• tam hali: bir araba, bir ev uğruna yıllarımı harcamak istemiyorum.

    kocaelinde 18 yaşındaki bir genç aşağıdaki intihar notunu bırakarak kayalıklardan atlıyor. ikinci bir mehmet pişkin vakası yaşıyoruz.

    bu ülkede yaşayan her insanın hayalini, umudunu yarınlarını çaldınız. kendiniz sırçadan saraylarınızda yaşarken bizleri beton yığınlarına hapsettiniz. insanları bir kuru simite muhtaç ettiniz.

    ne diyordu değirmenci;
    bu nasıl çark ulan,
    buğday bizim, ezilen biz.
    un olan biz, aç kalan biz.
    kimdir bu doymak bilmeyen şerefsiz.

    bu kirli ve karanlık düzeninizi başınıza yıkacağız. and olsun.

    ig: https://www.instagram.com/furkan.clp/
    kaynak: https://tr.sputniknews.com/…daki-genc-intihar-etti/

    edit: çok fazla mesaj alıyorum intihar notunu buradan, en azından ben paylaşımdan kaldırıyorum. okumak isteyen instagram profilinden okuyabilir. zaten bende birebir oradan aktarmıştım.

    edit2: intiharı ve intihar eden kişiyi övmek hiç bir soruna çare olmaz. tam aksine kendi cümlelerimden bu dünya düzeninden rahatsız olan herkesin mücadele etmesi gerektiği fikrini anlayabileceğinizi umuyordum. yanılmışım özür dilerim.
  • alt metninde araba değil "insan gibi, dilediğince yaşamak" olan cümle.

    "araba için intihar edilir mi?" demeyi planlayacak suserlar gelmeden açıklayalım.

    insanlar devletin kendilerini terk ettiğini düşünüyorlar ancak yanılıyorlar. ortada devlet yok adalet yalan...
  • badem bıyıklılar, ülkenin bu güzel insanlarının gençliğini ve umutlarını çaldınız. yatacak yeriniz yok. boğazım düğümlendi, ne diyeceğimi bilemiyorum.

    edit: aslında ne diyeceğimi biliyorum. 18 yaşında bir çocuk korkmadan kendini ifade edebiliyorsa, benim bu yaşımda korkup çekinmem saçmalık olur .artık kaybedecek bir şeyimiz kalmadı. yıllarımızı çaldınız, haksızlık, adaletsizlik, hukuksuzluk yaparak kendinize ve çevrenize bir padişahlık yarattınız. çevremdeki gençlere bakıyorum telefonlarında sahibinden ve maçkolik uygulaması var. çocuk hayal kurmak istiyor, açıyor bir araba bakacak ama araca her gün zam geliyor. hesap yapıyor, hiç para harcamadan tam 4 yıl boyunca çalışması lazım. bakıyor ki olacak gibi değil, geriye tek bir şey kalıyor, o da kumar. maçkolikten maç bakıp cebindeki 3-5 kuruşu da yine malum şahıslara kaptırıyor. bu tam anlamıyla ülkemizdeki kölelik sisteminin bir özetidir. pandemi dönemi başlamadan önce oyun konsolu almaya karar verdim, aldım ve üzerine sokağa çıkma yasakları geldi. ardından oyunlar ilgili bilgi almak için konsolun türkiye sayfalarından birisine üye oldum. konsol satışları patlayınca yetenekli bakanımız! ve kayınpederinin aldığı karar ile konsollara %50 vergi getirildi. bu verginin eylül ayına kadar olduğu söylendi ve o çocuklar da buna inandı. bugün o verginin yılbaşına kadar uzatıldığı açıklandı ve sayfada o gencecik çocukların hayal kırıklıklarını okudum. maalesef onlar da anladı ki biz bu hükümetin vatandaşları değiliz, müşterisiyiz.
  • allah'ın iki araba nasip ettiği bacımıza selamlar.
    gerçi konu araba ev değil, bu gencin hak ettiği geleceğini ve umutlarını ellerinden aldılar, yandaşlara hibe ettiler.

    (bkz: akp çocukları)
  • sonumun böyle olmasından o kadar korkuyorum ki. aynı duyguyu yaşayan milyonlar var bu ülkede malesef. ülkede umutta dahil birşey bırakmadılar insanlarda.
  • bu dünya hassas kalpler için bir cehennemdir.
  • 18 yaşında da intihar etmezsin be kardeşim. daha ne yaşadın da bu kadar kolay vazgeçtin kendinden. ah ahh..
  • ülkenin gençlerinin umutsuzluğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.
    eskiden bir memur maaşı ile ev alan babalar vardı hatırlayanlar vardır. üstelik o para ile evi de bir şekilde geçindirmeye çalışırlardı. şimdi ev de araba da hayalden öteye gidemiyor. onları geçtim markete gitmek bile hayal. ben de uzun zaman önce umudu kestim. hem insandan hem ülkeden.

    edit: konunun ev araba olmadığını biliyorum, yeri gelmişken buna değindim sadece.
  • furkan bu çağdan bir kere de şerefiyle geçti. çok üzüldüm gerçekten. sevgi gerçekten çok önemli. insanı ayakta tutan, sürekli mücadele vermeni sağlayan, ekstre çaba sarf edeceğiniz bir duygu. sevin dostlar strateji kullanmadan sevin.. dümdüz sevin.. çok sevin..
hesabın var mı? giriş yap