• universitede her sınav oncesi sayın! asistanlarım tarafından kopya tesebbuslerimiz bastan onlensin diye resetlenen aletim.
    100luk not sistemine gore degerlendirme yapılan bir sinavda 07 almam uzerine bir arkadas tarafindan verilen notun da hesap makineme verildiği belirtilerek tarafımla dalga bile geçilmiştir.
  • 4 islem ve karekokten farkli olarak logaritma falan da alabilen hesap makinesi. iyice abartip fonksiyonlarin grafiklerini cizenleri bile var. turkcesini, eger varsa, bilmiyorum.
  • matematiksel işlem sırasını takip eder. bakkalların aşağıdaki hesap farklılıklarından dolayı kullanmamaları tavsiye edilir.
    standart hesap makinesi ------>1+2x3=9
    bilimsel hesap makinesi ------->1+2x3=7
  • mühendislik öğrencisi ömür boyu birlikte olacağı bilimsel hesap makinasını üniversiteye kaydını yaptırır yaptırmaz almalıdır. bozulmadıkça hiçbir mühendis hesap makinasını elden çıkartmaz, okurken çekilen dertlerin, sınava nasıl hazırlanıldığının ve sınav stresinin tek şahidi odur. bu nedenledir ki piyasada ikinci el bilimsel hesap makinası yoktur bu durum mühendislik kitapları için de geçerlidir. mühendis için hesap makinası beylik silahı gibidir çünkü mühendis hesap yapandır. makina seçimi eş seçimi kadar önemlidir ama piyasada tek marka vardır mecburen bu markanın modelleri içinde seçim yapılır . öğrenci cimrilik yapmamalı alabileceği en iyi makinayı almalıdır, unutmayın makina bir defa alınır. makina almadan önce araştırma yapılmalıdır, finans serisinden uzak durulmalı tercihen programlanabilir veya daha üst serisi olan grafik çizen seriden tercih yapılmalıdır.
  • t cetvelinin aksine, bir mühendis için olmazsa olmazdır. her an el altında bulunması gerekir.

    üniversiteye başlar başlamaz aldırırlar bunu size. önceleri pek ısınamazsınız. orada burada unutursunuz.
    zaten kullanmayı da pek bilmezsiniz o zamanlar.
    anca dört işlem yapar, neden bu işlemler için bu kadar komplike bir alet aldığınızı sorgular durursunuz.

    yıllar geçer, baba dersleri almaya başlarsınız.
    işte o zaman hesap makinesinin sihri sizi alır götürür. her bir fonksiyonunu öğrenirsiniz.
    meğer ne çok şey beceriyordur bu küçük alet...
    kalem bile oynatmadan soruları çözmeye başlarsınız. hayat kolaylaşır, notlar yükselmeye başlar.
    bir de bakarsınız artık bir uzvunuz olmuştur.
    öyle de bağımlılık yapar işte.

    yine de uyarmakta fayda var, çok fazla alışmayın.
    sonra ortaokula, liseye giden kuzenlere matematik anlatırken hesap makinesini çıkarınca taşak oğlanı olmayın.
  • özellikle mühendis öğrencilerinin favori itemidir.
    fx-82 ms. sen olmasan ben bir hiçim.
  • eğer öğrenciyseniz ve sınavda kullanmalık makine arıyorsanız 15$'a daxi x700 gibi bir makine alın. 500 kadar ön tanımlı fonksiyon içeriyor. 3-4 katı fiyata satılan makinelerle aynı seviyede yüzlerce fonksiyon ve fazör işlemleri yapabiliyorsunuz. grafik yok.

    sınava girmek gibi sorunlarınız yoksa yanınızda fiziksel makine taşımanın bir anlamı yok. örneğin hp prime pro ile telefondan, ipad'den çok daha fazla fonksiyona erişebiliyorsunuz zaten. hp prime'ın ios / android versiyonu. çok daha gelişmiş hali aslında. binden fazla ön tanımlı fonksiyon var. grafik çiziminde alternatifleri ile kıyaslamak mümkün değil. hız, telefonunuzun hızıyla orantılı olarak katlıyor zaten makineleri. bilgisayarla bağlantısı çok daha kolay. veri aktarma aşırı basit. özel bağlantı kablolarına ihtiyaç duymuyorsunuz bu sayede. hp ppl ile kendi uygulamalarınızı oluşturabiliyorsunuz. bu seviyede satılan makineler yüzlerce dolar. 20-25 $'a alacağınız bu programlar ile öyle bir makineden elde edeceklerinizden çok daha işlevsel hale getiriyorsunuz artık telefonları.

    edit : vuhuuuu, hp prime, ti-nspire cx ıı cas'i gommus resmen. telefonda bu hizin 3 katini goruyorum ben.

    https://www.youtube.com/watch?v=cuhpdx4zgg8
  • (bkz: casio fx 4500) yaklaşık 19 senedir kullandığım, halen daha çalışma masamın en güzel yerinde duran hesap makinesi türü.

    milliyet gazetesinin verdiği bir databank vardı, mavi renkli, kapaklı. onun içinde bir oyun vardı. karakter yapıyordun (omuz üstü), hitpoint'i oluyordu karşı tarafın gücünü eksiltiyordun filan. sadece enter'a basıyordun. o oyunu fx 4500'e uyarlamıştım, 0-500 arası random sayı üretip 3000'den düşüyordu, ilk eksiye düşen kaybeder falan filan. hala durur, arada bir oynarım. hey gidi 4500'üm canımsın.
  • son yıllarda öğrenciler arasında en popüler, en meşhur olanı casio fx 82 ms'dir

    (bkz: casio fx 82 ms)
  • bazi okullarda sinavlarda kopya cekme aleti kullanildigi icin yasaklanmistir.. ama neden se yine bu okullarda donem basi, bakin bu size cok lazim olacak, super isinize yariyacak ayn$tayn olcaksiniz diyerekten pazarlamasi yapilir bu aletlerin..
hesabın var mı? giriş yap