• bazı insanlar ortaya zaferler artınca çıkar.
  • insanlar kazanan tarafta olmak isterler hep, kaybeden tarafta olmayı kimse istemez. beşiktaş taraftarının son yıllarda çoğalmasına benzer şekilde doksanların ortalarından itibaren galatasaray taraftarları da çoğaldı. galatasaraylı bir nesil oluştu. fenerbahçe doksanların başında en çok taraftara sahip kulüpken sportif başarıların gelmemesi nedeniyle taraftar sayısında geriye düştü.
  • bir gercek. basligi gorunce etrafimdaki arkadaslarima sordum. lisede, ilkokulda siniflarinin maksimum %10 u besiktasliymis. bu benim icin de gecerli; ilk okulda 1, lisede 2 kisi besiktasliydi. ama sosyal medyaya gore hepimiz besiktasi destekliyoruz, 75 milyon tek yuregiz.
  • fenerbahçe ve galatasaray'ın taraftar sayıları elbette daha fazla beşiktaştaş'tan bunu tartışmak bile yersiz ama hangi ülkede yaşıyonuz siz yok 40 kişilik sınıfta 2 tane beşiktaş'lı varmış da koğuşta hiç beşiktaş'lı yokmuş. ben 2 tane üniversite bitirdim kyk yurdunda kaldım 4 kişilik odada bile 3 beşiktaş'lıydık.

    bu işi cözmenin cok basit bir yolu var passolig rakamları

    galatasaray 661.985
    fenerbahçe 635.523
    beşiktaş 606.293

    passolig 2014 nisanda başlamış 4 sezondur zorunlu 3 takımın da başarılı veya başarısız oldugu yıllar mevcut ve rakamlar ardında 30 bin fark var. bunun yanında başarılı takım taraftar ceker taraftarına daha fazla ürün satar bu da taraftarlarının daha ön plana cıkmasını saglar. zaten gs-fb taraftar sayısının beşiktaş'tan fazla olmasının sebebi, bu takımların beşiktaş'tan son 20 yılda daha başarılı olmasıdır.
  • valla bende karşılaşıyorum bu durumla artık beşiktaşlı olmak prim yapıyor sanırım böyle sanki ne yapmışlarsa beşiktaşlı olmak büyük prim görüyor . sanki bir ayrıcalık ne biliyim bi biziniz kilas lik bir durummus da bizim haberimiz yokmuş gibi.
  • tvdeki yorumcuların çoğu beşiktaşlı,federasyon başkanı beşiktaşlı,mhk başkanı beşiktaşlı(bunu herkes bilir,beşiktaş belediye başkanlığı yapmışlığı vardır)kulüpler birliği başkanı beşiktaşlı,son 2 sezonda gelen başarılarla kabuğuna çekilen beşiktaşlılar kabuğundan çıktı haliyle.buda insanda ne kadar çok beşiktaşlı varmış algısı oluşturabilir.renkliler için şöyle bir sıkıntı var.beşiktaş bu başarılarına devam ederse 10 sene sonra taraftar sayısında onları yakalayabilir.
  • beşiktaşlılar çoğalmadı renkliler azaldı. yakın passoligleri
  • canımı çok sıkan bir durum. yeni nesil beşiktaşlılardan nefret ediyorum umarım bi 4-5 sene şampiyon olamayız eski halimize döneriz stadın önünde pankartı üstüne örterek yatan insanlardan nerelere geldik. bu arada hala passolig almayan yoldaşlarıma selam olsun! beşiktaşlı olunmaz beşiktaşlı doğulur beşiktaşlı olmayanlar laylaylalylaly :d
  • şampiyon olan ve kazananın ön planda olması normaldir. beşiktaşlı hep vardı ama "burdayım" diyemiyordu.
hesabın var mı? giriş yap