• dün başımıza gelen enteresan olay.

    o kadar sinirlendim, üzüldüm ki hala başım ağrıyor.

    ankara'da uzun zamandır görüşmediğim kız arkadaşlarımla buluştuk, mekan çok gürültülü olunca rahat sohbet edemiyoruz diye sakin bir çay bahçesi var bildiğim diyerek 3 kız arkadaşımı türkocağı caddesinde teiaş kampüsü içinde yer alan gazi'm cafe'ye götürdüm. semaver söyledik 5 dakika sonra geldi. daha çay demini almamıştı ki garson kız yanımıza gelip "çok özür dilerim ama arka masada bebek uyuyormuş ve biraz daha sessiz olabilir misiniz, özellikle kahkalarınızdan rahatsız olduklarını ifade ettiler." dedi. ben de dedim ki tabii ki dikkat edelim ama burası çocuk uyutmaktan ziyade muhabbet etme yeri değil mi? evet dedi garson kız ama işte kem küm... rahatsız oluyorlarsa başka bir masaya da alabilirsiniz bizi ya da onları dedim. nargile içtikleri için burada oturuyorlar isterseniz sizi başka yere alayım dedi. peki dedim uyuyan bebeğin yanında nargile içmenin, kahkahadan daha zararlı olduğunu hatırlatın. arka masadaki şikayetçi kadın sanane beee, istediğim yerde uyuturum. gülmenin de bir adabı olur dedi. hanımefendi birbirimizi tanımıyoruz öncelikle senli benli konuşmanız hoş değil, biz gülmeye devam edeceğiz rahatsızsanız başka yere geçebilirsiniz dedim ama nafile canımız sıkıldı, moralimiz bozuldu. kadınların yanındaki nargile içen abiler de bi' hareketlendiler ters ters bakmaya başladılar. mekanın işletmecisini çağırdım. konuyu izah ederken bi' saniye ben bir konuşayım sözümü kesmeyin demez mi? beyefendi durumu izlemenize rağmen müdahale etmediniz şimdi ben sizi çağırdığımda içinizi dökesiniz mi geldi dedim. söz konusu masadakiler demişler ki: "buranın kalitesini iyice bozdunuz." işletmeci arkadaş da burası böyle sizin gibi insanlara alışık değil dedi. sizin gibi derken dedim? bizler kamuda çalışan belli yaşın üzerinde insanlarız ne demek istiyorsunuz? yok yanlış anladınız dedi. beyefendi bakan danışmanı, eşi de rahatsız oldu. ben birazdan gelirim masalara bakayım dedi ve gitti. gidiş o gidiş... ne bir garson bizimle ilgilendi, ne de boşları aldılar. göz teması bile kurmadılar.

    ulan fakirlik zor zanaat. onurlu bir duruş bile sergileyemiyorsun. semaver yeni geldi diye kalkıp gidemedik.

    bir süre daha moraller sıfır oturduktan sonra hesabı ödeyip kalkalım diye kasaya gittik. orada da bir süre konuştular bir dahaki sefere telafi edelim, kusura bakmayın. beyefendi bakan danışmanı ve devamlı gelirler buraya. ben de işletmemi ve garsonlarımı düşünmek zorundayım hak verirseniz dedi. pekala dedim. güçlünün (!) yanındaki duruşunuzla size hayırlı işler diliyorum, biz bu ortama uygun olmayanlar olarak tekrar gelmeyiz zaten. size başarılar dedim ve 4 kız çıkarken o masadan bir adam "herkes haddini bilecek!" diye bağırdı arkamızdan. beynime kan sıçradı! dönüp bir şeyler söylemek, bir şeyler fırlatmak istedim. ne olacaktı ki? işte bakın edepsizler denilecekti, karşıdan bakan göz kimin seviyesiz olduğunu anlamayacaktı. hani "beyinlerimiz yarışsın isterdim ama görüyorum ki siz silahsızsınız." sükunetiyle uzaklaştık. arabada giderken öfke doluyduk. konuşmakla soğutamadık içimizi. mekanı aradım hangi bakanın danışmanı olduğunu sordum ama bu bilgiyi paylaşamayız, lütfen siz de uzatmayın. canınızı da sıkmayın diye tavsiye alarak kapattım.

    bu bana anlatılsa önyargımla bu hikayede eksik bir şeyler vardır ya bu kadar da olmaz derdim. yaşayınca anladım. ne mutlu ki böyle kötü insanlarla karşılaşmamışım ki şaşkınlıktan feleğim şaştı.

    beddua etmeyeceğim, allah'a havale ediyorum. umarım layığınızı bulursunuz.

    orada ağlayamadım kızları da ben götürdüğümden ekstra üzgündüm. yolda tek başıma eve giderken arabanın önünden bir yavru kedi koşarak karşıya geçti. hüngür hüngür ağlamaya başladım.

    sen bu yolda ne arıyorsun, seni bu pislikler ezerler...

    edit: yazı diliyle net ifade edemediğim ve sıralamaya dikkat edemediğim hususlar sebebiyle yanlış anlayanlar olmuş anlaşılan, bir önceki kalktığımız yer cadde üzeri, çok kalabalık, konuşmalarımızı duyamadığımız bir yerdi. bu mekana da her gittiğimde sakin olurdu, tabu falan oynardık aklıma geldi gittik. bundan daha doğal ne olabilir? bu olaylar daha mekana gireli 10 dk olmuşken yaşanıyor, ne düzeyde rahatsız edici bir gürültü hayal ediyorsunuz, gücünüze sağlık. olayın ne bebek, ne gürültü olmadığını tüm kalbimle doğrulayabilirim. mekanı ve giden insanları, bu mobingi bilen insanlardan çok sayıda mesaj aldım. destekleriniz ve iyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim. ekşi'yi bu yüzden çok seviyorum buradan bu oluşuma ve emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. sağduyulu, önyargısız ve kötü niyetli olmayan insanları görmek umut verici. ortamdaki ambiyansı, bakışlardaki rahatsız ediciliği ve sözcüklerle ifade edemeyeceğim bu ezik kibri kanıksamış insanlara da tek söyleyeceğim: umarım bu tarz bir durumla karşılaşır ve ne demek istediğimi, ne hissettiğimizi anlayabilirsiniz bir gün.

    tecavüze/tacize uğramış, öldürülmüş insanlara o saatte ne işi varmış minvalinde bakabilen insanlara ne anlatsam boş...
  • yazar arkadaşın canı sıkılmış dertleşmek adına bu olayı bizimle paylaşmış. haksız yere bu şekilde bir uyarı almak üzücü bir hadise tabi de yavru kedi ayrıntısı olmasaymış iyiymiş.
  • okuyamayanlar için özet :

    bir bakan danışmanının nargile içilen bir mekanda "çocuğunu uyuttuğu " için diğer müşterilerden sessiz olmasını istemesi, mekan sahibinin de çaresizce onlara biat etmesi.

    maalesef rezalettir ama sık karşılaşılmaktadır, iktidar zaman içinde güç sarhoşluğuna düşmüştür, alt kademede de bu güç sarhoşluğu iyice arsızlığa varmıştır.

    bakanlar "işsizim" diyenleri elinin tersi ile iterse,
    "hastayım ilaç bulamıyorum" diyenlere sadaka para vermeye kalkarsa,
    "ananı al da git" ler daha neler neler.

    cezalarını sandıkta aldılar , alacaklar.

    kendilerini halktan üstün görüyorlar.
  • üzücü, rahatsız edici, öfke uyandıran berbat bir hadise. kültürsüzlük, bencillik ve karakter problemi barındırıyor. ben bir işletmeci olsam, değil danışman, bakan, başbakan bile böyle davranamaz. herkes eşittir.
    mesleği ile sosyal hayatta yer tutmaya çalışan insan zavallıdır. günün birinde hepimizi götürüp gömecekler ve falanca unvana sahip olmamızın hiçbir anlamı olmayacak. güzel ülkeme yakışmayan çapsızlıkta insan profilleri bu hikayeye konu olmuş. nezaketi, bilgisi, aydınlığıyla konu olsaydı keşke.
    üzerimizden unvanları alınca geriye kalan biziz. o kalan kısım için yatırım yapmak gerekiyor. geçmiş olsun.
  • 17 yıllık iktidarlarında geldikleri noktanın gerekçesine çok sade bir örnek.

    bahis açın hangi parti mensubu bakanın danışmanı olduğu ile ilgili, akp'lidir diye kendileri basarlar en büyük parayı, ahlaksızlarını kabullenmek pahasına, daha çok para için.

    siyasal islamın iflası önce dindarlıkları ile refere ettikleri masumiyetlerini kaybetmelerine neden oldu. çünkü mağdur sadece mağrursa masumdur. biz ise azgın azınlık olarak sokaktan geçen yavru kedinin akıbetine dertleniyoruz.
  • hem çocuğunu nargile cafeye getiriyorsun,
    hem o çocuğu o dumanın arasında uyutuyorsun,
    hem de insanların sohbet ettikleri bir yerde insanlardan sessiz olmasını istiyorsun, hadi oradan. rezalet gibi rezalettir.

    özellikle siyasi gücünü halka karşı kullanan bakan danışmanı, ülkede siyasi gücü elinde bulunduran siyasilerin halka yaklaşımını özetler niteliktedir.
  • isterse bağırarak kahkaha atar isterse sessiz sinema oynar bu kimseyi ilgilendirmez. olay burada kahkaha sesi değil kendilerince mekanın profiline uymayan birilerinin yer alması fikri ki bu bile başlı başına tartışma konusu. nereden geliyor bu özgüven bu cesaret diyeceğim de neyse özetle çöp tenekesinden hallice insanlarla muhatap olmak can sıkıcı. ne yazık ki her yerdeler. bebekle nargileciye gelen insandan da pek bi şey beklememek gerek.
  • “güçlünün yanında” kelimesi cuk oturmuş. kardeş onlar utansın allah kimseyi sonradan görme yapmasın
  • partizan kafalıların davranış biçimine uygun örnektir.haddinizi bileceklermiş sen kimsin kardeşim ? vatandaşsın bu ülkede millete ayak uyduracaksın onun bunun danışmanısın diye kimseden üstün değilsin.
  • ye kürküm ye.

    okurken gerildiğim olay. sonra bana diyorlar niye dışarı çıkmıyorsun. çıksan ne olacak her yerde var böyle kafadan birileri. sakinliğini iyi korumuşsun tebrik ederim.
hesabın var mı? giriş yap