• alfa erkek, alpha male ziddi. malin onde gideni.

    erkek denirse eger, beta erkekleri alfalarin artiklariyla yasarlar. genelde ilk cinsel deneyimlerini, yine bir alfa artigiyla orta yasa yakinken yasamis olurlar. evlenilecek erkek kivamina geldiklerinden, hayat onlar icin aslinda 30unda filan baslar. o yasa kadar itilip kakilan, dikkat cekmeyen bu betalar birden kiymete binerler. yerlesik hayata gecmek isteyen disinin ilgisini cekmeye baslarlar.

    hic bir beta, elf gorunumlu hatunun ilk sahibi olamaz. bu betalar her yerdedir, oransal olarak seksen yirmi kuralina atfen erkeklerin yuzde seksenine denk gelirler belki ama, hatun kaldirma atraksiyonlarinin ancak yuzde yirmisini basarirlar. armudun iyilerini alfalar coktan ve cokca yemis/yemekte oldugundan kelli, genclik donemlerinde nerd olur bunlar.

    hemen her populasyonda sayisal cogunluklari vardir ama kabuklarini kirip alfalara karsi gelemezler. iclerinden cok azi kast atlayip alfa erkegi olur, onlar da alfalar arasinda astsubayliktan yukselme subay veyahut tezkere birakmis aztek muamelesi gorur.

    betaysaniz, yapacak bir sey yok. sabredin. uzun yasamanin yollarini arayin, hayat size yaslandikca guzellesecektir. alfalarin dominantligi killar kadayif oldukca azalacak, dunya size kalacak. boyle inanin, simdilik seyretmeye, kavanozu disindan yalamaya devam edin.
  • bulunduğu gruptaki alpha male'in bir altında olan erkek birey. alpha male ölürse yeni alpha bu oluyormuş. bir de omega male var, o betanın betasının betasının.......betası olan erkek birey oluyor (yani ancak ortamda erkek kalmadığında alpha olan eleman).
  • (bkz: veliaht)
  • bunun gaması, tetası vs.si var, o yüzden beta diye küçümsemeyin, zeka iyiyse, alfa gibi iş çıkarır genç ama olgun döneminde. ancak bir de şu var imiş ki tüü allah belanı vermesin diyorum:

    (bkz: omega erkek)

    (bkz: omega/@portakal)
  • kurt sürüsünde babysitter rolünü üstlenen üye.
  • günümüz toplumunda ideal erkek tipi olarak değerlendirilseler bile beta erkeğin boynuz yemesi işten bile değildir.

    kadınlar; duygusal yapılı, feminen erkekleri severler ama onlara aşık olmazlar. siz bakmayın kadınların çok anlayışlı, çok uyumlu erkek istediklerine. bu tip erkekler yalnızca kızlar için pipisi olan iyi bir kız arkadaştır!

    kadınlar, maskülen(alfa) erkeklerden ölseler de vazgeçemezler. hatta aldatılmak, itilip kakılmak da buna dahil. onlar unutulmazdır ve vazgeçilmezdir. beta erkekler ilişkilerinde daha çok seven kendisi olup "daha az sevilen" taraftır. ancak ilişkilerde olması gereken ise bunun tam tersidir.

    bu erkek liderliği eline almayan, kadınına itaat eden kılıbık biri olduğu için ona çevresi tam bir erkek gözüyle de bakmaz. maskulen bir erkek olduğunu kadının bilinç altına kabul ettiremediği için kadını, karakteri dominant olan erkeklere dudaklarını ısırarak bakacaktır.

    beta erkek, kadınının ağzından "sen de erkek misin be!" imalı cümleler duyması ve bu yönde imalı bakışlara maruz kalması da olasıdır. üstelik bu erkek kadınına ne yapsa yaranamaz; ama kadını zaten görevi olan bir şeyi ifa ettiğinde bu yaptığı şeyi beta erkek için bir "lütuf" olarak görecektir.
  • kimi kadınlarımız tarafından çok geniş arkadaş çevresi olmayan, zaman zaman yalnız kalmayı isteyen, kalabalıktan hoşlanmayan erkek olarak anlaşılmıştır ki alakası yoktur.

    kadınların beta erkeklerle ilişkide girdikleri tripleri bilen bilir. beta erkekler bu triplere her şekilde katlanmayı görev bilir, bunu da bilen bilir. alfa-beta-omega vs. kavramlar aslında tam olarak altı doldurulmamış olan, ilişki içindeki tutuma bağlı kavramlardır. içedönük/dışadönük kavramları ise doğrudan doğruya kişinin toplumla etkileşim düzeyini gösterir diyebiliriz.

    sırf dışadönük değil içedönük yapıdayım diye benzer triplere girip maksimum 15 dakikada terk edilen birkaç sevgilim oldu. sonra arayıp rahatsız etmeler, sen beni yanlış anladınlar, işi toparlamaya çalışmalar... hazır konu açılmışken kadınlara ufak bir tavsiyem var bu konuda; öyle 1-2 kişilik özelliğine bakıp bir insanla ilgili yargıya varmayın, hoş olmuyor, kırılan testinin parçaları da uhu tutmuyor.
  • alfa fucks beta bucks sözünde geçen erkek.
  • alte ya da befa gibi geçiş formları da vardır...
  • kadınlaşmış erkektir.dominant kadın figürünün karşısında görmek istediği erkek türüdür.çocukluğunda sınıfta öğretmen masasının önünde ki sırada oturup öğretmenin ağzından çıkan herşeyi not alıp öğretmen öksürdüğünde öksürük diye yazılı hale getiren erkektir.dominant ve güçlü kadın figürlerinin ilişkilerinde istediği erkek türü olarak hafızalarda yer alır.dominant kadın beta erkeğini bir kukla misali yönetir ve beta erkeği çocukluğundan beri süregelen yapısıyla kadının kanatları altında kendisine yer bulur.erkek ağırlıklı bir ortamda herkes ana bacı küfür ederken beta erkeği papyonlu edasıyla koyacam artık bu ne ya diyen erkektir.
hesabın var mı? giriş yap