• 7/24 bilgisayarda oyun oynayan kişinin,bir zaman sonra sara krizlerine girip, ailesi ve psikiyatristi tarafından odasının duvarları game over yazılı duvar kağıtlarıyla kaplatılarak tedavi edilebildiğini göz önüne alırsak, zararlı ve tedavisi zor bağımlılık.
    (bkz: hepsi gerçek)
  • insanin hayatla arasina mesafe koymasinin en kolay yoludur sonuc itibariyle bi insan asla bi oyun karakterinin yaptigi bi seyi yapamaz*. bu insanin ister istemez egosunu oksayan bi durumdur. gercek hayatta elde etmen imkansiz olan seyler orda sadece an meselesidir. gerci elde edilen sanaldir ama bu kullaniciyi rahatsiz etmez. eger kullanici kelime anlamindan oteyse tabi. bu durum belli bir süreden sonra insani asosyallige iter baslarda durum cok kotu diildir ama ileriki seviyelerde sosyal yasamdan aldigi yaralari ve aciklari bilgisayar oynayip egosunu tatmin etmekle kapatmaya calisir. dibe batar battıkça sosyal ilişkiler daha zayıflar daha çok bağımlısı olmaya baslar sonra bi bakmissiniz cevrenizdeki insanlari cogu biseyler yaparken sizin konu dagarciginiz sadece oyun dunyasinin size sundugu hediyelerden baska bi sey diildir. bunla birlikte frp,oda icinde yapilabilecek hersey ve yanlizlik gelir.
    yanlistir veya dogrudur ama sosyal icerikli bi insana bulasirsa bu hastalik onun icin olumcul olur..*
  • 5-6 milyar dolarlık bir piyasanın var olma sebebi..
  • kimi oyunların yanında bonus olarak gelen ve kendi kendini install eden gizli nikotin pluginlerinin sebep olduğu bağımlılık..
  • genelleme yapmak yanlış olabilir fakat tanıdığım 5 kişiden 3ü yani bu tür oyunlara hastalık derecesinde bağımlı olanlar -öyle ki hayatlarındaki ilk sırayı bunlara verenler- genellikle hayatlarının hiç bir alanında başarılı olamamış, istediği yere gelememiş yani bir yerde tatminsizlik yaşamış insanlar bu kategoriye girebilirler. oyunlardaki zaferleri, başarıları ve puanlarıyla övünüp bununla mutlu olan insanlardır.*
  • bağımlısı olunan oyun oynanmadığında, mutsuzluk ve yoksunluk duygusu uyandıran bağımlılık şekli.
  • bir defa sardı mı nikotinden beter bağımlılıktır. kendimden biliyorum. sabah kahvaltıda, öğle yemeğinde bütün eşya bana bilgisayar oyunundaki sanal bir şeymişçesine gelir. geçen ambulans sesleri, itfaiye sirenlerine gerçek hayatta inanmam. sanal sanırım bazen onları. her şey ne garip..mesela arabamı şu yol kenarında yürüyen kadının üstüne üstüne sürmek isterim. ya da arkamda bana korna çalan tırın şofürünün inip beynini dağıtmak. sonra puan almak..dedim ya ne tuhaf sirenler falan..
  • yuva dağıtır.
  • bu bagimliligin sadece erkeklerde olduğunu zannetmek gibi cok derin bir yanılgı vardır. kendimden biliyorum,bende yok. bir cok değerli dişi sevdigimiz bu bagimliliktan muzdarip. sevgilimden biliyorum. kendisine araba kullanmayı öğretme antrenmanlarımın ilkinde,midtown madness oynadığını zannetti. hala yasiyor olmamız,trafige kapalı bir alanda olmamız sayesinde oldu.
hesabın var mı? giriş yap