varken bu konuda hiç yok nedense. tabii bana para veriyor diye çıkmalarını beklemiyoruz ama berika ablam bana ders çalıştırıyor diyen de yok nedense. tabii içimden bir ses birileri bu yorumu okursa bundan sonra bol bol göreceğiz diyor ama inanır mıyız o ayrı konu.

    ayrıca kendisi 4-5 yerden burs alıyorum, benim ihtiyacım olmadığı için ihtiyacı olanlara dağıtıyorum diyen bir çeşit sosyal medya devletidir. keşke burs verenler ihtiyacı olmayanlara değil direkt ihtiyacı olanlara burs verse de kızcağız o kadar işinin arasında bir de bununla uğraşmak zorunda kalmasa. devlet üniversitesinde okuyan ve ihtiyacı olmadığını her gün 130k insanla paylaşan birine kim hala burs veriyor çok merak ediyorum.
  • şişirilmiş bir balon.
    *
  • adnan oktarın unutulan kedisi gibi. kezban denince aklıma bu tipler geliyor. bütün kadınlar uzay çağında gibi, dudak dolgusu ve tek tip microbladingli düz kaşlarıyla.
  • yeri gelmişken yös ile yerleşmek ne demek onu açıklayayım: yabancı öğrenci kontenjanından üniversite sınavından çok daha kolay bir sınavla fakültelere yerleşmek anlamına geliyor.

    ne yazıkki 12 sene eğitimini türkiyede almış, ailesinin yurtdışı bağlantısı bulunuyor diye çifte vatandaşlık almış (bazıları sırf sınav için alıyor) ama aslında senin benim gibi doğduğundan beri türk vatandaşı olan bireylerin suistimal ettiği bir kontenjan.

    özellikle tıp fakültesi için yaptıklarını söylemem şaşırtmaz elbette. bu dönem mevcuduna göre değişmekle birlikte en aşağı 10 kişi oluyor her dönemde. 100 tane tıp fakültesi var desek, etti 1000 öğrenci.
    sen o kadar çalış çabala 16 bine kadar alan tıpa 16001.olduğun için yerleşeme, kontenjanını gelip bu adamlar doldursun. 1000 kişinin hayalini, emeğini çalıyor yani.tusta da aynı durum mevcut.

    senin çalışıp çabalayıp tusta derece yapıp zar zor yerleştiğin bölüme adam senden 20 puan aşağı yapıp elini kolunu sallaya sallaya giriyor. bu arada tusta derece dediğim 75-80 puansa, adam 55-60 ile giriyor ki farkı siz düşünün.

    devletin kendi vatandaşına attığı bir kazık.

    ek: aklıma gelmişken ekleyeyim, mesela almanyada tıp fakültesine girebilmek için kendi ülkende de kazanma şartı var. bizim ülkemizde özel okullar için tıp fakültesi başarı sınırlaması 40 bindi en son, almanya da bu sıralamaya göre alıyor. bu tarz bir uygulama daha adil olabilirdi.
hesabın var mı? giriş yap