• başlık karakter sınırına takıldığı için tam anlatamadım ama sayın fahrettin koca twitterda az önce demiş ki;

    "almanya'da, beyin ölümü gerçekleştiği söylenerek hastaneden evine gönderilen, fakat göz işaretleriyle iletişim kurabilen vatandaşımız osman bey, az önce uçakla ankara’ya getirildi. 59 yaşındaki hastaya, cumhurbaşkanımızın olaydan haberdar olmasıyla “evi”, yani ülkesi sahip çıktı!"

    ilgili twite burdan ulaşabilirsiniz.

    ben türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak yıllarca almanyada veya avrupada huzur içinde yaşadıktan sonra en ufak bir sağlık sorununda ülkeye getirilip şov yapılmasını kabullenemiyorum. kaldı ki twitte epey tutarsızlık var. göz işaretleriyle iletişim kurabilen birinin beyin ölümü gerçekleşmesi de mümkün değil diye biliyorum. ülke kaynaklarını bu tarz şeylere harcamaktansa keşke ülkemizdeki sağlık sistemini iyileştirerici adımlar atılsa, aylar sonraya bile randevu alamayan insanlar tanıyorum.
  • "evi"ne dönüşü değildir. ev yaşadığın, emek verdiğin, sorunlarıyla ilgilendiğin yerdir. işine gelince yatmadan yatmaya gittiğin yere otel denir.
  • - yine bir gurbetçi ak trol röportajı sandım.
  • beyin olumu gerceklesen bir alamancinin turkiyeye getirilecegini duydugu anda tepki vermesine neden olan durumdur.

    turkiye bu boru mu ölüyü diriltir.
    ben olsam ben de kalkardım komadan.

    adam kaslarini ve goz bebeklerini yukari dogru oynatiyormus trye gelecegini duydugundan beri.
  • başkalarına iyi kendi ailesine kötü davranan insanlar vardır ya, işte ona döndü devlet. vatandaşı randevu alamıyor hastaneden, ilaç fiyatları uçtu gidiyor ki bir çok ilaç bulunamıyor, bir çok hastanede bölümler kapatılıyor doktorsuzluktan. ama şov yapıyor sağlık bakanı, gurbetçi vatandaşımıza ortada koymadık. yahu siz doktorları gurbete gitmemesi için ikna edemediniz, gurbetten hasta getirmek nedir ya. bir oy bir oydur iç güdüsüyle, potansiyeli olan vatandaş taşıyorlar, tebrikler...
  • siz şimdi bu gurbetçinin bakım ve sağlık masraflarını türkiye cumhuriyeti mi üstlendi sanıyorsunuz? hayır öyle bir durum yok. iki ülke arasında sgk antlaşması bulunur. (t/a 20 belgesi vs.)

    ayrıca almanya'da bu tarz bakıma muhtaç olma durumları için sağlık sigortasına ek hasta bakım sigortası* da yaptırılır. yani sigorta gereği ölene kadar almanya'daki bakımevinde bakımı sürdürülür. ancak muhtemelen yakınları adam" ölecekse bari memleketinde ölsün" dediği için getirilmiş. (bkz: beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar)

    bu sayede alman sigortası almanya'da euro ile bakım masrafı üstleneceğine, tl ile olanı üstlenecek. işi ucuza getirecek. ambulans uçak falanla da akp şov yapıp sanki reis olmasa almanya türklere bakmayacakmış, reisimiz vatandaşını yarı yolda bırakmazmış vs. şeklinde bir algı oluşturulacak. kısacası parayı ödeyecek olan almanya, şovu yapan akp, zaten kısıtlı olan sağlık sisteminden bir yatak kapasitesi eksilen de türkiye oldu.
  • almanya'dan gelenlerin cogunun beyni olu gibi zaten, roportajlardan biliyoruz.

    --- spoiler ---

    memleket coh guzel, gurbetlik zor ama gurulu duzen var iste yigenim.
    --- spoiler ---
  • sağlık bakanının ironi yaptığını tahmin ettiğim açıklama.
  • ithal hasta!
  • ancak beyin ölümü gerçekleşen biri buraya dönebilir zaten.
hesabın var mı? giriş yap