• hoştur. şu an şudur: http://upload.wikimedia.org/…bilkent_university.gif
    doğramacı hocamız ölmeden önce şuydu: http://www.vektorelcizim.net/…t_universitesi_43.jpg
    bu da harvard'ın logosu: http://www.harvard.edu/…3/harvard_shield_wreath.png

    veritas: hakikat, gerçeklik

    işte görüldüğü üzre, harvard logosuna benzetilmiştir bilkent logosu. zaten bilkent'in kurulma felsefesi harvard'a dayanır. doğramacı hocamız harvard'da hocalık yaparken "bunun gibi bir üniversite kurucam." demiş. ve ardından gelmiş bilkent. biz "çakma harvard" deriz bilkent'e.
  • doğramacı sadece motto'yu çalmamış, aynı zamanda çok bilinen bir pedagoji tezini de intihal etmiştir. burada kalsın diyeyim. bilkent'i tercih etmememin ilk sebeplerinden biridir daha kuruluşundaki bu özgünlük yoksunluğu. tabii intihalci birisi tarafından kurulmuş olması da ayrı bir mesele.

    edit: ayrıca savunusu da "herkesin derdi ben olmuşum, demek ki zamanında iyi koymuşum" şeklinde yapıldığı için, ne kadar nitelikli öğrenciler yetiştirdiğini de görebilirsiniz.
  • logolarda benzer hiçbir yan göremememle birlikte harvardın g.tünün kılı dahi olamayacak üniversitenin paint terk logosudur.
  • doğramacı hocamızın vefatından sonra değişmiş logodur.

    bilkente söven gençliğe hitaben; bilkentte okumak var okumak var, senin bilkentli arkadaşın 2 yi tuturup okulu bitiriyim diye çabalamış, diğer bilkentli arkadaşlarından notları alıp d leri d+ ları zorlamış ve 8 senede bilemedin 9 senede bölümünden mezun olmuştur.

    benim bilkentli arkadaşım ve ben, öğrenci toplulukları arasında mekik dokumuş, derslerin içeriğini sorgulamış, öğretmeyen öğretim görevlisine ihtar çektirmiş, en az +1 fazla staj yapmış ve mezun olmadan sektördeki en iyi işletmelerde yerimizi rezerve etmiş bulunmaktayız.

    senin nokta nokta üniversitedeki arkadaşın ve sen bilkentte okuyanların ağır züppe olduğunu düşüne dur biz bi gm bi director olup çıkıcaz.

    ha bu arada kardeşim, benim +1 dilim var, ingilizce ve türkçe dışında kıps....

    not: diğer üniversitelerle karşılaştırmak değildir amacım, okumayı derslerden geçmek olarak anlayanlarla, üniversitenin tüm imkanlarını kullanıp kendini geliştirmek olarak anlayanları karşılaştırmaktır amacım.
hesabın var mı? giriş yap