• galatasaray fenerbahçe rekabeti ve beşiktaş fenerbahçe rekabeti başlıklarında binbir türlü geyik dönmesine rağmen hakkında hiçbir şey yazılmamış olması, bu rekabetin boyutunu gözler önüne serer sanıyorum.

    ülkemizin üç büyük klübü arasındaki çekişmenin en gölgede kalmış olanıdır bu. diğerlerinden daha önce başladığı halde hem de..
  • sabri'nin inönü'de sol ayağıyla beşiktaş'a gol atması durumunda yeniden başlayacak olan rekabettir.

    (bkz: #7338002)
    (bkz: 8 aralık 2002 galatasaray beşiktaş maçı)
    (bkz: ibrahim üzülmez)
  • 30 mayıs 1993 ankaragücü galatasaray maçı bu rekabete bambaska tatlar katmıstır.
  • nezaket ve saygı çerçevelerini aşmayan rekabettir.
  • fenerbahçe nasıl durmadan galatasaray'ı aradaki rekabeti yok etmişse, galatasaray da durmadan beşiktaş'ı yendiği için bu rekabeti yok etmiştir. bir başka deyimle var olmayan rekabettir. zaten medya da ilgi göstermemektedir.
  • el sikko'ya kendini kaptıranların görmediği rekabet.
  • bir rekabetin her daim canlı kalabilmesi için o takımların yollarının bir şekilde kesişiyor olması gerekir. bugün trabzonspor, fenerbahçe'yi sevmiyorsa sebebi; 67-82 arası beşiktaş'ın, 73-87 arası galatasaray'ın şampiyon olamaması ve 73-82 arası trabzonspor'un doğrudan rakip olarak fenerbahçe ile çekişmesidir. 96 senesi bu durumun cilası oldu.

    beşiktaş galatasaray rekabeti, seksenlerin sonunda-doksanların başında zirve yaptı. gordon milne yönetimindeki beşiktaş altı sene boyunca ligin tepesinde kaldı. üç şampiyonluk üç ikincilik kazandı. bu dönemde beşiktaş'ın doğrudan rakibi galatasaray oldu. elbette 89 yılı bir istisna.

    92 yılından sonra beşiktaş yerini koruyamadı. kolej takımı havasını kaybetti ve zamanla gücünü kaybetti. 92 yılında beşiktaş ve galatasaray aynı sayıda şampiyonluğa sahipti. iki takımın da sekiz şampiyonluğu vardı. şu anda galatasaray'ın 17 şampiyonluğu varken beşiktaş'ın 11 şampiyonluğu var. üç sene üstüste şampiyon olan beşiktaş üç şampiyonluk daha almak için on yedi sene bekledi. bu sırada galatasaray doksanları domine etti.

    doksanlarda kayıp olan ve sadece tek şampiyonluk kazan fenerbahçe, ikibinli yıllara geldiği zaman aziz yıldırım ile beraber bir atılım gerçekleştirdi ve dört şampiyonluk kazandı. fenerbahçe'nin şampiyonluk serilerini engelleyen ise galatasaray oldu. medyanın bu devirde doksanlara göre daha çığırtkan olması sebebiyle bu rekabet pompalandı. beşiktaş bu sırada yönetim sorunlarıyla uğraşıyorken kendini tanımlamak konusunda sıkıntı çekiyordu. 2004 yılından sonra 2009 yılına kadar rekabetin dışında kaldılar. 2009 yılında şampiyon oldukları zaman ise bu defa galatasaray yarışın içinde yer almıyordu.

    hasılı; en son 2003 yılında şampiyonluk yarışı yapan iki takımın rekabetinin geri planda kalması normaldir.
  • olmayan bir rekabettir. bu ülkede taraflardan birinin ismi fenerbahçe değilse rekabet söz konusu değildir.
  • kardeşçe, gereksizce körüklenmeden, saygı çerçevesinde devam etmekte olan rekabettir. rekabetin oluşması için sıralamada altta kalan veya yenilen takım taraftarlarının ille de cam çerçeve indirip, stat yakmasının gerekmediği unutulmamalıdır.
hesabın var mı? giriş yap