• %95'i kofti olan projelerdir. çok açık söylüyorum, proje boyunca sci ve sci-e yayın üretemeyen projelerden devlet verdiği parayı geri almalı.
  • ben işimin gereği olan bir şey (araştırma) yapacağım, bu esnada nasıl ekstradan para kazanırım? yurtdışına gidesim var, nasıl beleşe getiririm? bu pc de eskidi, nasıl yapsak? şuraya da bi projeksiyon cihazı yakışır dimi? sorularına cevap olsun diye icat edilmiş bişeydir. bunun için özel birimleri olur ünilerin, bazılarında bu birime uğramak, sözleşme yenilemek için şarttır bile. doçentlik için de faydalıdır. ama en net etkisi cukka üzerinde hissedilir.

    tamam lan tamam. bunları yapan hep benim. sizler hep ulvi amaçlar için, insanlık namına yapıyonuz bu piroceleri.
  • bilimsel araştırma projelerinde uyulması gereken etik kurallar hakkında biraz bilgi verelim.

    * projeniz özgün olmalıdır.
    * proje sahibi tarafından yapılmalıdır. konu uzmanından gereğinden fazla yardım alınmamalıdır.
    * kullanılan bilgi kaynakları, destek alınan kişi ve kurumlar, malzemeler belirtilmelidir.
    * kendisine ait olmayan, sonuçlandırılmış ya da devam etmekte olan başka bir çalışma proje olarak sunulmamalıdır.
    * projede başka kişilerin ifadeleri, buluşları veya düşünceleri kaynak göstermeksizin (kendisine aitmiş gibi) kullanılmamalıdır.
    * daha önce sunulan bir proje içeriğini değiştirmeden başlık, başvuru alanı veya kelime değişimleriyle tekrar sunulmamalıdır.
    * proje halk sağlığı ve güvenliği için risk teşkil etmemelidir.
    * radyoaktif maddeler, tehlikeli deney setleri, toksik ve kanserojen vb. maddeler bu tür çalışmaların yapıldığı her türlü güvenlik önleminin alındığı ve ilgili uzman veya danışman tarafından rehberlik edilen ortamlarda (araştırma merkezleri ve laboratuvarları gibi) kullanılmalıdır.
    * proje özeti ve raporunda kişileri ve kurumları ortaya çıkaracak bilgi, fotoğraf ve video bulunmamalıdır.
    * insan ve canlı hayvan içeren projelerde etik kurallara uyulmalıdır.
    * hayvan deneyi içeren projeler yapmayı planlayanlar deneylerinde öncelikle, omurgalı hayvanlar (koyun, keçi, tavuk, bıldırcın gibi) kullanmak yerine, olası tüm diğer alternatifleri gözden geçirmelidir.

    bu maddeler prof. dr. semra mirici'nin sunumundan alınmıştır.
  • akademisyenlerin ulusal veya uluslararası konferanslara katılırken ödenek aldıkları birimlerden biri.
  • daha önce araştırmacı veya bursiyer olarak bu olaya dahil olan suserlar yeşillendirirse sevinirim kendilerini bekleyen sorularım olacaktır.
  • herkese merhaba,

    yarından banane isimli çaylak arkadaşımızın bu konuyla alakalı bir sorusu var. aşağıda iletiyorum. benim konuyla ilgili bilgim yok, yönetmeliklere de baktım ama bir bilgi bulamadım. bilgisi olan arkadaşlar yeşillendirebilir mi rica etsem.

    @yarından banane: tezli yüksek lisans yapıyorum tez aşamasına geldim. bap destekli bir proje . yazma kısmını bir türlü yapamıyorum . bırakmak istiyorum yapamayacağım. bırakma durumunda maddi yada başka yükümlülük olur mu. bunu öğrenmek istiyorum
  • üniversitelerin yürütmekte olduğu bilimsel araştırmaların desteklendiği projelerdir. her üniversitenin bap birimleri farklı miktarlarda maddi destek sunmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap