• 10-16 yaş grubuna bilimi sevdirmiş, şirin adam. nam-ı diğer "science guy"
  • ayrıca back to the future'ın çizgi film serisinde de doc'ın asistanı rolündedir. bölüm sonlarında doc ile beraber bilime olan merağımızı bir nebze de olsa gidermişlerdir zamanında.
  • ''bill nye the science guy'' ile bir nesile bilimi öğretmiş ve sevdirmiş, güzel insan.
  • şu videosuyla kendine hayran bırakmış kişidir.
    http://www.youtube.com/watch?v=ghbyjfwfgou
  • (bu entry'yi yazdığım saate göre) 50 dakika kadar sonra ken ham ile evrim - yaradılış tartışması yapacaklar. canlı izlemek için:
    http://bigthink.com/…t-ken-ham-watch-live-at-7pm-et
    veya
    http://debatelive.org/ (canlı yayının ardından da buradan seyredilebilecekmiş)

    herhangi bir bilim insanının bir nevi adnan oktar olan ken ham ile karşı karşıya gelmesini süper anlamsız bulsam da ilginç geçeceğini tahmin ediyorum.
  • an itibariyle romantik, "hepimiz kardeşiz"ci ken ham'i, canlı tartışmada ezikleyen bilim adamı. abraham lincoln'ı da hatırlatmıyo değil.
  • abd'nin dünya liderliğinin devamı için bilimin en hakiki mürşit olarak benimsenmesini şart koştu. bunu evrim tartışmasında yaptı. az evvel. iyi de bana ne lan bundan? milli duygulara oynamak bir bilim insanı için ezikliktir. dünyanın neresinde olursa olsun. bahsinin geçmesini bile zül addederim. yakışmadı bill. kalıbının adamı değilmişsin.

    ek: şimdi de "vergi mükellefleri ekonomimizin sıçmaması için bilimi desteklemeli" diyor. bunu derken cevaplamaya çalıştığı "madde nasıl bilinç oluşturuyor?" sorusuydu hem de. böyle şahane bir soruya verdiği cevap hala ekonomi, para, pul, istihdam..

    saçma sapan bir debate götüren emmidir. karşısındaki emmi de laf gevelemekten başka bir şey yapmıyor. salacan bunların arasında cüppeliyi..
  • bugün "dünyanın yaşı kanıtlanamaz ama dünya 4000 yıllık çünkü kitap böyle söylüyor." diyen bir adama karşı tartışma kazanmış olan bilim adamıdır.

    bu kadar saygın bir bilim adamı neden "enerji asla ışık yaratamaz." diyen ve iki lafından biri "ben bu konuda uzman değilim ama sitemde bilim adamları söylemiş bir şeyler, gidin bakın." olan bir adama karşı konuşmayı kabul etmiştir bilemiyorum.

    ne adamsın be ken ham. madem şahit olunmayan şey bilimsel olarak kanıtlanamaz, senin dinin bu durumda ne oluyor?

    helal sana bill nye.
  • bütün o patriotism muhabbetinin arasında, carl sagan alıntısıyla asıl "nokta"yı yerine koyan emmi:

    "when you're in love, you want to tell the world"
  • ken ham'la** gerçekleştirdiği 4 şubat 2014 tarihli münazara şu youtube adresinden rahatlıkla izlenebilir.
hesabın var mı? giriş yap