• 3 bin 660 yataklı olması planlanan devlet hastanesi.
  • temel atma törenine basbakan'ın da katılacak olması sebebiyle bilkent'te yolların trafiğe kapatıldığı, yolda 1 akrep, 1 toma'nın her an göreve hazır beklediği, 1 helikopterin üzerinde sürekli uçuş yaptığı otobüsler dolusu çevik kuvvet ve sivil polisin olası bir toplumsal olaya karşı önlem aldığı müstakbel hastane. (bkz: göt korkusu)
  • temel atma töreni vesilesiyle, şov yapmazsa ölecek bazı insanların trafiğin anasını siktiği hastane.
  • ismi kısa ömürlü olacak gibi görünen hastane. daha geçen gün "devlet hastanesi" yerine "şehir hastanesi" demenin yararları uzun uzun anlatılıyordu, daha sivil bir görüntü verilyior vs. saçma salak bahanelerle icraat parlatılıyordu. anlaşılan o da yetmeyecek, niyazi mısri, bahattin-i dulusi, hayrullah necefi falan gibi bir arap ismi bulup yapıştıracaklar cumhuriyetin başkenti ankara'nın ortasına.
  • asıl ismi bilkent entegre sağlık kampüsü olan hastanedir.

    eskişehir yoluna paralel, a-7 kapısından girip, çukurambar'da öğretmenler caddesi'nden çıkacak şekilde ilerleyecek ve odtü'nün esas içine edecek yol projesinin üretilmesinin de başlıca nedenidir. umarız tünel olur.
  • dün bilkent'te işim vardı, o yüzden ankara'daydım. otobüste bir ego şoförü ile tanıştım.

    "sabah çalıştım, şimdi dinlenmek yerine şakşakçılığa gidiyorum sonra tekrar iş başı." dedi. anlamadım. ne şakşağı diye sordum? "hastane açılışı varmış. başbakan ve melih başgan da orada. gitmek zorunlu" dedi. nasıl yani dedim? "yazılı yoklama alıyorlar. sözleşmeli çalışan olduğumuz için gitmezsek yevmiyemizi alamıyoruz." dedi.

    böyle uygulamalar ile açılan bir hastane işte burası.
  • zaten yeterince kalabalık olan eskişehir yolunu piç edecek olan , mimarisi tam bir akp mimarisi olan biçimsiz hastane. güzel bir fikri nasıl berbat edebiliriz'in uygulanmış hali.

    şehir planlamasına göre imkansız ama imkansızı gerçekleştirip eskişehir yolunun her tarafına 2'şer şerit dahi eklense iflah olmaz artık.

    ayrıca estetikten bu kadar yoksun bir yapı grubu olamazdı ;

    https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/…c&oe=591cdf4e

    https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/…e&oe=591bd707

    https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/…0&oe=591f8c3f

    https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/…4&oe=58dbdea8

    https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/…2&oe=5915cad6

    https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/…0&oe=5922d289
  • sen yetişmiş bütün elemanlarını bir araya topla, düşmana davetiye çıkart. adam hiç düşünmez mi bütün iyi yetşimiş elemanlarını bir yere toplamış, bir atışla yerle yaksan. kör istedi bir göz allah verdi iki göz.
  • 2016 için "29 ekim'de cumhurbaşkanımız açılışı yapacak, 29 ekim'e yetiştirmemiz lazım" diyorlardı, yetiştiremediler. 2017 yılında açılmasının da zor olduğunu düşündüğüm hastane. daha 3 ay önce sahadaydım, ortada h şeklinde olan bölümde özellikle dış cephe büyük ölçüde bitmiş ama içeride hiç ilerleme yoktu. zeminde şap, pvc, taş döşemeleri yok, duvarlarda ne sıva ne alçı atılmamıştı bir çok bölümde. kış koşullarında bu işlerin yapıldığını da sanmıyorum. daha bunlar bitip ince işlere, kapı, mobilya montajına, havalandırma, klimalandırma testlerine, girip geri dönüşler tamamlanacak. kulelerin durumunu bilmiyorum, belki göstermelik açılış yapmak için kuleler erken tamamlanıp açılış yapışabilir.
  • hükümete yakin bir şirketin gene herzamnki gibi inşaatını yaptığı. üstüne müşavir firmanın ayni inşaat şirketinin kuruluşu olduğu hadi hepsini gectim hiç bir yol altyapi projesi olmadan daha yapima geçilip yaptik simdi sira yolda amaannnn yol kolay diyip eskisehir yolunun anasini sikecek olan hastahane. bizimkiler önce inşaatı diker sonra yol yapar zaten yaptiklari yollarda 2 gün sonra çöker. garanti parali hastaneler ne güzel..
hesabın var mı? giriş yap