• - cocugum ne is yapiyosun sen
    - bilgisayarci teyzesi
    - bilgisayar programcisiyim efendim
    - oo bilgisayarin da programcisi hem de..
    (bkz: bilgisayarin da programcisi)
  • nasil ki kapici kapi satan insandan ziyade kapiya bakan insan anlaminda kullaniliorsa bilgisayarci da bilgisayarla hasir gerekli durumlarda nesir olan sahislara yonelik bir hitap olabilir pekala kanaatindeyim.
  • - bak bu da benim yeğenim; bilgisayarcı işte...
    * yabma amca...
    - istanbul'un hatta orta awrupa'nın en iyi bilgisayarcısı, fitbol maçında'da 35 gol atıyo.
    - çok karmaşmış işler onnar, benim kafam basmaz, kursuna mı gettin ?
    * yok kendim öğrendim, ilgim wardı... akademik kariyerini de yapmak istiyorum tabi.
    - akademük ney la ? aha bilgisayarcılar hep büyle, annaşılmaz olüyorlar.
  • bir zamanlar her haftasonu arkadaslar arasinda star craft zirvesi yapilan bilgisayar şirketi.
  • makina açıp kart değiştiren teknisyenden tutun, network tasarımcısı, web tasarımcısı, grafik tasarımcısı, bilgisayar malzemeleri ve software satana kadar herkesin yakıştırıldığı tabir
  • ismiyle müsemma bir meslektir.

    bilgisayarı sadece kurup satmaktan anlarlar. en ufak bir sistem arızası olduğunda gelip çözebilene henüz rastlamadım.

    kaportacı misali parçaları takarlar. driver cd'lerini takıp "next" gördükleri yerde "next"e, "yes" gördükleri yerde "yes"e basarlar sonra finish'e basıp giderler.

    tabi bu dediklerim bilgisayarcıların sadece %99.8'i için geçerlidir.

    bir kısım (ara: bir kısım) bilgisayarcılar da: "efendim biz çok büyük sistemlerin, network'lerin işini yapıyoruz... (uğraşamam senin kıytırık pc'nle)" argümanına sarılırlar.

    ama bir şekilde kafakola alıp (bkz: kafakola almak) bilgisayara bakmasını sağlarsanız görürsünüz ki windows hatalarının çoğunda bunlar da gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi biçare kalırlar.

    son çare olarak format atarlar ve hala sanki bir çözümü bulmuş ve uyguluyor edasındadırlar. hayır biz de biliyoruz format c: yazıp enter'a basmayı.

    bunların bir kısmı c:'yi ana memory yapıp, sistemi slave olan d:'de kuracak kadar öküzdürler.

    bir de modem'i com4'te kuranları var. bir ara tayvan'da ihtiyaç fazlası com4 çalışan modem mi üretilmiş ne olmuşsa artık.
  • konu komşu arasında, bilgisayar denen aletin her bi zikinden anlayan veya anlaması gereken, muhendislik vasiflarini yerle bir edip, office kurup, internete bağlamak, yeri geldiğinde oyun yüklemek için var olduğuna inanılan tanıdıklara verilen genel ad...
    bilgisayar programcısı, mühendisi, sistem veya network uzmanı olmanız bu tanımı değiştirmez. konu basittir, dallandırmaya ne gerek vardır?...

    ayrıca eve pasta börek geliyorsa tetikte olmak gerekir...

    - rami sorunlu teyzecim bunun değiştirmek lazım..
    - tamir etsen olmuyo mu?
    - olmuyo...
    - ...
  • yazilim yapanindan muhendisine, veri gireninden bilgisayar toplayanina, bilgisayar sorunu cozeninden toplanmis bilgisayarlari satanina veya bunlarin hepsini yapabilene* kadar genis bir yelpazedeki insanlara halkin kisa yoldan verdigi isimdir. haklarinda cesitli onyargilar vardir. misal benim kizim gelse "anne ben bilgisayarciyla birlikteyim" dese, "aman kizim dikkat et" derim "bir toplama bilgisayar icin bir haftada teklif veremeyen adam evlenme teklifini ne kadar zamanda yapar?" derim...
  • eğer bilgisayardan iyi anlayan bir kişiyseniz bilgisayardan pek anlamayan eşiniz, dostunuz arkadaşınız sizi bu şekilde anacaktır. "bilgisayarcı" olduğunuz için bilgisayarla ilgili her konuda her şeyi bildiğiniz varsayılır. bilgisayarda meydana gelen en ufak sorunda (hatta sorun bile olmasına gerek yok farklı bir uyarı mesajı yeterli) aranırsınız. binbir zahmetle sorunları çözdüğünüzde ise "eheh bilgisayarcı tabi hemen çözdü", "ben de bilgisayardan bu kadar anlasam ciayı heklerim beaa" şeklinde tepkiler alırsınız. ola ki halledemezseniz alacağınız tepki "bi sorunu da çözemedin be sabahtan akşama kadar ne yapıyosun ekran başında madem" şeklini alır.
  • mühendislik öğrencileri arasında bilgisayar mühendisi adaylarına hitap ederken kullanılan bir kelimedir aynı zamanda.

    -selam bilgisayarcı nasıldı ders ?
    +nasıl olsun kablocu*. senin sınavın falan yok mu gidip uğraşsan ?
hesabın var mı? giriş yap