• hayatın güzeldir umarım. hayal ettiklerimi yapmadığına eminim gayret yok bir kere. para içinde boğuluyorum de bunları okurken
  • eğer halen daha hayattaysan umarım sevdiklerin de seninle birlikte hayattadır. dileğim o ki aklında hedeflediğin şeyleri gerçekleştirebilmişsindir. bir de umarım yalnız değilsindir. şu an ki gidişin pek iç açıcı değil çünkü.
  • insanlara rağmen insanları sevmeyi asla bırakma
  • bitcoin miktarını koru.
  • çok daha iyi bir yöntemle benzer bir not bırakma olayını bir site aracılığıyla deneyip sonucuna apışıp kaldığımdan ötürü şunu söyleyim ki, buraya yazılan notlara bakmayı akıl etmek heralde çok zor olur. şahsen 4 sene öncesinden kendime gönderdiğim not geldiğinde, yazmış olduğumu hatırlmam bile zor olmuştu. önce bahsettiğim siteyi altta vereyim.
    futureme
    siteden gelen maille hafızamın zayıflığı konusunda apışıp kalmıştım. hatta bu tuhaf tecrübemi de yazayım, kimse okumazsa da kendim 5 sene sonra okurum belki *

    --- spoiler ---
    bu sene başında linkini verdiğim siteden bir adet "a letter from january 7th, 2014 from me" konulu mail alıyorum, merak edip açıyorum, başlığında da "the following is an email from the past, composed on january 07, 2014. ıt is being delivered from the past through futureme.org" yazısını okuyorum. sözde içerisinde kendimce yazılmış bir de mektup görüyorum ama o da ingilizce olduğundan ne alaka lan diyorum ama yine de baştan savma o mektubu da okuyorum. sitenin olayına da ayıkıyorum böylece. maili de reklam sanıyorum ilk etapta. sazan avı olsun diye veya örnek metin gibisinden koymuşlar mektup metnini de felan diye düşünüyorum, ama bir yandan garip hissediyorum çünkü içerikte evlenmek istememe gibisinden tesadüfi bir şeyler okumuş oluyorum. ordaki tesadüfü anlamlandırmaya çalışıyorken ve bu mektup fikri de ilgimi çekmiş durumda iken, dur bi tekrar okuyayım şu metni diyorum ve bir şeyler çağrışım yapmaya başlıyor .lan yoksa! diyorum sonra sonra hatırlıyorum ki ben kendime ingilizce mektup yazmışım. o aralar, yani 4 sene önce mavi gözlü birisinin aklımdan geçtiğini de mektuptan öğreniyorum ama kim olduğunu bile hatırlayamıyorum. laf olsun hesabı "mavi gözlü bebek hayali" muhabbetlerini yapmaya çalışmış olduğumu da görüyorum ve anımsıyorum ama o kız kimdi hatırlayamıyorum. o ara ingilizce çalışmayı planladığımı, buna atıfta bulunmuş olduğumu, mektubu da bu yüzden ingilizce yazmaya çalışmış olduğumu da cılız cılız anımsıyorum. sonra hafızanın ne kadar boktan bir şey olduğunu, günlük tutmanın ise ne kaddar güzel bir şey olabileceğini acı bir şekilde öğreniyorum. "ingilizce çalışmalarından ne haber" demeye çalıştığım ama beceremediğim sorumu içeren tarzanca ingilizcemi, ilk etapta örnek metin sanabilecek kadar da kötü durumda olduğumu yine acı şekilde öğreniyorum. ama günün sonunda yine de 4 sene önce bir hoşluk gerçekleştirmiş olduğumu görüyorum ve gülümsüyorum.
    her neyse bu başlığa yazdığınız şeylere bakmayı 5 sene sonra bence bok hatırlarsınız. siz verdiğim siteyi kullanın, 3 satır yazı bile beni şaşırttı yani, size de benzer şeyler hissetirecektir hafıza konusunda.
    bu arada bahsettiğim mektubu da alta yazayım bütünlük olsun. hem belki durumu olup okuyan ve ingilizce bilen biri denk gelirse, mektubun sonunda sormaya çalıştığım soru hakkında merakımı da giderir, yeşil vasıtasıyla.

    "dear futureme, what the fuck u done? i really wondering about that u would never marry, what u did? what happened the blue eyes baby? were u talk to her? i don't think so.. what about english u studied? if u studied research this text have a lot of fault or not bad or me were really idiot?"
    --- spoiler ---
  • umarım aşık olduğum insanla düğün telaşı içerisinde mobilyacı gezeceğime aşık olduğum insanla dünyayı geziyorumdur. *

    5 yıl sonra gelen edit: aşık olduğum insanla evleneli 2 yıl oldu sözlük :) -iyi ki!- gezmeye gelecek olursak da dünyaya ne bütçemiz yetti ne zamanımız ama birlikte çok güzel kimsenin cesaret edemediği şeyler başardık, düştük kalktık el ele toparlandık. bu kış kuzeylerde soğuk uzak diyarlara gideceğiz.
  • beş yıl sonra olacağın insan tamamen bugün okuduğun kitaplara, zaman harcadığın insanlara, tükettiğin gıdalara, alışkanlıklara ve giriştiğin konuşmalara bağlı.

    (bkz: ruben chavez)

    dört yıl sonra gelen edit:
    hayalini kurduğun gibi bir işe girdin. plaza kadını oldun. o şehre taşındın. kendine ait evin var. evini tam da gönlündeki gibi dekore ettin. araba aldın. o gün mutluydun şuanda da mutlusun. yarın da olacaksın.
    hayatında insan sayısı azaldı. bazıları o günde vardı bugün de var. biliyorsun yarında olacak.
    hayatının ipleri kendi elinde. evlenmedin, aşık da olmadın. hayatından insanlar geldi geçti hepsine şükran dolusun. hepsi iyi insanlardı. bugün ki seni sen yapan şeylerdi onlar.
    tahammül seviyen azaldı. kilo aldın. ön göremediğin şeyler oldu, hep olacak. ama sen baş etmesini bildin. hep bileceksin.
    o insanı da bulacaksın. buna inancını hiç yitirmedin.
    tebrikler, iyi iş çıkardın.
  • eğer kendine bir şeyler katamamış ve isteklerini yerine getirememiş isen bi 5 sene daha zaman veriyorum salak şey seni
  • ben demiştim
hesabın var mı? giriş yap