• gidip direkt bir markanın kasasını almak değil de, araştırıp parça parça bilgisayar toplamak isteyenlere verilecek hayat kurtaran tavsiyelerdir.

    örneğin; piyasayı iyice bi araştırın, alacağınız parçaların teknik özelliklerine kafanız bastığı kadar hakim olun, son olarak bunun satışını yapan bi tanıdık bulma yarışına girin. fiyatlar uçuyor zira.
  • kendinizi 2000li yillarin basinda zannedip bilgisayar toplamaya çalismayin.
  • bütçeyi, kullanım amacını samimiyetle bir kenara yazmadan işe başlamayın.
  • (bkz: teknofiyat)
  • kendinizi "laptop diye bişi var, harika" diyerek üç kuruş etmez donanınma beş kuruş verip sonra "bu çok ısınıyor", "bunu şarjı tutmuyor", "ssd taksam hızlanır mı", "bilgisayar ile gelen uygulamaların hangilerini silmenin sakıncası yok", "8 gb ram var yine de çok yavaş" gibi sorunlarla uğraşmak yerine, i7 işlemcili güçlü bir laptopa vereceğiniz para ile yine i7 işlemcili ama muhtemelen bir ssd + 2 tb + 2 tb hdd + en az 32 gb ram + (lazım oluyorsa) blu ray sürücü + 23 veya daha büyük ips lcd ekran (hatta çift ekran) en güzelinden iyi bir klaveye (yaklaşık 10 yıldır aynı tür/model klavye kullanıyorum ve aldığım her klavye en az 1-1.5 yıl dayanıyor. ödediğim rakam ise 30-35 tl) ve işinizi görecek bir mouse ile bahsedilen laptoptan çok daha güçlü ve verimli bir cihaz almış ve üstüne yanında kullanılmak üzere bir kaç aksesuar için (mesela bir lazer yazıcı veya lazım ise scanner olmadı iyi bir çift masaüstü hoparlör) para bile artırırsınız. ben şimdi http://goo.gl/aoqkr bu cihaza bu kadar para vermektense (hepsi burada diye pahalı diyenler için size %25 indirim de yapıyorum ve diyorum ki olsun 3500 tl.) be bu paraya;
    sıradan veya orta seviye bir i7 işlemci
    en az 32 gb ram
    iki adet dell u2312hm monitör (ve orta karar bir ekran kartı)
    yine 256 gb ssd + en az 2 tb green caviar
    güzel bir kasa
    en az 800 watt zalman psu
    alır üstüne de para artırır mis gibi kalan eksikleri tamamlarım.

    siz de omuzunuzda siyah dandik laptop çantası ile sürünmeye devam edersiniz.

    o yüzden paranız varsa alın elinize oem listelerini. işlemci seçerek başlayın. sonra anakart. buna uyan ekran kartı ve ram.. kalanı gelir zaten..

    (neden ultrabook ile karşılaştırdım. peki i7, 15 veya 17" civarında ekranı olan bir laptop kaç para? en az 2300 seviyesinde. peki bu fiyatta ssd var mı? yok. kaç ram var? olsa olsa 8. 32 ram'li bir laptop (görmedim ama monsterda falan olabilir) kaç para? en az 3000 tl (o da en az) 32 ram için bu para ödenir mi? ödenmez. peki sadece ram için ödenir mi? ödenmez. o zaman aynı paraya demek ki iyi bir masaüstü yapmak daha avantajlı.

    masaüstü ile diz üstünün kullanım alanları farklı diyenlere. evet buna katılıyorum. ama "yıl olmuş 2013" masaüstü yerine laptop önermek de en az benim önerim kadar saçma. ben bahsettiğim gibi bir masaüstü cihaz kullanırken, portatif işlerimi sıradan bir netbook ile çok rahatlıkla halledebiliyorum. (12", 2 gb ram, atom beşyüz bilmemkaç işlemcili) toplama bilgisayar modifiye araç kullanmak gibidir. o şekilde bir cihaz kullanmak istediğiniz için toplarsınız. yoksa mediamarktdan başlayarak çok çeşitli toplama olmayan (tabir öyle gerçi) masaüstü bilgisayar da bulabilirsiniz. işte bu pcleri alacağınıza laptop alın derseniz, sesim çıkmaz.
  • sadece bir tane vardır bu tavsiyelerden:

    2013 yılına girmek üzere olduğumuz şu günlerde, bir zahmet gidin bir adet notebook edinin.

    manyak mısınız lan, bu devirde masaüstü bilgisayar mı kaldı da toplayacaksınız?

    zöge: manyaklarmış vallahi...
  • geforce 4 mx 440 bitmiş.. bilginize.
  • silkelemeden once sofra bezini iyi gerdirin.
  • ekşisözlük yaş ortalaması gereği çoğumuzun bu yollardan geçtiğini düşünüyor ve artık gereğinin kalmadığını söylemek istediğim tavsiyelerdir bunlar. ancak bu işlere yeni girişiyorsanız;

    oyun için alacaksanız almayın! gidin bir adet oyun konsolu alın ve oyun oynamak neymiş görün. yok her yeni gelen oyunda ekran kartının yetersizliği, kopya oyun oynayacağız diye çektiğiniz o çileler... yetmedi mi? bugün 600 liraya en kral konsol ve yan ekipmanları alınabiliyor, yanında sorunsuz en az 5 yıl oyun oynama garantisi verilmiş oluyor.

    internet, mail vs. için alıyorsanız cidden bir notebook veya netbook yeterli. o da en kralı yine 600 lira.

    etti mi 1.200 tl? hangi 1.200 tl'lik pc size 5 yıl sorunsuz ve her yeni çıkan oyunu oynatma garantisi verir? win7 yüklü bir netbook ile de en az 10 yıl internete girebilir, işlerinizi görebilirsiniz.

    iş için alıyorsanız zaten yapılacak birşey yok. size bir adet macpro veya dengi bir pc lazım. işin boyutu 2.000 tl'yi geçtikten sonra ne alsanız oluyor merak etmeyin.

    kısacası 90'lar ruhudur pc toplama. 2000'lerdeyiz artık çok daha pratik çözümlerimiz var.

    not: böyle yazıyorum ama içimde çok pis 1.500 lira nakit para biriktirip yazıcıoğlu'nda elde listeyle gezesim, evime çok kral bir pc toplayasım var. e ne de olsa bende 80'lerde doğdum. olur o kadar.

    meraklısına not: mac mini diye bişi var ki. ona hiç gir(e)miyorum :/
  • düşünün, düşünün, düşünün (bu arada para biriktirin) ve gidip bir mac alın.
hesabın var mı? giriş yap