• amerikalılarca, kendi ürettikleri ilaçları satmak için çeşitli hastalıklar ortaya çıkaran ya da bunun gibi büyük kitlelerin sağlığını etkileyecek şeyler yapan taşaklı ilaç şirketlerinin geneli için kullanılan bir isimdir.

    yani komplo teorilerinin öznesi olarak kullanılırlar. mesela:

    "acaba tüm dünyayı domuz gribi aşısı olmaya ikna etmiş gibi görünen h1n1 virüsünü big pharma mı geliştirdi?"

    "big pharma'nın para için insanlığın kaderiyle oynadığı doğru mu?"
  • uluslararası tıp karteli.

    ''modern tıbbın sağlıklı insanı hasta insana dönüştürme hedefi her geçen gün daha açık biçimde ortaya çıkıyor. olağan yaşamın ayrılmaz parçası olan durumlar korkutucu hastalıklar olarak etiketlenerek doktorlara ve hastalara yön veren klinik kılavuzlara ekleniyor. endüstrinin belirlediği bu kılavuzlar modern tıbbın yeni dogmaları olarak dayatılıyor. dogmalara karşı çıkarsanız suç işlediğiniz savlanıyor, mahkemelerde hesap vermekle tehdit ediliyorsunuz. aynı merkezlerden biçimlendirilen malpraktis düzenlemeleri ile bu klinik kılavuzların cenderesinde hekimlik pratiği belirleniyor. klinik kılavuzların ortak özelliği hastalık tanımlamalarının mütemadiyen genişletilmesi. daraltıldığı durumlar adeta istisnai bir özellik taşıyor.
    bu koşullarda big pharma gerçekte düşük düzeyde olan ya da olmayan bir riski abartarak risk algısını yükseltir. hastalık yaratma ya da sınırlı sayıda tanımlı hastalıkların yaygın hastalık kapsamına alınması bu manipülatif süreçlerde gerçekleşir.'' dr. ali rıza üçer.

    ayrıca türkçe'ye çevrilmemekle beraber jacky law'un big pharma isimli kitabı da bu gerçeğin komplo teorisi olarak değerlendirilmesinin imkansızlığını vurgulamaktadır.

    http://jackylawbigpharma.blogspot.com/
  • ing., orospu çocukları.

    kuş ve domuz gribi paniğinin ekmeğini yiyen roche ve glaxosmithkline'ın has evladı için: (bkz: albert osterhaus).
  • olayı hammadelerin yoğunluğunu değiştirip karıştırarak ilaçlar üretip verilen görevleri tamamlamak olan über bi oyun. tam endüstri mühendisi işi. zaman öldürgeci.
  • yeni çıkmış bir oyun. ben böyle detaylı bir simülasyon oyunu uzun süredir görmedim ki bu oyun tarzında çıkan treninden oyun parkına havaalanından limonatacısına kadar onlarca oyun oynadım ancak bu oyunda daha tutorial kısmında beynim yandı. çünkü transformasyon yoluyla şaka maka ilaç hammaddesi ile başlayıp onun fermantasyonunu sağlayıp yan etkilerini düşürmeniz gereken bir üretim ağı kuruyorsunuz. bu bazen sadece ağrı kesici olarak sonuçlanabilirken aynı hammadde ile başlayıp başka hammaddeler ekleyerek ebesinin örekesine kadar bir üretim bandı kurup milyoner olabiliyor, şirketinizi büyütebiliyor yetmiyor patent sahibi olabiliyorsunuz.

    cidden beynim ve tıbbi bilgim şu an için yeterli gelmedi oyunu oynamaya veya ben çok yanlış yoldan gittim ki daha 5. tutorial'da pes ettim bırakın oyuna başlamayı. şu an için tek sorun ilacın sadece hap şeklinde satılıyor oluşu oysa fitil olarakta satmayı ve bunun kullanıcılar üstündeki etkisini görmeyi isterdim. şaka maka ilacı sattıktan sonra işe yarayıp yaramadığını görebileceğinize varan, içinde onlarca upgrade imkanı bulunan ve araştırma geliştirme yapabileceğiniz bir skill tree'si bulunan, tekrar söylemem gerekirse son dönem çıkmış en acayip tycoon oyunu.

    bilgisayarda 1 gb gibi içeriğine göre oldukça az sayılabilecek bir yer kaplıyor. ayrıca steam'ciler oyunun türüne puzzle'da eklemişler ki enteresan olmuş. puzzle görünen parçaları birleştirip tüme varmayı vaad eder ki bu oyunda nerden başlayıp nereye gideceğinizi bilemeyeceğiniz bir puzzle deneyimi var. deneyin bakalım sizde, çözerseniz bana mesaj atın ben mi çok derin sandım korktum kaçtım haber verin.
  • 15 saat kadar oynadığım medikal simülasyon oyunu.

    tutorialları geçtikten sonra son ürünü, şırınga, krem, şase halinde paketleyebiliyorsunuz ancak fitil yok sanırım.onun haricinde 3. seviye ve sonrası ilaçları üretirken gerçekten kafanız karışıyor, yok katalistiydi, yok etkilerin yer değiştirmesiydi, baya kafa patlatmak gerekiyor.

    tek bir ilaç yapıp analiz edip en iyi hale getirdikten sonra patentini aldınız mı sırtınız yere gelmez, sonra istediğiniz ilacı araştırabilirsiniz nakit sıkıntısı olmadan.
  • gerçekten çok iyi bir micro management oyunu. eğer seviyorsanız bu tarz management oyunları gerçekten oynattıracaktır size. bundle falan girdi 1-2 kere gördüğünüz bundleyi kaçırmayın. güzel bir indirim yakalanırsa da alınması gereken bir oyun.
  • (bkz: covid-19)
hesabın var mı? giriş yap