• positivegrid'in meşhur vst'si bias fx 'in güncellenmiş ve geliştirilmiş versiyonu olarak 21.03.2019'da yayınlanacak hali. pre-order şimdiden başlamış görünüyor. bu versiyonda dsp engine'i yani sesi dijitale çeviren algoritmanın daha geliştirilmiş bir halinin kullanıldığı söyleniyor. bu daha gerçeğe yakın bir ses deneyimi anlamına mı gelir onu göreceğiz. ama bir önceki versiyona göre çok daha fazla sayıda amplifikatör modellemesi ve efektin yanı sıra kendi record ve looper özelliğinin de geldiğini haber veriyorlar. bir de guitar match adı verdikleri enteresan bir özellik de bu yeni versiyonda mevcut olacakmış. neymiş guitar match özelliği derseniz, elinizdeki squire ile 58 model bir gypson tonu alabileceğinizi vaadediyorlar. ya da cort marka bir gitar ile 68 model bir vintage stratocaster tadı yakalanabileceğine dair şeyler dolaşıyor sanal alemde. her positivegrid ürününde olduğu gibi bunun da standard , professional ve elite paketleri bulunuyor. şu an için fiyatlamalar el yakıyor ama kara cumadır , salı sallanandır gibi günleri kovalayıp aportta beklemeyi kendi adıma daha akıllıca buluyorum şimdilik. bekliyoz.
  • çok geliştirmiş.
    ilk versiyon ile karşılaştırırsanız tonlar çok daha gerçeğe yakın fakat gördüğüm kadarı ile clean’den ziyade sert tonların daha iyi profilini almışlar. zaten clean dediğinizde akla ilk gelen amplitude 4olmalı.

    guitar match olayını şu an için tam olarak becerememişler ki zaten gitar profili almak 10 sene önce kimsenin hayalini bile kuramayacağı bir düşünceydi. eminim ileride onu da hallediceklerdir.

    teknoloji bu şekilde gelişmeye devam ederse 10 sene sonra tüplü amfilere güle güle diyeceğiz.
  • piyasadaki en başarılı ve bana göre fiyat performans olarak en iyi amfi simülatörü.
  • mikrofonlayabileceğiniz iyi bir amfiniz yoksa, kullanmaya başladıktan sonra varmış gibi kayıtlar alabileceğiniz uygulama. yuh ne yapmışlar gerçekten. guitar rig ile harcadığım yıllara nanet olsun.
  • lite edition olarak kırpılmış versiyonu kısa bir süre için [20 şubat'a kadar] ücretsiz olmuş vst.

    https://www.positivegrid.com/biasfx2le-2020/

    ilk versiyonunun demosunu denemiş ve amplitube 4'dan bir üstünlüğünü görememiştim. yeni versiyon ise şaşırtıcı şekilde geliştirilmiş, tonlar neredeyse dijital amp. aratmayacak kadar başarılı ve temiz, roland quad-capture'ın auto-sense'i benzeri auto input detection'ı var, tonecloud çok pratik. guitar match şimdilik başarısız ama büyük yenilik, o da artık 3. versiyonda iyileşir.
  • son çakallıkları ile bıktırdılar artık herkesi iyice. standard versiyondan yükseltip pro versiyona geçmiştim fakat son güncelleme sonrası pro versiyondaki bir sürü amfi vs ekipmanı elite versiyona çekmişler ve 100 dolar civarı para verip pro versiyon satın alan insanlara 120 dolar daha verdirerek elite versiyona zorluyorlar. yani daha önce para verip sahip olduğun hakkı elinden alıp "kusura bakma,ekipmanını tekrar kullanmak istiyorsan 120 dolar daha verip elite'e geçmen lazım" diyorlar.
  • amfisiz, tamamen bias fx 2 ile kaydettiğim bir bestemi şuradan dinleyebilirsiniz. tonecloud'daki presetleri değil kendi oluşturduğum amfi ve pedal düzenlerini kullanmayı tercih ettim.

    modulation efektleri, clean amfileri gayet iyi. sert tonlar için tam istediğimi alamadım ama çok da kurcalamadım henüz. (epiphone lp plustop pro ile denediğimi de belirteyim, aktif manyetikli falan bir şey veya öyle schecter/prs yok)

    blackfriday'de elite paketini ve metal (loomis-merrow pedalları amfileri vs.) paketini 149 dolara almıştım. aceleniz yoksa black friday bu tür şeyler için çok iyi fırsat, aklınızda bulunsun. sonuç olarak bilgisayara temiz kayıt alıp (pedalsız prosesörsüz-clean) sonra sınırsız şekilde işleyebilmek çok güzel bir şeymiş.
  • mobil cihazlarin kullanabilecegi surumu cikmis olan uygulama. sanirim su an icin sadece ios sistemler icin kullanilabilir.
  • stock presetlerin çoğu, en azından high gain metal tonları, çöp. yazılımın potansiyelini göstermiyor. tonecloud'da güzel presetler bulunuyor, ancak onlardaki amfiler de bias amp 2 ile yapılmış custom amfiler oluyor genelde. ayrıca impulse responseları da çok iyi değil. şu an çok sayıda alternatif varken buna o kadar para vermek de çok mantıklı değil, çünkü pahalı.

    pazarlama stratejisi kazıklama üstüne kurulu olduğu için, yazılım ne kadar iyi de olsa, alternatifler çıkınca müşteriler kaçtı. düzgün birkaç kabinle güncelleme yapsalar mesela, eski müşteriler kaçmazdı. eski müşterileri şu an endüstri standardını yakalamak için neural dsp, ml sound lab aldıktan sonra birkaç yüz dolar isteyerek upgrade satmaya çalışacaklar bir süre sonra. halbuki diğerlerinde yeni güncellemelerle yeni pedallar filan geliyor.
hesabın var mı? giriş yap