• "insan maymunlardan geldiyse şimdiki maymunlar neden hala maymun" sorusunu sorup bu tartışmayı noktalayabilirsiniz. ateyistler bu soruyu duyduğu anda hızla uzaklaşır oradan.

    işte ispatı: http://www.youtube.com/watch?v=ebrdmafluvq
  • ateistle tartışan inançlı insanların yaptıkları en büyük hata şudur bence :
    "karşıdaki ateist insan bilmediği ve düşünmediği için boşluk içinde. "
    bu yüzden sürekli" şu kitabı mutlaka oku, inancın değişecek " gibi iddialarda bulunur inanan kişi.
    halbuki karşıdaki insanın din ile ilgili sorduğu sorular inanmaya çalışmak için değildir. neden inanmadığının mantığını açıklamaya çalışır. ama nedense" cevaplar arayan kayıp ruh " pozisyonuna düşer.
  • az biraz bir şeyler öğrenmekle sonuçlanacaktır.
  • bu coğrafyadaysa, bu coğrafyanın herhangi bir insanıyla tartışmak gibidir. döner durur, aynı eksende, bilinmesi mümkün olmayan sorularda tıkanır kalır... sırf farklı olmak adına, şekil olsun diye yahut çevresinde özendiği birilerine benzemek için ateistim diye ortalıkta gezenler de var...

    not: tabi başlıkta ne tartıştığımız belirtilmemiş. ben din üzerine tartışıldığını varsayarak tanımladım.
  • tartışmadaki bir tarafın kültürlü, biyoloji ve felsefe bilgisi olan ve bunu net aktarabilen bir kişi , tartışma konusunun inanç ve diğer tarafın da aklı açık bir ateist olduğunu varsayarsak ateistin teist olması için 10 dakikanın yeterli olacağı bir tartışma olacaktır.
    aynı şartların geçerli olduğu geçmiş tartışma ortalamalarına bakarsak teist-deist olma süresi 1-2 gün, deist-müslüman olma süresi bir kaç hafta sürüyor.
    tabi bunlar normal zeka için ortalama süreler.
    1 gün içinde tüm süreçleri tamamlayanları da gördü bu gözler.
  • sünni! bir ateistle tartışmak, sünni bir dinci! ile tartışmaktan farksızdır.
  • boşturlar hiç bir kutsal kitabı doğru düzgün okumazlar sorgulamazlar ama sorsan en bilgilileri kendileridir
  • birden fazla çok samimi ateist dostu olan biri olarak şu dikkatimi çekti.

    saatlerce tartışırsınız. olayın en sonunda ateist kardeş toparlamayı yapar. "hacı ben sana olayı özetleyeyim mi? şöyle şöyle olmuş da böyle böyle olmuş. aslında böyle."
  • bıçaklanmayacağın, darp edilmeyeceğin ya da öldürülmeyeceğin kesindir. en kötü ihtimalle dünya hakkında sorgulaman gereken bir takım şeylerin olduğunu öğrenir ve normalde ne kadar mal biri olduğu anlarsın.
hesabın var mı? giriş yap