• duyduğum en iyi tespiti murat cemcir yapmıştır: kendimi arıyorken olmaktan korktuğum yerdeyim, beylikdüzündeyim.
  • tuzla ile arası 85.5 km'dir. umarım kısa zamanda bu iki ilçe arasına düzenli uçak seferleri yapılır.
  • eskiden burda dolmuşa binip avcılara giderken "bi' istanbul alır mısınız" diye uzatırdınız parayı. bana kimse burası istanbul'da demesin..
  • fatih'in istanbul'u fethederken burayı ne yapalım diye soran askerlerine;

    "oğlum salak salak konuşmayın istanbul'u fethediyoruz. ne işimiz var lan orada" dediği yer.
  • ev fiyatları, eski binalarda 600k ve üzeri, yeni binalarda 1 milyon ve üzeri.

    uygun evler sahte ilan, metrobüse yakın uygun ev varmış gibi işaretleniyor ve emlakçıya gittiğinizde o satıldı size esenyurt verelim, güzelyurt verelim deniliyor.

    google maps'te streetview ile açın bakın bakalım evin işaretlendiği noktada öyle bir bina var mı?

    önceki belediye başkanı ekrem imamoğlu olan beylikdüzü'nün uzak olması diye bir şey yok, uzaklık ölçmek için en az iki nokta gerekiyor. kadıköy'e uzak, beykoz'a uzak olan beylikdüzü muazzam bir sanayi bölgesi olan hadımköy böglesine ise yakın mesela. planlı olarak inşa edilmiş otoparklı evinize yürüme mesafesindeki koruda jogging yapabileceğiniz çok yer yok istanbul'da.

    haliyle işi gücü o taraflarda olan kişiler için avrupa yakasındaki en iyi tercihlerden biri olmuş oluyor yaşam standardı sebebi ile.

    beylikdüzü metrobüs durağındaki kuşlar: https://vimeo.com/384325724
    sokak parkları var korular dışında bir de yaşam vadisi var(saatine göre ziyaretçi profili farklı oluyor, bu mesi saatlerinde. bu saatlerde çocuklu aileler, ev hanımları v.s. oluyor): https://vimeo.com/546407596

    tipik bir kaç sokak:
    görsel
    görsel
    görsel

    bunlar "beylikdüzü uzak" noktasının ötesinde bir şeyler öğrenmek isteyenler için. uzak madem insanlar neden beylikdüzü'de oturuyor? sebebi yaşam kalitesi.

    ayrıca sonradan beylikdüzü'nün ilçe olması ile gürpınar ve yakuplu gibi yerler de beylikdüzünün parçası olsa da merkezle ile pek alakalı değil. bir kaç sene öncesine kadar köydü oraları.
  • istanbul'da ev piyasasının en hızlı döndüğü ilçedir. alamancı arkadaşın evi satamama sebebi türkiyedeki emlak piyasasının tamamen durmuş olmasıdır.

    google'a beylikdüzü yazınca ne olacak onu da anlamadım.
    sanki eminönü, fatih, esenler, güngören, bakırköy, zeytinburnu, ataköy, avcılar deprem açısından çok güvenliymiş gibi.

    allahım bunlar nasıl aptal aptal yorumlar.

    ayrıca o ev beylikdüzü'de değildir. beylikdüzü'de ucuz ev olmaz, muhtemelen emlakçıların beylikdüzü diye itelediği esenyurt'un mehterçeşme mahallesindedir.
  • beylikdüzü’den ev aldığımda orası çok uzak diyen arkadaşlarımın oturduğu yerler ümraniye, maltepe, çekmeköy gibi yerler. bunların hepsi maslak, levent civarında çalışıyordu.

    lan sanki nişantaşında, cihangirde oturuyor da gelmiş beylikdüzünü beğenmiyor.

    uzaklık kavramını tanımlayabilmek için bir referans noktası gerekir. bu işyeriniz olabilir, sosyal hayatınız olabilir, ebeveynlerinizin evi olabilir. daha bir çok referans noktası bulabilirsiniz ama şu an aklıma gelenler bunlar.

    işyerim evim. uzaktan çalışıyorum. yani hiç sorun değil benim için.

    sosyal hayatım yeşilköy/florya civarındadır genellikle. eskiden oturduğum yerden buralara gitmek akşam trafiğinde 1 saatin üzerinde sürerdi. dün akşam floryaya 45 dakikada gittim. yani bu sorun değil. hatta avantaj.

    ebeveynlerim silivride oturuyor. buraya taşınmakla yakınlaşmış oldum. yaşlı insanlar, bir şey olsa fırt diye ulaşabilirim.

    peki burada yaşamanın avantajları nedir?

    binalar oldukça yeni. bu hem eli yüzü düzgün olmaları hem de görece daha güvenli olmalarını sağlıyor.

    sokaklar geniş, hala boş araziler, yeşil alanlar var. tarım devam ediyor. yolda giderken tünelde gidiyormuş gibi hissetmiyorsunuz. denize yakın bölgelerde kat sayısı az ve ilçenin büyük kısmı ayrık nizam. site yapılaşması çok fazla. tamamen yeterli denilemez ama herhalde otopark kapasitesinin nüfusa göre en çok olduğu yerlerdendir.

    istanbulun bir çok yerinde daracık sokaklar, bitişik nizam binalar var. depremde sokağınızda tek bina yıkılmasa dahi o sokaktan çıkamayacaksınız. sokakta ayakta duracak yer bulamayacaksınız. evinizden uzaklaşmak zorundasınız.

    buralarda her yerde zaten parklar boş araziler var. evimin önünde 7-8 dönüm yeşil alan imarlı kamu arazisi var. depremde bir yere gitmek zorunda değilim. hatta sevdiklerimi buraya toplarım. denize doğru gittikte zaten evler çok azalıyor.

    beylikdüzünün en büyük şansızlığı esenyurt ile komşu olmasıdır. ama oradaki yoğun sanayi sayesinde iş açısından da avantajdır.

    işiniz, sosyal hayatınız, ayrılamayacağınız şeyler kadıköyde, beşiktaşta ise ne işiniz var beylikdüzünde?

    ama memleketinden istanbula yeni gelmiş, bağcılarda, sultangazide oturanlar da bi zahmet buraya gelip “çok uzak yhaa” yazmasın.
  • istanbul'un en yeşil ilçelerinden birine de yeşil yok demek?

    yani açın bakın google maps'ten:
    görsel

    metrobüs güzergahında olan bölgeler eski yerleşim yerleri, denize doğru olan mahalleler de eskiden köy olan sonradan beylikdüzü ile birleşen yerler. haliyle geçtim ağacı, tarla bile var.

    yoğun yerleşim olan yerlere de dikkatli bakın. bina çatılarına bakın dikkatlice. ne görüyorsunuz? binalar arasında kocaman mesafeler ve her yer parklar ve ormanlık alanlarla dolu.

    bunlar pek çoğu yüksek binalar, "yatay mimari" denen saçmalığın aksine aynı miktarda insanın yaşadığı bir mahallede çok daha geniş yeşil alanlar olabiliyor. çünkü neden? çünkü 50 dairelik apartman 8 dairelik apartman ile aynı alanı kapladığı için inşaat yapılmayan bölgelere park ve koru yapılabiliyor.

    camdan bakınca karşı komşunun donlarını görmeye alışmış kişilerde bu "beton yığını" gibi algılanabiliyor bazen, yapacak bir şey yok.

    metrobüs durağından inip belediyenin oradan içeri doğru inmeye başlayın bakalım ağaçsız bir yer bulabilecek misini?

    alın deneyin: https://goo.gl/maps/ukdluq1opyzqr8c3a

    bu arkadaşı herhalde sanayiye götürdüler beylikdüzü diye(avcılar tarafında beylikdüzü osb var, sanayi sitesi).
  • tuzladan gidecekler icin gurcistan-rusya-kanada-fransa-almanya-avusturya-macaristan-romanya-bulgaristan guzergahinin daha kisa surecegi lokasyon.
hesabın var mı? giriş yap