• bilim hakkında zerre bilgisi olmayan, kendi kendine komplo teorileri uyduran güruh söylemi. bilim olmasaydı, bu saçmalamalarını ekşi sözlük'te yazıyor olamazdın, mağara duvarlarında takılıyordun.
  • olmayan gerçektir.

    normalde hiçbir şeye güvenmemek gerekir zaten.

    ama bu çok akıllı arkadaşın belirttiği bilim değil vahşi kapitalizmdir.
  • bilimi götünden anlayan birinin yürüttüğü mantık. tıp üzerinden bütün bilim dallarını hiçe saymak bu götten anlamanın ispatı.
  • bilim olmasaydı fikrini bizimle burada paylaşamayacak olan bir arkadaşın yorumu. keşke olmasaydı amk hakkaten bilim milim.
  • doğrudur. örneğin 1800 ortalarında dünyanın yaşı en iyimser tahminlere göre birkaç yüzbin yıl olarak hesaplanıyordu. bugün biliyoruz ki, 4,54 milyar yıl! bu rakam küçülmez, astronomik ölçülerde de büyümüz ve fakat daha küçük ölçeklerde, yeni keşiflerle büyüyebilir. dolayısıyla bu örnekten ele alacak olursak, bilim insanları da buna kesin olarak güvenin demiyor. ‘yaklaşık olarak’ gibi ifadeler de bu yüzden kullanılıyor.

    beslenme, sağlık, barınma, üreme... kısacası bir organizmanın varlığını sürdürmesine gerek her ihtiyacın üzerinde yapılan çalışmalar da tıpkı dünyanın yaşı gibi gözlemlerle sabittir. gözlem değiştikçe, yeni varsayımlar dolayısıyla hipotezler geliştirilir. ve bunun bir sonu yoktur. hele ki, bilginin bu denli hızlı keşfedildiği bir dönemde eski zamanların tutuculuğu ile yaklaşım göstermek, söz konusu başlık konusundaki entride de görüldüğü üzere dogma dolasıyla cehalet doğurmaktadır.
  • doğrudan aklıma aşağıdaki sahneyi getiren yorum,

    https://www.youtube.com/watch?v=urno1lfqbwi
  • yine elinde telefon gaza gelip sallayan yurdum insani. bunlarin eski modelleri de kahvelerde ya da gunlerde sallardi.
  • yapılan bazı ifadeler doğru olabilir ancak açılan başlığın anlamı net değildir. eğer bilime güvenmiyorsan şimdiye kadar veremden, en basit soğuk algınlığından ölebilirdin. öngörülen şeyler tabi ki de zamanla değişim gösterecek çünkü teknoloji, bir bağlamda bilim, sürekli gelişen bir şeydir. başlığa bakınca, kaç ton metal suda nasıl yüzer, güvenemem demen gerekiyor o zaman.
  • (bkz: bunu diyen bunları da dedi) (#74827388)

    şüphecilik ile, kafadan bilime güvenmeme kavramlarını karıştıran yazar beyanıdır.

    siz güvenmeyin.
hesabın var mı? giriş yap