• dünya üzerinde konser amaçlı yapılmış en kötü akustiğe* sahip konser salonu. mesela konya kapalı spor salonu'nun da akustiği* kötüdür ama zaten burası bir konser salonu değil spor salonudur. ve yine de akustiği* odeon'dan hallicedir.
    bu odeon denen yerde tüm duvarlar ve taban ve oturma yerleri traverten denen süper yansıtıcı bir malzeme ile kaplandığı gibi bu yansıyan enerji* bir de binanın üstünü kapayan high-tech görünüşdeki konkav kubbeden son derece sevimsiz bir şekilde geri dönmektedir. 200-600 herz arası o kadar şiddetle abarmaktadır ki bırakın konser dinlemeyi tek bir gitar sesi bile bir işkenceye dönüşebilir. umarım kimse orda konser vermek veya sevdiği bir grubun konserini seyretmek zorunda kalmaz.
    bu arada buranın mimari hikayesini bilen birileri benimle paylaşırsa çok sevinirim.
  • 19 eylül 2002 tarihinde muglak'la beraber kerem görsev trio'yu kıçımız donarak izlediğimiz berbat akustikli konser salonu. *
  • bilkent hamamı
  • bilkentin mezuniyet törenleri burda yapılmaktadır inşa edildiinden beri
  • oryantasyon ve diploma toreni disinda ucretsiz bir organizasyonun yer aldigini gormedigim, diploma toreninde de boyutlarinin yetersiz kalmasi nedeniyle mezunlarin bolumlerine gore ayrilarak iki parti halinde keplerini havaya firlattiklari akustikten mahrum ama yine de eskisehir yolundan gecerken dahi ilginizi cekecek kadar guzel oldugunu soylemem gereken yapi.
  • bir senfonik eseri dinlemeye gittiginizde size bakır uflemeliler'in sesinden baska bir sey vadetmeyen konser salonumsu.
  • akustik sorunsalı dışında çok karizmatik bir görünüme sahip, şahane şey. ha bir de alt kapılardan değilde, üst taraftaki kapılardan girmek her zaman daha akıllıca
  • inti illimani konserini dinlemek icin gittigimde mimarisinin her ayrıntısıyla beni hayal kırıklıgına ugratan, bilkent in genel karakterine cok cok uyan, sadece kataloglara fotografını basmak icin yapılmıs oldugunu düsündügüm yapı. bilenler yine de sıcak sarap ve battaniyeler sayesinde korkunc akustigin verdigi keyifsizligi unutabildiler, biz acemilerse ritm tutarak..
  • izledigim konserlerde akustiginden rahatsiz olmadigim, bilmem kac milyon dolar harcanan oyle bir salonun da akustiginin de o kadar kotu olamayacagini dusundugum, bir ses muhendisi ya da mimar arkadasimizin bizi bu akustik konusunda aydinlatirsa sevinecegim konser salonu. kanimca tum bu akustik olayi cem yilmaz in bu mekanda yaptigi sov sirasindaki geyiginden cikti. benceodeon un verimsizligi akustiginden cok ankara gibi iki uc ay adam gibi yaz yasanan, onda da geceleri buz gibi olan bir sehirde yari acik, yari kapali bir mekan olmasindan kaynaklaniyor. geceleri donarak konser izlenen bu salonda tum sene yapilan etkinlik sayisi on ya da on bes civarindadir.
hesabın var mı? giriş yap