• az eleman standart ürünler ve acayip sekilde müşteri bağlama ya sahipler kendimde dahil nasıl oldugunu bilmeyerek bim e uğramadan edemiyorum her bünyeye haftada bir ac karnına
  • kipa'daki, carrefour'daki saçma sapan personel hataları ve anlamsız uygulamaların (market arabası almak için 1 tl taşıma zorunluluğu) bulunmamasıdır.

    carrefour'dan alışverişi kesmemin tek sebebi market arabası alabilmek için 1 tl sokma zorunluluğudur. ayrıca girişi abartısız 100 metre ötede olan markete kasalardan girmek istediğimde ''buradan giriş yasak'' diye kasiyerin kendini yırtmasıdır.

    kipa'dan alışverişi kesmemin sebebi ise, carfurun aksine, market arabalarını toplayan adamın sürdüğü arabalarla bana arkadan çarpması, ve akabinde ''önüne baksana'' demesi, adamı yakalarından kavrayarak ayaklarını yerden kesmem ve güvenliğin araya girmesidir. şarküteri reyonlarında beklediğinizde, müşteri ile ilgilenmek yerine, kestiği pastırma işine devam etmesi, seni gördüğü halde ''bakar mısın'' demek zorunda bırakmasıdır. senin ekmek,yoğurt koyduğun alışveriş arabalarına insanların çocuklarını ayaklarıyla bastırması ve buna karşı hiçbir uyarı/önlem alınmamasıdır. balık reyonundaki tiplerin birbirleri ile müşterilerin duymasına aldırmadan birbirleri ile ana avrat küfürlü konuşmalarıdır.

    bim'de yukarıda saydığım olumsuzlukların hiçbirisi yoktur. bim hemen her semtte yürüme mesafesindedir. tek dezavantajı, her aradığınız ürünü bulamamanızdır. onun için de biraz fazla para ödemek kaydıyla düzgün hizmet almak adına migrosu tek geçerim...

    ha tabi bir de şunlar var, benim de başıma gelmişti benzerleri..

    (bkz: #27600190)
    (bkz: #27628384)
  • şüphesiz ki ucuz ve samimi olmasıdır.

    tezgahlar mütevazidir, ürünler kaliteli, fiyatlar uygundur.
    içeri girerken dükkandaki en pahalı şeyi alabileceğini bilmek insanın öz güvenini artıran bir şey arkadaş. ben bunu bilirim, bunu söylerim.
  • bereket tabi ki. ne zaman kasaya gelirken şu kadar tutar diye tahmin etsem tahminimin altında çıkıyor toplam tutar.
  • marketi açarken müşterisini de oluşturmaları.
    başbakanın oğlu marketleri açarken, hükumet de zaman içinde dar gelirli, islami bir kitle yarattı. bu tebanın kriterleri şöyledir:
    * 3 kuruş ucuz olsun çamurdan olsun
    * domuz yağı içermesin, 3 çocuğum da helal yesin
    * taklit etsin hem de göstere göstere etsin
    bu vatandaşın kapısının önüne karton marketi dikersen başarılı olur tabi.
    işin enterhasan tarafı, bir market açmak için rafine bir tüketici kitlesinin orada yoğunlaşması gerekiyor, bunu nasıl başardılar? işte bu sorunun cevabı da geliyor: (bkz: kentsel dönüşüm)
  • raf alacak paralarının olmamasıdır.

    çoh başarılı.
  • kesinlikle bimin cuma günü etkinlikleri.
  • çinin dünyada uyguladığı çakma ürün politikasını türkiyede çokonatı gofgof olarak çıkarmasıyla v.b. elde etmesi olayıdır.
  • ben de daha ucuz olduğundan dolayı belli ürünleri bimden almayı tercih edenlerdenim. şöyle bir ayrıntı da şimdiye kadar hiç sekmedi; ne zaman kipadan veya farklı bir hipermarketten doritos alsam cipslerin çoğu paramparça çıkıyor. artık sevkiyat sırasında üzerlerinde mi tepiniyolar napıyolar bilmiyorum ama bu durum bimde yaşanmıyor. benim gibi doritosu baharatlı yoğurtlu sosla yemeği sevenler için önemli bir ayrıntıdır. cipsleri tek parça halinde sosa batırarak yemenin keyfi başka tabi.
hesabın var mı? giriş yap