• ben bilgisayar mühendisliğine girerken geleceğin mesleği diyorlardı, okulu öyle bir uzattım ki meslek öldü diyorlar artık, ben hâlâ mezun olamadım. bölümü üzerime kapatıp gidecekler o olacak.
  • şoför bolluğunu görüp makine mühendisliği öldü demekten farkı olmayan garabet iddia.

    sen zannediyorsun ki bilgisayar mühendisi, bak mühendisi diyorum, gelecek bilgisayarı açacak, senin hattını bağlamayıp bozuk zannettiğin modeme jakı sokacak, format atacak vs.

    yahu, makine mühendisine araba yıkattırıyor musun?

    hayır, değil mi.

    o zaman bu neyin kafası dingil?
  • author'un yüksek müsaadesiyle*,

    diablo iii, bir haftada 6,5 milyon adet satmış. 10 milyonu geçmesi bekleniyor. 10 milyon x 60 dolar = 600 milyon dolar.

    'oyunla moyunla ilgilenicenize bi bankaya girin adam olun' diyen bi hocamız vardı. onlar bu ülkeyi yaktı.

    --------

    90'lı yıllarda, yazılım evi kurmak için taklalar atan, programcılığa girişmek isteyen gençlere, büyüyün artık öğüdü verenleri tek tek tespit edip, ergenekon bahanesiyle silivriye yollamak ve vatana ihanetten yargılayıp ayaklarından tavana asmak suretiyle günde 23 saat tokatlamak gerekiyor. kalan 1 saatte de odaya sokak köpeklerini alacaksın, suratlarına işesinler. daha az bir cezayı kabul etmiyorum.

    -------

    90'ların bi de çok ünlü götü havada kızları vardı: evde pc'in olduğunu duyunca, "aaayyy, çocuk gibi bilgisayarla uğraşıyor bunlar!" derlerdi. şimdi hepsi elinde telefon, facebookta farmville oynuyor. ağız tadıyla iki satır kod yazamadık şu ülkede.

    ------

    konu açılmışken, 90'lı yıllar boyunca televizyonlarda, gazete röportajlarında, "ben asla bilgisayar kullanmıyorum! bilgisayar çok çirkin, soğuk bişiii! ben romanlarımı kağıt kalemle yazıyorum. çünkü kağıdın kokusu olmadan o romanın büyüsü bozülüüyüüür!" diye demeç verip, teknolojiyi, bilgisayarları kullanan insanları halka linç ettiren anlı şanlı yazarlara da selam edelim. şimdi hepsi istanbulun bi kafesinde, ellerinde laptop, bütün gün sağa sola, yeni romanımı yazıyorum şekerim, diye hava atıyorlar. aydını böyle moron olan ülkeden tabi ki 1 milyar dolarlık yazılım çıkmaz.
  • iki sebebe dayandırılarak açıklanabilecek önerme,

    bir bilgisayar mühendisi olarak mesleğimin öldüğünü farketmemi sağlayan ve artık işe yaramadığımı hissettiren şu iki durumu belirtmek isterim,

    1. "abi msn şifremi kırmışlar", "şu kızın şifresini patlatıp konuşmalara bakabilir miyiz" tarzı cümlelerle artık karşılaşmıyorum.

    2. "abi benim bilgisayar açılmıyor, bir müsait zamanında format atalım mı?" cümlesiyle artık karşılaşmıyorum.

    bir bilgisayar mühendisi olarak eğitimimin temelini oluşturan bu iki ana daldaki piyasa taleplerinin azalması, elimdeki arzın patlamasına, yani mesleğimin tarihe karışmasına sebebiyet verip beni de artık işe yaramaz bir sanayi artığı psikolojisine sürüklüyor. sanırım tarihin tozlu sayfalarında yer alabilirim artık ...
  • bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi bildiriyor:

    nah öldü.
  • dunyada olecek son muhendislik icin yapilmis sacma yorumdur.
    kod yazmayi bilmek yemek yapmaya benzer arkadaslar, sacmalamayin. herkes yemek yapar. tamam gercekten bu konuda becerikli olup, guzel yemekler yapiyor olabilirsiniz. bu size verilmis bir yetenektir. ama bu sizi bu isin egitimini almis, sizin hayatinizda duymadiginiz sebzeleri baharatlari, sunus sekillerini, tarifleri yapmakta olan ascilarla kiyaslamaz. belki ayni egitimi siz alsaniz kat ve kat ustun olacaksiniz. orneklemeyi dahada indirgersek; cok guzel turkce konusabilirsiniz. ama bu isin egitimini almadan, cumlenin oznelerini, dil bilgisi kurallarini bilemezsiniz. ve 10 sayfalik bir metin yazdiginizda karsiniza 1000 tane kural hatasi cikar.

    edit: bunu yazan 22 yaşına kadar okuduğu makina mühendisliği bölümüne hiç uğramayarak 8 farklı bankaya proje yapan bir yazılım firmasında çalışıp, 22 yaşında acaba nasılmış diyip bilgisayar mühendisliği okumaya başlayıp 26 yaşında bitirmiş biri.
  • kuyruklu yalan.

    bilgisayar mühendisliği ölmedi. yüreğimde yaşıyor. uygarlık savaşında bayrağı o taşıyor.
  • bilgisayar mühendisliği mezunu ve iş bulurken sıkıntı yaşamamış biri olarak biraz hak verdiğim söz. zira türkiye'de bilgisayar mühendisliği'nin, mühendisliğinden anlayan ve bunu bekleyen yok. firmalar için alaylı yazılımcılar ve gidip 2 sene boyu kurs almış yazılımcılar her zaman daha ucuz iş gücü oldukları için daha fazla tercih sebebi oluyorlar, hele ki ms'in gold partnerlerine çalıştırdıkları sertifikalı personel başına para ödemesinden sonra. yoksa bizim bir olayımız yok yani, yok efendim "bu değişken heap'te mi tutulur stack'te mi?", yok efendim "10ms de çalışan kodu nasıl 1ms'e indiririm", "acaba gc'yi force etsem memory kullanımı azalır mı?" diye düşünür dururuz da iş bulamayız anacım.
  • tam tersi , son gelişmeler sonrası yeniden doğan meslek grubu .

    http://www.sondakika.com/…in-yerini-alacak-3597313/
hesabın var mı? giriş yap