• white walkers ın moğollar* * olacağı dizidir. (bkz: white walkers geldi düşmanı yendi)
  • beyliklerin beylerini itibarsızlaştırma projesi. kanun vurula!
  • (bkz: menteşeoğullarındaki gıcırtı)
    bu daha çok agatha christie romanı gibi oldu.
  • bu dizide starkgiller asena klanı olarak tezahür eder. eski türk beyliklerinin atası da kurttur zira.

    http://www.edebiyatdefteri.com/…azioku.asp?id=73452
  • türkçe altyazılarının karamanoğulları tarafından yapıldığı dizidir.
  • neredeyse her hükümdar döneminde taht kavgası eksik olmayan selçuklu devletlerinin (bkz: anadolu selçuklu) (bkz: büyük selçuklu) tarihlerini de içine katarsak oldukça sağlam malzemeler çıkabilecek muhayyel dizidir. ister tarih kurgu yapıp white walkers niyetine kuzey bozkırlarından inen oğuzları (bkz: oğuzlar) ya da doğudan kopup gelen karahitayları (bkz: karahitaylar) koy, istersen de fantezi olarak kurgulayıp kaf dağlarından inen devleri, perileri koy. gram sırıtmaz...

    anadolu'dan iran coğrafyasına oradan bozkırlara malzemeden bol ne var? gelgelelim içinde hastane ve cep telefonu olmadığından bizim yerli yapımcılar pek rağbet göstermeyebilir. hadi hastaneyi şifahaneyle bir şekilde halledersin de cep telefonunu ne yapacaksın? güvercine mi trip atacaksın sailerle ulaklarla "aşkım lütfen" diye mesaj mı göndereceksin?
  • her işimizde olduğu gibi burada da batı taklidine özenmiş bir tarihi copyright dizi.
    olacağı bu.
    "revenge"i intikam yap, kaçış planı'nı 20 dakika yap, monk'u derviş yap, yürü gitsin...
  • starkların bildiğin karamanoğulları olacağı dizi. adamların resmen kökleri kurutuldu. greyjoylar da denizle, gemilerle içli dışlı olduklarından karesioğulları beyliğine yakışır diye düşünüyorum.

    edit: düzeltme için enduksiyon bobini'ne teşekkürler.
  • %100 olmasa da aşağıdaki gibi benzerlikler içerir:

    targaryen hanedanı = anadolu selçukluları

    - zamanında "diyara" gelip tamamını kendi hükümdarlıkları altında fethetmişler, fakat (hikayenin başlangıcı itibariyle) yok olmaya yüz tutmuş, etkisiz hale gelmişlerdir. artık diyarda birden fazla "hükümdar" vardır.

    lannister = bizans/rumlar

    - nam-ı diğer "diyarın derin gücü". diyarın ticareti bunların elindedir. bundan ötürü para da bunlardadır. görünürde diyarın yönetimini kaptırmış gibi olmalarına rağmen gerek evlilik yoluyla gerek para işlerinde ve hatta diyarın yeni hükümdarına yetiştirdikleri devlet adamlarıyla ipleri kontrol altına almışlardır.

    baratheon = osmanoğulları

    - (hikayenin başlangıcı itibariyle) diyara hükmetmekte, bunu sağlarken hem soylarının bir kısmının kendilerinden önce hükmeden hanedanlığa bağlı olmasından hem de "diyarın derin gücü" ile evlilik bağı kurmalarından yararlanmıştır. hanedan üyeleri arasında avcılık merakı olandan tutun, sihir ve büyüden keramet arayanına kadar envai çeşit ilginç kişi bulunmaktadır.

    stark = karamanoğulları

    - gerek soylarının "eski insanlar"a dayanması, gerek diyarın kendilerine ait kısmında halk tarafından fazlaca seviliyor olmalarıyla tahta fazlaca yakıştırılmış olsalar da özellikle yürüttükleri yanlış politikalar sonucu bir zamanlar aynı anda isyan ederek eski hanedanı devirdikleri şimdinin hükümdarı tarafından ortadan kaldırılmış, hanedanın önemli kısmı kılıçtan geçirilip, sağ kalanlar perişan bir halde diyara dağılmıştır.

    tyrell = dulkadiroğulları

    - ellerinde çok güçlü bir ordu olmamasına rağmen yıllardır başarıyla ayakta kalmışlardır ve bunu tamamen kaypak bir denge politikası sayesinde başarmışlardır. gerek evlilik yoluyla, gerek diplomasi ve ticari yollarla her daim gücün ve güçlü olanın yanında yer almışlardır.

    tully = ramazanoğulları

    - diğer ailelerden ayırtedilen en bariz özellikleri sahip oldukları toprakların 2 büyük nehir tarafından oluşturulmuş bir ova olması. ** evlilik yoluyla akraba oldukları aileyle birlikte krala karşı isyan etmişlikleri vakidir.

    arryn = candaroğulları

    - yurt belledikleri toprakların fazlaca dağlık ve engebeli olması sayesinde bu aile, diyarda uzun süre fethedilemeyip sözünü geçirmiş olsa bile zamanla idarecilik açısından yetersiz kişilerin başa geçmesiyle eski günlerinden uzakta kalmıştır.

    greyjoy = karesioğulları

    - esas itibariyle diyarın en eski ailelerinden olmalarına rağmen mevcut hükümdar aile tarafından güçleri alınmış, eski günlerinden uzaktadır. en belirgin özellikleri denizci olmalarıdır.

    dothraki = yörükler

    - esas itibariyle diyardaki tüm savaşçılardan daha güçlü savaşçılara sahip olmalarına rağmen diyarın geneline göre medeniyetten uzak, göçebe bir hayat sürmektedirler. çadırlarda yaşayıp atlarına son derece fazla değer verirler. hayatları yiğitlik üzerine kuruludur fakat kabileler arasında da fazlaca çekişme vardır. diyardaki aileler belli etmemeye çalışsalar da düzenlerini bozacakları korkusuyla bunlardan çekinirler.

    white walkers = moğollar

    - diyara ayak bastıkları anda tüm yaşayan aile ve insanları tarihten silebilecek güce sahiplerdir. bunların alayı insanlıktan nasibini almamış canilerdir.
hesabın var mı? giriş yap