• berlin'de wittenau tren istasyonunda bebek arabasıyla bekleyen iki kadına türkçe konuştukları için alkollü bir erkeğin saldırması durumudur. saldırgan kadınlardan birini kolundan tutup, sarsmış ve almanca konuşmaya zorlamış, kadınları sözlü olarak tehdit etmiş ve kemerinin tokasıyla vurmaya yeltenmiş.(bkz: https://www.dw.com/…dın-saldırıya-uğradı/a-50011200)
    avrupa ülkelerinde artan ırkçılık insanların özgürce yaşamalarını tehdit ediyor.
  • faşistlere anladığı dilden konuşmak gerektiğini hatırlatmış oldu, kreuzberg'in faşistlerden temizlenmesi pratiğini de göz önüne alarak çok uzak bir tarih değil. türkiye'deki faşistlere de ibret olması temennisiyle tabii.
  • iki insan kendi aralarında istediği dili konuşur. bunu hazmedemeyip saldıran net ırkçıdır. türk nefreti ile dolu yorumcular içlerindeki kini kusmuşlar yine.
    hoşumuza gitse de gitmese de farklı kültürlerle birlikte yaşamak zorunda kalacağız. dünyanın gidişatı bu yöne doğru.
  • yukardaki yazar iyi olmuş yazmış ne diyim ki kendi milletine bu kadar düşman başka millet var mı acaba ?
    ortada bebekli bir kadına şiddet var bu durum hiç bir sebeple kabul edilemez.

    türkçe konuştukları için dayak yemekten bahsediliyor bu durum ırkçılık değilde nedir ?
  • daha doğru düzgün yaşamasını bilmeyen sarhoş, kadına saldırır. burada doğru düzgün yazamayan sarhoşlar ise destek verir.
  • acaba rusça konuşana da yapılıyor mu bu ?
    ulan bu ülkenin yarısı rusça konuşuyor amk
  • bugün bu haberi ben de okudum ve çok üzüldüm. sonra kadınların gelen ilk trene bindiğini ama görgü tanıklarının saldırganı polis gelene kadar orada tuttuğunu öğrendim, içim açıldı azıcık. ırkçılık her yerde boktan ama her ülkede kurban şikayetçi olmadığında görgü tanıkları saldırganı teslim etmek için beklemiyor, hatta belki inanmazsınız beni şahit yazmasınlar diye kafayı çevirip yardım etmeyenlerin sayısı oldukça fazla.
  • mağdurlara geçmiş olsun dilediğim saldırıdır.

    bu saldırıdan sonra endişelenen gurbetçi kardeşlerimi de türkiye'ye davet ediyorum. gelin burada istediğiniz kadar türkçe konuşabilirsiniz.
  • salt almanya degil, tum avrupa'yi eskisinden daha fazla sarmaya baslayan turkiye'ye anti propagandalarin sonucudur.

    avrupa'nin afrikali istilasi, son zamanlarda icinde bulundugu "avrupa birligi" gidisatinin sallantilari, artik kendisini iyiden iyiye belli eden ekonomik buhran (almanya icin degil bu. ozellikle italya icin )

    ve en onemlisi, ortadogu'da eski ab/abd istikrarinin, gucunun yine yeniden ele gecirilebilmesi geregi, beslenmekte ve desteklenme olan teror gruplarinin, daha dogrusu , emellerinin yegane umudu olarak kurmak istedikleri kürdistan hayali ve azmettirici pkk propagandalari. ve bunun yaninda tum avrupa ekranlarinda, turkiye aleyhine yapilan agir suclamalar, daimi olarak enjekte edilmekte olan, cogu kurgusala donuk, nefret korukleyici anti propagandalar sonucunda, salt almanya bunyesinde degil, tum avrupa'da kendisini gostermeye baslamis saldirgan niyetlerin gostermeye basladigi tepkidir. ve artik cokca gormeye baslayacagimiz tepkilerdir.

    mubalaga etmiyorum.

    gecen eylul'de caserta'da idim. napoli yakinlarinda, tarihi yazlik saray disinda hic bir ozelligi olmayan bir tasra sehri. (ablam yasiyor ailesiyle o sehirde. )

    carsiya cikarken, ablamin "sakin turkce konusma!" uyarisina tepem atti. kiza fena halde giydirdim. ve asiri millyetci oldugu icin de cok sasirdim.

    dogal olarak uzuldu. ve izah etti.

    "italya korkunc bir ekonomik buhran icxnde. bazi aylarda, maaslarimizin yatmayacagi endisesini yasiyoruz. gordugun gibi sokaklar evsiz afrikali kayniyor. tarihi binalara dahi, girip oturdular. adamlar odaya girip, ceketini duvara astigi anda polis bunlari yasa geregi cikaramiyor. ayrica, hergun bikmadan usanmadan turkiye icin cok korkunc seyler soluyorlar. ozellikle ingilizce disinda asina olmadiklari hangi dil konusulursa saldirmaya basladilar. o yuzden bu ikazi yapmak zorunda kaldim. " dedi.

    sora, her aksam olmasa da, cogu gun ve gecelerde rastladigi haberlerden bazi kisimlari tercume etti. hepsi de mideme oturan cinstendi!

    son gun israrla "ben roma'ya otobusle gitmek istiyorum. perisan olmaniza izin vermicem. " dedim. ve dedigim gibi de yaptim.

    otobuse iki kisi bindik. gozlerimden dolu gibi dokuyorum. kimbilir kac yil sora gormek kismet olacak? olacak mi? olmucak mi ? bu minvalde aciyla, yerimize otururken turkce konustum.

    onumdeki adam hisimla geriye dondu. ve ta gozlerimin icine nasil nefretle bakiyor ... ablamin ikazi aklima geldi. ve icimden " bu simdi kesin saldiracak! "dedim. ve fakat;

    salkim sacak saclar, dokuntu hemp , nepal isi gomlekler, postallar vs. ile su ipsiz sapsiz, junkie hippilere benzedigimiz icin sanirim adam biraz cekindi. ben de gozlerinin icine hic korkmadan dik dik baktim. adam basini cevirdi.

    yerimize oturduk. ama ingilizce konusmaya karar verdik. ustelik bildigin bogan lehcesiyle ... aradan biraz zaman gecti. arkadas, sevecen sevecen yardim triplerine girdi.

    bilemiyorum. belki bir tesadufru. belki gercekten bu tur saldirilar sandigimizdan daha yogun olarak gerceklesmekte.

    ve fakat italyan haberlerine gore, hemen hergun saldiri haberlerini goruyor ve " nazi gruplasmalarinin gitgide hizla arttigina dair yazilari" ablam tercume ediyordu.
  • -türkler defolsun.
    -fakat bu yaptığınız faşizm ırkçılık
    -kes sesini çok seviyorsan al evine besle.

    tüm bunları almancaya çevirecek çevirmen aranıyor.

    edit: kemalistlerin burada suriyelilere ırkçılık yaptığını anlaması için aynı şeylerin başına gelmesi gerekiyor demek ki.
    ama bu karakter yoksunları ondan da anlamıyor.
    "imi tirkler iridi virgi viriyor."
    vallahi bunlar eğitilmezdir.
    zaten (radikal) milliyetçi olan insanların zeka düzeylerini hep düşük bulmuşumdur.
    dünyanın içine eden de hep bu fanatikler.
hesabın var mı? giriş yap