• 1721 venedik doğumlu italyan ressam. manzara resimleri yapan dünyaca ünlü canaletto'nun yiğeni. kendiside manzara resimleri çizmiş. kralın çağrısı ile dresdene yerleşmiş ve burada çizdiği eserler ikinci dünya savaşı sırasında yıkılan dresden'in eski güzelliğini anlatan kıymetli eserler. en meşhur dresden resmi için :)

    sonra kendini ağırlayan kral'ın ölümünden sonra şehir şehir dolaşıp. varşova'ya yerleşmiş ve ölene kadar 16 yıl burada yaşamış. kendisinin burada yaptığı resimler, varşova'nın planlı yıkımı sonrası şehrin tekrar inşaa edilmesi amacıyla kullanılmış ve şehirde her köşede sergilenmekte. adamlar gerçekten birebirini yapmış. o yüzden çok kıymet vermekteler.

    ama işin komik kısmı, ressam'ın dönemin prenseslerinden birini sevmezmiş. ve üzerinde kraliyet ailesinin her breyinin heykellerinin bulunduğu heybetli bir binanın resmini çizerken, prenses yerine maymun resmi çizmiş. * ikinci dünya savaşı sonrası yeni yapılan binada, ne sebeptendir bilinmez, belkide ressama saygıdan, binanın üstünde diğer kraliyet ailesi üyelerinin yanında prenses yerine maymun heykeli bulunmakta.

    ayrıca kendini ünlü amcası canaletto olarak tanıtmış bir dönem
  • camera obscura tekniğini kullanmıştır.signoria meydanı floransa'da en beğendiğim eseridir.
hesabın var mı? giriş yap