• saat baslarinda ve bucuklarda kalkan vapur. bu iki semt arasinda besiktas uskudar motorlari gibi cok daha hizli ve sık araliklarla kalkan bir deniz ulasimi alternatifi varken neden hala kullaniliyor ve besiktas-kadikoy seferleri siklastirilmiyor bilemiyorum ama umarim "vapur keyfi"nden baska bir sebebi vardir.
  • hic yolcusu olmasa bile islemeye devam etmesi gerektigini dusundugum vapur. sebebi cok basit: su anda motor seferlerini yapmakta olan dentur avrasya sirketi, gayet iyi hizmet veriyor ama bunu surdurmesi icin bir rakibinin oldugunu hissetmesi lazim. eger tekel haline gelirse o da bozulacaktir.
  • eskiden ugurcan'la yetişmek için belki 50 kere kastığımız (ve genelde yetiştiğimiz) vapurdur... bensiz yetişiyor artık maalesef...
  • artık ortadan kalkmış vapurdur. ido da bu hattaki seferlerini motor ile yapmaktadır artık. yani şu anda birbirine rakip 2 adet motor şirketi var bu hatta.

    ido'cu arkadaşlar! yahu siz salak mısınız? 2 - 3 dakikada bir sefer yapan besiktas uskudar motorları varken sizi tercih edenler zaten kimlerdir? evet bildiniz, 8 dakika da olsa motor ile seyahat etmekten hoşlanmayanlar. vapur ile seyahat etmek isteyenler. vapurun konforunu ve keyfini motorun kazandıracağı zamandan daha üstün tutanlar. siz tuttunuz motor koydunuz bu hatta, üstelik seferlerinizi yarım saatte bire indirdiniz. söyler misiniz, kaç keriz bulacaksınız 2-3 dakikada bir hareket eden dentur avrasya motoru varken 30 dakikada bir hareket eden ido motorunu tercih edecek? bi gidin allah aşkına, abuk sabuk işler yapıyorsunuz.

    edit: sanki yaptıkları salaklığın farkına vardılar mı ne?
  • yıllarca sırf vapurda poğaça-çay keyfi için kullandığım ancak ortada vapur diye adlandıracak bir taşıt bırakmadıklarından artık olmayan vapurdur.

    üsküdar beşiktaş vapur hattı her 15 dk da bir kalkan vapurlarıyla hemen yan tarafta bulunan motor iskelesiyle yıllarca rekabet etmişti. benim gibi sırf motor yerine vapura binmek isteyenlerin müdavimi olduğu bir yerdi. ancak motorcular ne zaman dentur a topyekün katıldı işler ilginçleşti. önce vapur saatleri 15 dakikadan 30 dakikada bire kaydırıldı ve müşteri motor iskelesine sevkedildi. sonra baktılar biz hala ısrarla vapura biniyoruz son kalan müşterileri de kovmak için vapurları kaldırıp yerine motorları koydular. şimdi yarım saatte bir içinde toplasan 15 kişi olmadan gidip geliyorlar. sanırım kapatmaya çalışıyorlar. yakında kapanır zaten.
  • yeniden calismaya baslamis hattir. birkac zamandir calisiyor ama bir turlu firsat olmadi. yarin deneyecegim kismetse.
  • 3 sene önce yaz okulunda çatır çatır sabahın ilk saatlerinde kullandığım deniz otobüsleriydi, lakin bittiği, yok olduğu söylentileriyle beni üzmektedir, çünkü pek çok insan için istanbulu istanbul yapan değerler başında gelir.
  • bir gerizekalı düşünmüş, bir tanesini onaylamış, biri uygulamaya geçirmiş, sahilde olup da deniz ulaşımı olmayan onyüzbin semt de hani bana hani bana demişş.

    hani lüzum yok da, her şey aşikar da, yine de durumu tekrar bir gözden geçirelim:

    - üsküdar beşiktaş arası motorla 5 dk
    - iş bu motorlar en fazla 5 dkda bir ve gece 2'ye kadar çalışıyor
    - bu koca vapur, güzelim vapur, deniz kenarındaki semtlere otübüsle giderken ağzımızın suları aka aka baktığımız eski, şık vapur, ulaşımı bu kadar kolay olan üsküdara gidiyor

    yani diyorlar ki sahil semtlerine, kül olun hasetinizden yana yana, üsküdar olmasa, fatih olmasa, nasıl çıkar türkiye a(ydınlı)k'a.
  • eğer şansınız yaver giderse buna bir aylık biniş hakkı elde ediyormuşsunuz. bütün gün anons dönüyor bu bilgi için.

    aslında şehir hatları da farkında bu vapurun gereksiz olduğunun ama belli etmek istemiyorlar.
  • ayrıcalıktır. günün yoğun geçmesi muhtemel ve istisnasız seni bekleyen bir levent trafiği olmasına rağmen sabahın erkeninde hiç koşulsuz dünyanın aydınlık sabahını sana hissettirir. her uzun yol insanı derin düşüncelere nasıl ulaştırırsa, o 5 dk'lık vapur yolculuğu da öyle. olmuş, olmamış ve olmasını beklediğin her hayal gözlerinin önünden bir bir geçer. hayata teşekkür etme sebebidir.
hesabın var mı? giriş yap