• celal şengör’ün 2019’da çıkardığı yeni kitabıdır.
  • celal şengör'ün habertürk gazetesinde çıkan yazılarının derlemesidir.
  • yormayan, yalın bir üslubla yazılmış kitap.
  • eğer celal şengör'ün katıldığı teke tek bilim programlarını izlediyseniz alıp, okumanıza gerek olmayan kitap.ayrıca aralardaki yurtdışı müze önerilerinin kaldırılması önerisindeyim.bu ülkenin sanatçısı bile vize alamıyorken bu kitabı okuyacak çoğu genç nasıl vize alacak?hangi imkanlarla oralara gidecek?misal olarak aralara nasıl fosil toplanır, türkiye'de nerede yoğun fosil vardır gibi bilgiler eklenebilir.
  • celal abi’nin ( kendisine hoca deyince hocanı sikeyim diyor çünkü ) pek güzel ve yalın anlattığı içeriklere sahip kitabı, yukarıdaki yazarın dediği gibi aslında habertürk bilim köşesindeki yazılarını içeriyor, ama siz yine de alın kenara koyun, sonuçta bu yazıların hepsi bir değer, okuduğum şey 1-2 gün ama bu adamın bu deneyimleri edinmesi ve kitaba koyması bir ömür, ayrıca habertürk köşe yazılarını bir daha nerede böyle derli-toplu bulurum ki, ek olarak kendisine destek olma gibi de bir düşüncem vardı, bir günde bitirirsiniz ek olarak kenarınızda dursun diyelim, çocuğunuz bile okuyabilir

    kitap özeti ise basitçe bilim 101
    kendisi ve ailesi hakkında biraz bilgi
    bilim nasıl başladı
    yunan filozoflar, döneminin ilk karşılaştırmalı biliminin doğuşu
    evrim kuramı
    hawkings
    türlerin kökeni, darwin, wallace
    sizi motive edebilecek birkaç hocası ile ilgili yazılar

    özet: zevkli bir bilim 101

    hocanın dilinin kemiği yok, konuşmasını bayağı seviyordum ama yazı dili de çok güzelmiş

    önsözü de fatih abi ( altaylı) yazmış, kendi sesiyle okudum, önsözü de beğendim

    bilim güzel bir şey

    kitabı dikkatlice okursanız hoca imkanınız dahilinde nasıl bir biliminsanı yetiştirilir onu bile tüyo olarak vermiş

    böyle adamların daha çok üretmesi dileğiyle
    sadece bilim camiası için değil
    bu kitabında yaptığı gibi topluma inecek şekilde üretmesi de dileğiyle
  • freud'un bir sözünü aklıma getirmiş başlık. sanırım şöyleydi başlangıçta kelimelerle büyü aynı şeydi diye uzayıp gidiyordu. bilim olup biteni betimlememiz için kullandığımız araç. matematik de böyle dil bilimi de böyle. hatta dil bunların babası niteliğinde. freud burada şu yüzden haklı. ne yüzden haklı olduğunu dua edin buzdokuz dergisinin yeni sayısında anlatayım. bu aralar bir ağırlık var ki üstümde anlatamam. sayfalar dolusu bilginin son düzeltmelerinin hantallığımı meramımı istediğim seviyelerde kolaylaştıramamam mı bilmiyorum buna sebep.
hesabın var mı? giriş yap