• almanya'yi uzun yillar calistirmis ve euro 96'da sampiyon yapmis alman teknik direktor. ekol adamidir, ve klasik alman sisteminin atesli bir savunucusudur. kupa toreninden sonra "takimimiz artik yaslandi bir an evvel genclestirme operasyonuna baslamaliyiz," diyecek kadar planli programlidir. lakin silik kisiligi ve sova kacmadigi icin basin tarafindan surekli elestirilmistir ve dalga gecilmistir. su lafi meshurdur: "suyun ustunde yurusem bile beni suclayanlar yuzme bilmedigimi soyleyeceklerdir." simdilerde ise iskocya milli takimini calistiriyor.
  • asla ısınamadığım futbol adamı. bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile savunmada görev yapmış vogts oyunun bir tarafına konsantre olmuşlardandı. işi onun adam dövmekti. efendim mecazî olarak söylüyoruz elbet zira kendisinin ofansif aksiyonlarda yer almadığı rahatlıkla söylenebilir.
    borussia mönchengladbach. almanya'nın sönmüş volkanına vermiştir oyunculuk yıllarını. playboy maestro günter netzer, rainer bonhof, jupp heynckes gibi yıldızların arasında tabii savunma yapacak adamlara da ihtiyaç vardı. bu arada netzer için sadece yıldız dedim diye rahmetli babam takla atıyordur şimdi mezarında. efsanenin en savunmacı yüzü, tam 96 kez millî formayı giymiştir. bir kere gol atmayı başarmış olması da insanlık için küçük, kendisi için büyük bir olaydır.
    futbolu borussia'da bıraktıktan sonra bildiğimiz sahanın kenarındaki takım elbiseli adam olmuştu. şans bir türlü yakasını bırakmadı başta. bayağı iyi neticeler aldıysa da hep eleştirildi. ne zamanki yaşıtları iş göremez oldu, tabii almanya millî takımı da etkilendi bundan. hocalık kariyerinin ikinci yarısı deseniz, yer yer kendisi için de çile bülbülüm çile...
  • nijerya milli takımının başına getirilen alman teknik adam.
  • 2008 afrika uluslar kupasi nda nijerya' nin çeyrek finalde elenmesiyle, görevini bıraktığını açıklayan teknik direktör.
  • azerbaycan milli takımının yeni teknik direktörü..
  • enternasyonel erdoğan arıca.
  • johan cruyff'un en sevmediği oyuncudur.
  • azerbaycan milli takımına iki yılda çok şey kattığı açık. artık fark yemiyorlar gelenden geçenden hiç değilse. gururlu döndükleri deplasman maçları var.

    edit: şom ağızlıyım.
  • azerbaycan milli takımına tarihinde ilk kez türkiye galibiyeti kazandıran efsane teknik adam.
  • alman basininda türk milli takiminin* basina gelecek tarzi spekulasyonlara sebep olmus teknik direktör.

    http://www.spox.com/…uus-hiddink-aserbaidschan.html

    milli takimimizi ne kadar iyi analiz edebildigini merak edenler icin geliyor:

    http://www.transfermarkt.com.tr/…nzeigen_73850.html
hesabın var mı? giriş yap