bhutan
-
himalayalar'ın arasında küçük ülke.. rahatsız olmamak için yılda 3ooo turist kabul ediyorlar(mış)..
sıkı budist bunlar.. -
çaprazlama beyaz yeşil üçgenin üzerinde kırmızı ejderha bulunan bir bayrağı vardır bu ülkenin. tibetin kızıl çin ordusu tarafından işgali üzerine hindistan himayesine girmiş daha sonra bağımsız takılmaya başlamıştır.
-
seyahat için bhutan krallığı ticaret ve sanayi bakanı ekselansları
lyonpo khandu wangchuk ile de irtibata geçilebilir. -
ülkeye bireysel giriş kabul edilmemektedir. gruphalinde giriş izni için tourism authority of bhutan, p.o. box 126, thimpu, bhutan, adresine yazılı talep bildirmek gerekmektedir. telefon (00975-2) 23251, 23252; faks(00975-2)23695. ülkeye giriş sadece hindistan, nepal ve tayland sınırlarından yapılmakta olup çin sınırı kapalıdır.
-
ayrıca ülkeye giriş izni aldığınızda size bir tur programı da verilir ki buna tüm geziler, tüm konaklamalar ve yemek masrafları ile ülke içindeki tüm ulaşım dahildir.
-
toplam nüfusu 600 000'dür. trafik işigi kavramina uzak oldugunu anlattilar*.
-
uluskar arası telefon kodu 975olan budist ülke
-
nepal kultur merkezinin duzenleyecegi eylul ayindaki nepal bhutan tibet turu dahilinde gorulebilecek ulke.
-
tv yayını olmayan bu ülkede 2003 yılından beri bir tane linux kullanıcısı vardır. 2004 ylında kısa bir süreliğine 2 kişiye ulaşan linux kullanıcısı sayısı ne yazıkki yine bir kişiye inmiştir.
(bkz: http://counter.li.org/reports/place.php?place=bt) -
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap