• black sabbath gecmisinden once jazz formasyonuna sahip oldugu gorulur. zaten bu albumlerdeki stilinden de anlasilabilir. cogu zaman adam "davul ile meoldi caliyor" dusuncelerine gark eder insani. paranoid albumundeki rat salad sarkisindaki bir dakikalik davul solosu ise bir metal solosuna pek benzemez. zil fazla kullanmaz, cift kros ise hic. (bkz: isi bilmeden atip tutmak)
    bu adamin olayi icin the wizard veiommi nin solo albumundeki ozzyle olan sarkisi dinlenilmelidir.(bkz: who is fooling who)

    son zamanlarda ise fazla kilo almis ve saglik problemleri ciktigi gorulmustur.

    edit: reuniondan sonraki konserlerde cift kros kullandigi gozlemlenmiştir. bi de (bkz: swinging the chain)
  • sıkı bir in flames fanıymış kendisi.*
  • black sabbath'ın sıkı davulcusu bill ward'un kendi adına yayımladığı 1990 yılı "ward one: along the way" ile 1997 yılı "when the bough breaks" albümleri, hiç abartmıyorum, nefistir! babanın müzikal yaratıcılığı (bilmiyorsanız) çok şaşırtacak sizleri.
  • müzisyenliğin yanında iyi ve yardımsever, gençleri de kendince destekleyen iyi biriydi gözümde, bu seneye kadar.
    sharon osbourne'un eline koz vermesi ve güzelim reunion'u görünüşe göre üç kuruş para için bozması hem de tony iommi bu hasta halindeyken...
    yani hiç bir mantıklı sebep göremiyorum bunda, facebook grubunda yazdıkları da ele gelmiyor.
    bir sabbath fanı olarak çok kırgınım kendisine.
    ne olurdu yani çıksa orda olsa, takımı tamamlasa? belki biz canlı göremezdik ama vidyosu olsun, sevinci olsun, belki yeni besteler, yeni ve belki son bir albüm için?
    fedakarlık işte böyle bir şey... şimdi bu saatten sonra ağzınla kuş tut, herkes sharon'un şirretliğinden çok senin orda olmayışını hatırlayacak.
    pef...
    yazık valla.
  • black sabbath'ın 1976'daki technical ecstasy albümündeki beatles-vari it's allright'ın yazarı.
  • hiç beklemezdim ama adam bu yaşta cryptopsy, arch enemy, krisiun, amon amarth, soilwork, devildriver falan dinliyormuş. dave lombardo ve gene hoglan hayranıymış. vay anasını.
    http://www.blabbermouth.net/…ave-lombardos-playing/
  • ister inanin ister inanmayin, black sabbath elemanlari arasinda en basarili solo albüme imzasini atmis kisidir
    ward one: along the way ...
    tony iommi'nin albümlerine 3, ozzy osbourne'nin albümlerine 5 çeker. geezer butler'i hesaba bile katmiyorum, fark atar.
  • kendisi aslında çok teknik davulcudur,geri gelmesini temmeni ettiğim.
  • hakkında bu kadar az entry olmasına şaşırdığım efsane davulcu.

    gerçek adı thomas william ward. (thomas ile william'ın yerleri de değişik olabilir. gençliğimizde öğrendiğimiz isim bu lakin)

    çalım stili bir hayli enerjiktir. ilk komplike heavy metal davulcularından biridir. yerinde durmaz. war pigs gibi bs şarkılarının yükseliş yerlerinde öyle bir coşar ki "aha yerle yeksan olacak alet edevat, şimdi parçalandı koca davul seti" dersiniz. zannımca black sabbath'a en çok yakışan davulcudur.

    yukarıda "davul ile melodi çalıyor" denmiş. haklı bir tespittir.

    onu yakan ana sebep uzun yıllar esiri olduğu alkol bağımlılığıdır. gruptan bu yüzden kopmuş, uzun yıllar maddi sorunlarla uğraşmıştır.

    bs'ın son birleşme döneminde ise özellikle maddi sorunları bahane ederek yer almamıştır. büyük ihtimalle bunun sebebinin altında ozzy'nin eşi sharon'un parmağı vardır.
  • bugün 70. doğum gününü kutladığımız eski black sabbath davulcusu.

    https://youtu.be/ei4p--oymra
hesabın var mı? giriş yap