• yönetmenliğini seyfettin tiryaki'nin yaptığı, senaryosu hulki saner'e ait 1968 yapımı bir türk filmi. başrollerinde cüneyt arkınve hülya darcan oynar.

    (bkz: cüneyt arkın/@wunsch vertrauen)
  • digiturk web tv'de yayınlanan türk filmi. tanıtımını ise virgülüne dokunmadan copy&paste ediyorum:
    lübnan da kadın ajan cinayetler işler, murat ve fuat gazetede çalışırlar. sanatçılar ile röportaj yapar, patron sadık onlardan memnun değildir. onlardan müthiş ses getirecek haber bekler. adamın biri 200 sene işlenen bir cinayeti anlatır, dinlerler, ebu aydın'ın evleneceği gün karısını kaçırmaya çalışan biri karısını öldürür. o günden sonra o eve kimsenin giremediğini ve evin perili olduğunu söyler. bu haber murat ile arkadaşını heyecanlandırır haber yapmak isterler. yolda bir kadın bağırarak onlara eve gitmemelerini söyler, fuat çok korkar, kapıyı açmaya çalışır, fuat'ın kafasına saksı düşer. içeri girerler, koltuk da oturan biri ayağa kalkar ve fuat'a hareketler yapar fuat korkar. banyonun kapısını açarlar içeriden bir kadın bağırır evden kaçarlarken ferit şevki ile karşılaşırlar, murat onların hayalet olduğuna inanmaz. murat ve fuat şarkıcı sihad'ı dinlemek üzere çalıştığı yere giderler. sihad ve arkadaşları sahte para basmaktadırlar. sihad ile murat dans ederler, odasına çağırır. katrin fotoğraf makinesini almak için fuat'a kur yapar. murat odaya gelir sevişirler. sihad laf almaya çalışır. fuat resmi banyo yaptırırken katrin gelir amacı resmi almaktır. ona kur yapar dans ederken birden yere düşer sırtında bıçak vardır. fuat görünce korkar kaçar yolda murat ile karşılaşır durumu anlatır. eve gelirler bakarlar kız ve resimler yokturdur.tekrar perili eve gidecekler, katrin onları takip eder 3 adam murat ile fuat'a saldırırlar, daha sonra sayıları artınca murat ile fuat kaçarlar. resim çekemedikleri içinde patron işten kovar. gazeteye ilan vererek resimlerin bir kopyasının elerlinde olduğunu söyleyerek aramalarını beklerler. ararlar ve para karşılığı filmleri isterler buluşma yerine giderler, içeriye erkeklerin giremeyeceğini duyunca gidip kadın kılığında gelirler içeri girince kıyafetlerini değiştirirler. patroniçe dansöz olarak dans eder. murat onunla röportaj yapmaya çalışır ve sihad görüşmeyi onaylar. patroniçe murat'ın ölmesi gerektiğini söyler. murat sihad'a ondan bir şey sakladığını onu sevdiğini ve açılmasını söyler. sihad adres verir ve onu beklemesini ister. kızlar fuat'ı bayıltıp kaçırırlar. murat perili eve girer hayalet saldırır murat onu döver örtüyü kaldırınca onun dansçı kızlardan biri olduğunu görür. alt kata iner aşağıda sahte dolar basmaktadırlar. dövdüğü kız murat'ı itekler ve murat tam ortalarına düşer. onu öldürmediği için de sihad dan da şüphelenirler ve içeriye hapse atarlar hapis de fuat ve sihad'ın iki kadın adamı vardır. hapisten kurtulurlar içeri girerler kızlarla kavga ederler ve hepsini bağlarlar. sihad kendisini interpol polisi olarak tanıtır.
  • enteresan bir türkleştirme operasyonu geçiren film. lübnan - türkiye - mısır ortak yapımı olan bu filmin yönetmeni mısırlı frank agrama iken türkiye dağıtımının jeneriğine adı seyfettin tiryaki olarak yazılıyor. dansöz olarak yan bir rolde oynayan hülya darcan ise filmin afişlerinde yabancı başrollerin yerine tam boy fotoğrafıyla cüneyt arkın'ın yanında gösteriliyor. bu değişikliğin sebebi ise hem yerli seyirciyi çekme kaygısı, hem de filmi türk yapımı olarak gösterip yüksek vergiden kaçma çabası.
hesabın var mı? giriş yap