• yok öyle bir korku yalan, her seferinde bir daha sevmeyeceğim tarzı söylemlerde herkes bulunur ama insanız doğamız da var sevmekte, kazık yemekte hatta atmakta. hiç kimse vazgeçilmez değil, yalnız geldik yalnız gideceğiz bu da aşikar.
  • hiç sevememekten korkmaktan daha kötü değildir. teoman'ın da dediği gibi, aşkı tatmadan ölmek istemez kimse. hiç sevmeden de gitmek istemez. insanın hiç yaşamadan gitmek istemeyeceği anlar vardır. bir daha sevememek neyse de hiç sevememek en kötüsü. bir daha sevememekten neden korkardım peki? sevmek her zaman güzeldi, hep de güzel olacak. insanoğlu o yüzden hep sevmek isteyecek. sevmek en güzeli, en kolayı da sanırım. bu yüzden hep sevmeli. ikinci kere olmadı üçüncü kere. herkes bir kere daha sevmeyi hakeder. herkesin ikinci bir şansı vardır derler ya onun gibi. herkesin ikinci kez sevmeye hakkı vardır. o zaman sevelim sevilelim.bir daha sevememekten korkmak, aynı zamanda yürümekten ve nefes almaktan korkmak gibidir. insan bir kere korkmalı sevmeye, hani ilkler hep zordur diye o da. yoksa insan sevmeden yapamaz. insan sevmekle, sevgiye yaşar. sevgili değil sadece, insan ailesini de çok sever,arkadaşlarını da. severek yaşıyoruz, oksijenden sudan çok o yaşatıyor bizi. tabi şöyle bir durum da var, her sevmek aynı değildir. o yüzden "bir daha böyle güzel sevememekten korkmak" olabilir bir korkunun adı. bazen aynı eskisi gibi "güzel" sevemeyiz. her sevme güzel de olmayabilir. varsın yorsun bizi, biz sevelim yeter. sevginin her türlüsü güzel. sevmek konusunda herkesin bir fikri olamıyor tabi, bu konuda şanssızlardanım. fikrim de zikrim de bu kadar.
  • küstürmeyin iyi insanları hayata, sonra her şeyden vazgeçiyorlar.
  • tekrar acı çekmek istemiyor olmaktan doğan his
  • "doğru" zannettiğim kaç tane "yanlış insan" tanıdım bilmiyorum ama galiba benim de yanlışlarım oldu. insan zamanla kendisini de suçluyor bazı konularda. zaman geçtikçe cevapsız sorular artıyor. bu yüzden birini seversem anca yanlışlıkla severim diye düşünüp, (kısmen) ben de korkuyorum.

    ...ama yalnızlık da o kadar kötü değil.
  • hiç sevememekyen korkmaktan iyidir yukarıdayken yüklenmemiş şeyleri sürekli tanrısal inancımla beraber tartışıyorum :/
  • bu fikrin aslı şudur:

    bir daha asla aklını yitirecek kadar sevememekten korkmak.

    çünkü sevmek bitmez. aksini kabul etmiyorum ben bir sürü şeyi seviyorum.

    evet, ben de aklımı yitirecek kadar kimseyi sevemeyeceğime inanıyorum artık.

    e bu iyi bir şey.

    adam akıllı sevin insanları. sevmek için sevin. tüketmek, bitirmek, sonunda buruşturup atmak için değil.

    zaten ben bir daha sevemem diyen insan kesin bir daha sever.

    olm sevmişsin bir kere.

    sevmeden ömür mü geçer?
  • bir daha sevmekten korkmanın yanında tatlı telaş kalır.
hesabın var mı? giriş yap