• naylon poşetle aynı işlevdedir, ilaveten; sağlıklı ve çevre dostudur.
  • memleketimizdeki israfı ve kirliliği düşününce artık naylon poşetlerin yerini alması gereken nesne.

    örneğin fas'ta naylon poşetler tamamen yasaklanmış durumdadır. alışveriş merkezlerinde kendi bez torbanızı götürmezseniz bir miktar daha para ödeyip bez poşet almak zorundasınızdır. iyi mi iyi? gerekli mi? evet.
  • yıllardır umutla beklediğim bir olayın (poşetlerin ücrete tabii olması) sonucunda kullanan kesimin artmasını dilediğim, güzel güzel çeşitleri olan, toz bezi yapmadığınız tişörtlerinizden bile yapabileceğiniz, "yıka yıka kullan ama atma " temalı, çok amaçlı, çevre dostu hareketlere vesile olabilecek dost nesne. ben birkaç senedir çantamda hep bez çanta taşır, alışverişimi yapacak olduğumda kullanırım. pazara da bez torbalarımla gidip, "poşete gerek yok, teşekkürler. :))" dediğimde çook pazarcının hayır duasını almışlığım da vardır. böyle yararları da var. her türlü yarar ya, harika. ha tabii bu ülkede, bu hükümet tarafından "poşetlerin ücrete tabii olma" uygulamasının getirilme sebebinin "doğa" olmadığı aşikâr ama devlete bir alandan daha kazandırmamak için de bez torbalar kullanabiliriz. bakın yine bir fayda...
  • tanım: kullanılması gerekendir

    plastik torbaya 25 kuruş vereceğinize bunlardan birine bir kez para verip bir daha poşetle moşetle uğraşmazsınız. hem ekolojik hem de devlete çarçur edilmesi için para vermediğiniz bir opsiyon .
  • poşetlerin parayla satılması sonrası kullanımı artmış olan poşet/çanta türü. çeşitli marketlerde satiliyor bu. a101, bim ve şok üçlüsü de satıyor, ben en çok bim'inkini beğendim. diğerlerinde marketlerin ismi yazıyor çünkü, bim'inkinde yazmıyor. şok ve bim'de 1.5, a101 i bilmiyorum. şok marketin poşeti biraz daha geniş. ama bence bim'inki en ideal boyda.
  • ben belçika'da lidl'de satılanlardan getirttim 3 tane.
    aslında tam bez değil, un çuvalı malzemesinden yapılmış çok sağlam ve geniş bir poşet, ya da çanta diyelim.
    umarım burda da bim falan getirirde millet kalite görür.
  • poşet olmasından mütevellit esasen bez de değildir. olsa olsa bez çanta falandır.
hesabın var mı? giriş yap