• "bilmiyorum demeyi öğren, yoksa dilin yalana alışır."
  • çogu zaman bünyenin kendine yakıştıramadığı cahillik olgusu nedeniyle, hakkında hiç bir bilgiye sahip olunmayan konularda bile atıp tutmak, çok biliyormuşcasına genel ve yüzeysel fakat terminolojik havaya sokulmuş açıklamalarda bulunmak yerine, kısa ve öz bir şekilde, hiç kasmadan doğruyu söyleyip, hayatta kaldığı yerden sorunsuz devam edebilmek.
  • çok güzel bir duygu.

    gerçekten bilmediğim şeyler için bilmiyorum demekten inanılmaz keyif alıyorum. hala yeni birşeyler öğrenebilmek, yeni müzikler, filmler keşfedebilmek büyük mutluluk benim için. hele bildiğimi sandığım şeylerdeki detayları farkettikten sonra aslında pek de birşey bilmediğimi anlıyorum. o yüzden biliyorum yerine fikrim var, evet duymuştum diyorum artık.
  • eğer karşınızda inatçı küçük bir çocuk varsa gittikçe ağırlığa dönüşebilir.

    her "bilmiyorum" dediğinizde "bil!" diyerek karşılık verir ve bir süre sonra gerçekten de ne diyeceğinizi bilemezsiniz. ama çocuk da haklı bir yerde. bil işte işin ne, koskoca adamsın demeye getiriyor aslında.
  • bir de 'sana ne' demenin huzuru var. onu da göz ardı etmeyelim lütfen.
  • bilmediginin bilincinde olmak ve utanmadan sıkılmadan, kendini kanitlamak cabasına girmemen gerektiğini bilmek özgürlügü ile; her konuda bir fikri olan, her şeyi “bilen” milyonların icinde bilmiyorum diyebilmenin keyfine erişebilmekten kaynaklanır. kimsenin kendisine dahi itiraf edemedigini baska insanlara, kendine dair en ufak bir olumsuz duygu beslemeden, ve öğrenmeye karsı büyük bir istek ile “bilmiyorum” diyebilmenin sagladıgı ayrıcalıktır. o kadar da olsundur.
    ayrıca bilmiyorum diyen insan hala öğrenmeye acıktır, sorgulamaktan keyif alır. her şeyi bilenlerin aksine, çevresinde cahil olarak addedilmek değil; kendisini bos hissetmektir çekincesi. kendisine karşı bir sorumluluk hisseder öğrenmek adına öğrenebileceklerini. bu yuzdendir ki hem kendine hem de çevresine itiraf etmekten zerre cekince duymaz bilmedigini. bilmiyorum diyerek, sorgulayarak icini “gerçekten” doldurmaya calısır, dısarıya “biliyor” gibi görünmeye değil.
  • derin bir nefes alın ve "bilmiyorum" u rahat rahat söyleğin çünkü bilmek zorunda değilsiniz ve öğrenmenizi kolaylaştırır. bilmediğin konuda biliyormuş gibi davranmak sadece "her bokuda biliyormuş gibi davranıyor" yorumlarına sebebiyet verir.
  • akıl, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı engeller. ayrıca samimiyetin tepe noktalarından biridir.
  • amcada fazla hafiflik yapmış öyle ki uçuşa geçmiş.
    http://www.youtube.com/watch?v=vyuotgfw8ge
    (26.sn)
hesabın var mı? giriş yap