• pek güzel sıradışı internet haber portalıdır. yurtdışından destek aldığı doğrudur ama "şimdi bize reklam vermezler, güzel haber yapalımcı otosansürcü medyanın" yanında gayet ak pak bir sitedir. gayet de muhaliftir. ikinci cumhuriyetcilikle uzaktan yakından alakası yoktur. sınıf , emek gibi unutulan kavramları haberlerinde bolca kullanırlar. çalışanları pek guzel insanlardır. ama yinede içerik olarak iyi ama çok zengin değillerdir. ertugrul kurkcu'nun ve nadire mater'in başında olmaları kuşkuya değil sadece güvenmemize yol açmaktadır.
  • internet siteleri üzerinden 5 adet kitabı pdf formatında ücretsiz olarak sundukları için saygımı kazanan haber ağı.
  • "ab'ye girecez ama biz girene kadar fon kalmayacak, bize para mara gelmez amına goyim" diyen türk halkından daha haysiyetsiz değildir. yıllar boyunca abd'den, ab ülkelerinden dış yardım alan türkiye hükümetlerinden daha haysiyetsiz değildir. askerlerini abd ordusunun zamanı geçmiş konserveleriyle besleyenlerden daha haysiyetsiz değildir. esasında 1940'ların türkiyesinde yaşamayı özleyenlerin idrak edebileceği bir site değildir.
  • hakkında yapılan eleştrilerin hemen hepsinin içeriğinden ziyade fon sağlama gibi kolaycı bir tutumla kotarıldıgı haber agıdır. bu noktada bok atmak ile eleştri yapmak arasındaki çizginin hangi tarafında duruldugunu da kendince açıklamaktadır bu siteye karşı alınan tutumlar. eger yapılan bir işin kötü olduguna inanıyorsanız bu noktaları belirtirsiniz, lakin amacınız eleştri yapmaktan ziyade bok atmak ise bu haber agını ilk once kalıba sokmaya çalışırsınız.

    sen şusun, hayır aslında busun demeye çalışırsınız. baktınız olmuyor bu adamların ne yaptıkları sizin kafanızdaki paradigmalara uymuyor; adamlar ne sagcı, ne kemalist, ne solcu, ne avrupacı ne de liberal. evet içeriğini okumadıgınız ve anlayamamakta ısrar ettiğiniz bu sitenin insan hakları haberciliği gibi bir kavramı vurgulamasını da anlammakta ısrar edersiniz. çünkü sizin kafanızda böyle bir kavram yoktur. sagınız solun düşman doludur. her zaman ileriye donelik paronoyak haller yaratıp bu ulkeyi kurtarmak kisvesi altında her zaman oldugu aynı mavalları okuyarak yarattıgınız korku toplumunu yönetmeye çalışırsınız. hicbiri olmaz son kalan iddianız da neden geliyor bu değirmenin suyudur. bu sizin teslim olmanızdır. evet içi dolu ama bakın kabugu şurdan geliyor. yaptıgınız her argumansız bok atmak ertesinde yaptıgınız gibi bunu da okumayın, ve anlamayın. dinlenmemeye 50 yıldır alışmıştık ya artık umrumuzda değil dinleyip dinlemediğiniz. artık sizin türkiyeniz değil. 50 yıl oncenin ise hiç değil.
  • kimsenin dogru dürüst haberini yapmadigi isci direnislerini okurken soros soros soros diye okuyan zihinlerin uzak durmasi gereken site.

    - abi diyorum ki yoksulluk
    - soros, ab, emperyalistler
    - hani seka'da kamu iscileri icin iyi örnek
    - batili emperyalistler, soros, ab
    - abi diyorum ki hak kayiplari, gözalti iskence
    - soros, amerika
    - abi aloo abi. lahanaya tuz koyalim mi ?
    - ab tuzu, soros, amerika
    - abi senin her yerin metafor olmus istersen kelime hazneni gelistir öyle sohbete devam edelim
    - soroscu soroscu soroscu

    not: bianet sitesinde seka iscileri haberini yazdiran, eskiden de seka isletmesi hakkinda bilgileri sinirsiz, sansürsüz sekilde yayinlanan kisi necati altintopraktir. iscilerin deyimiyle kizil necati'ye bu olanagi saglayan tirnak icinde soroscu bianettir. ilginçtir gariptir... ve iyi ki vardir.
  • cok fazla alternatifi olmayan, gunluk gazetelerde bulamayacaginiz pek cok haberi okuyabileceginiz, ayrica isteyene her gun haberleri e-posta yoluyla ulastiran haber sitesi.
  • an itibarı ile anasayfasında "türkiyeli" ve "yunanistanlı" ibareleri geçen bir haber bulunan internet sitesi.*

    (bkz: #6192491)
  • anlasildigi kadariyla hakkinda avrupa birliği fonları, emperyalizm, sirke, bal ve parmak ilişkilerine dair akıllara zarar bir üslupla ve kutsal kitap ağzıyla ezbere yorumlar yapmanin, kendince hedef göstermenin ve işkembe-i kübra'dan sallamanin pek popüler olduğu bir projedir. buna göre emperyalizmin hain solculardan ve gazetecilerden oluşan bir ekiple türkiye yöneticilerine direktifler, akıl fikir verdiği projedir bianet... emperyalizm bianet araciliğiyla türkiye'yi yönetmekte ve bula bula ertuğrul kürkçü ve nadire mater'i bulmuştur aracı olarak (allahümme sabirin..)...

    eski, yeni gazetecilerden oluşmuş bir grubun uluslararası gazetecilik dünyasındaki saygınlığı tartışılmaz olan ips desteğiyle ve avrupa birliği fonlarından yararlanarak uzun bir süredir devam ettikleri bağımsız iletişim ağı projesinden baska birsey değil bianet. yanilmiyorsam 8-10 kisilik bir merkez ekibin yani sira nadire mater ve ertugrul kürkçünün koordinasyonuyla yayınlaniyor. asil amaci bağımsız yerel basın yayın organlarina destek ve eğitim vermek, onlar arasında bir iletisim platformu oluşturmak olarak tanimlaniyor. benzer projeler yanilmiyorsam bir çok avrupa ülkesinde uygulaniyor. genellikle medya tekellerinden ve ajans-haber servis organizasyonlarından bağımsız yayın yapmaya çalışan küçük medya kurumlarini biraraya getiren projelerin türkiye ayağını oluşturuyor bianet ve bu kimliğiyle türkiye'de bir ilki oluşturuyor. büyük medyanın görmediği, görmezden geldi yerel haberleri internet araciliğiyla duyuruyor ve bu işi oldukça başarılı bir şekilde yapıyor. ayrica süper başarılı bir sekilde yönetiyorlar türkiye'yi. bush, erdoğan, imf baskani ve putin her gece bianet'i ariyor yarin ne yapayim diye.. ve hatta aslinda eksi sözlük de bill gates'in ssg aracılığıyla türkiye'yi ele geçirme projesinin ilk ayağıdır bilmem farkında misiniz...
  • rand corporation bakınızı verildiğini görünce, acı bir tebessümle farkına vardım ki, cahilliğin ve kendisini 'yetişmiş' saymış insanların çapını ortaya koyan bir kurum aynı zamanda. kişi değil, kurum.

    "kadın", "çocuk", "azınlıklar", "medya takip" ..vs gibi alt dalları olan, yerel haber ağlarının temsiliyetini arttırmak için karadenizden akdeniz bölgesine bu yerel medyaya kendince destek veren bir kurum. çalışanlarının şimdiye değin üç kuruş kazanamadığı, kendi geçmişlerinde de emperyalizmle uzlaşmış değil, mücadele etmiş insanların yer aldığı kurum.

    fon almanın sıkıntılı bir yanı olduğu doğru. öte yandan, medya tekelleriyle kuşatılmış türkiye'de, sıkı işler çıkarmayı hedefleyen alternatif bir haber portalının yaşaması mümkün değil. ölçü bellidir, projelerin içerisinde 'emperyalizmin', artık açıkça her ne kast ediliyorsa, nasıl kendisini belli ediyor bu ortaya konmalı. yoksa, 'avrupa' tek başına emperyalizmi temsil etmez.

    peki, sitesini gözledikleri belli olanlar neden yüzlerce projesi, dosyası, haberi olan bu portalın işlerini mesnet göstermemiş? "hey alllaam".
  • http://www.bianet.org/ adresinde ikamet etmektedir.
hesabın var mı? giriş yap