• hala neden kimya dersi aldığımızı bilmediğim canım bölümüm
  • "engineering, where the semi-skilled laborers execute the vision of those who think and dream" - (bkz: sheldon)
  • türkiye özelinde bakıldığında adının yazılım mühendisliği olarak değiştirilmesini daha doğru buluyorum.
  • programcı ile mühendisin farkını bilmeyen aptalların yorum yapmaması gereken başlık.
    yoksa 4 kavanoz bal 100 lira mantığıyla kimse 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştiremez.
    sen 8 yıldır ingilizce öğretemediğin öğrencilere.
    3 yılda ileri seviye ingilizce , mühendislik disiplini , oop , reusability , flexibility , design patterns , optimizasyon , verimlilik öğreteceksin bide üzerine computer scienceda en baba konulardan yapay zeka , veri mandenciliği , siber güvenlik gibi konularda 3 yılın sonunda ''uzman'' yapacaksın.
    adamlar o kadar cahilki junior bile demiyor uzman yetiştirecekmiş 3 yılda.
    bu muhabbet malum zatın 4g teknolojisini es geçtik 4.5g olcak bizimki demesine benziyor nedense.
    neyse daha fazla yazmayacağım yukardaki bahsettiğim kavramların 10da 1 ini zor algılayan herifler okuyor bu başlığı ama bilgisayarın başına geçseler herşeyi yaparlar lol
  • 2009 senesinde mezun olarak içinde bulunduğum meslek grubudur. (bkz: bilgisayar yüksek mühendisi)
  • "he o derslerin hepsini de internetten ya da slaytlardan çalışarak geçtim zaten" diyen birinin öğütlerini okumanıza bile gerek yoktur. ileride yazacağı tüm saçmalıkların sebebini henüz çok başlarda açık etmiştir zaten. bu yalnızca bilgisayar mühendisliği disiplini için değil, herhangi bir disiplin için geçerlidir. eğer bilgisayar mühendisliğinden mezun insanların 4 sene okula gidip gece gündüz okuyarak ve bunların üzerine birçok farklı şey katarak kazandığı birikimi ve bilgiyi 3 senede kazanmak istiyorsanız buna göre çalışmanız buna göre davranmanız gerekir. bu sistem tutmaz, olmaz veya yapılmaz demiyorum henüz içeriğiyle ilgili bilgim yok programın fakat en iyi halükarda bile çok fazla çalışma gerektirecek bir eğitim programı olduğundan şüphem yok.
  • yazılımcılık eşit değildir bilgisayar mühendisliği. illa yazılıma bağlamayın şu mühendislik dalını. kabul edelim nasıl elektrik mühendisliğinden elektronik, ondan da bilgisayar mühendisliği doğmuşsa yakın gelecekte bilgisayar mühendisliğinden siber güvenlik mühendisliği, yazılım mühendisliği, gömülü sistemler mühendisliği, yapay zeka mühendisliği vb. bölümlerinin çıktığını göreceğiz. bu amk sektörü o kadar hızlı, o kadar değişkenki...
  • türkiye'de en az 136 üniversitede olup çeşitli programlarla yaklaşık 10 bin civarında kontenjana sahip olan mühendislik dalı. kazanmak zor değil, nitelikli üniversite kazanmak zor olabilir.
  • okumanin kolay oldugu muhendislik
  • birkaç üniversite dışında kazanmanın ve okumanın oldukça kolay olduğu mühendislik.
hesabın var mı? giriş yap