• nefret ediyorum halı saha maçlarından. zorla götürüyorlar kırk yılda bir. öyle malak gibi dolanıyorum sahada ben de. bir gün yine böyle zorla götürmüşlerdi. sürekli yapıyorlarmış. geçen hafta fark atmış bizim takım bunlara. bunlar da hırs yapmış. gidip bir zenci transfer etmişler. evet. bildiğimiz zenci. bizimkiler itiraz etti. "o ne amına koyim biz de dışarıdan adam getirelim o zaman" dediler. rakip de itiraz etti. "yabancı değil bizim arkadaş" dediler. bizimkiler ispat etmek için türkçe bir şeyler sordular. çocuk cevab veremedi. evet. bizimkiler maça çıkmadı. maç iptal oldu. rakip de "hükmen 3-0 kazandık ehuehueh" diye taşağını geçti. ne bileyim. çok acayipti.

    kafamda milyon tane soru var konuyla ilgili.
  • bizim takımda oynayan bir arkadaşın, maç bittikten sonra yavaşça yaklaşarak;

    -ya maç kaç kaç bitti ve en önemlisi kim yendi?

    (bkz: yok ebenin amı ali sami)

    bir kere de maç yaparken, dışardan deri montlu bir adamın sahaya girerek, topa koşması, pas at demesi... sen kimsin dediğimizde ise;

    pis pis sırıtarak dışarı çıkması ve dışarda bekleyen arkadaşlarıyla gülmeleri.

    (bkz: oğlum mal mısınız siz?)
  • aşağıdaki gibi örneklendirilebilecek olaylardır.

    maç bitmiş, can hıraş dışarı çıkıyoruz sahadan kafamızdan dumanlar çıkıyor, beyne oksijen yok ya da yok denecek kadar az gidiyor. bizden sonraki ekip girdi sahaya. 15 yıldır görmediğim ilkokul arkadaşıma çok benzeyen birini gördüm. ve farkettim ki kan şekerim düşünce ve oksijen kifayetsizliğinde insanları birbirine benzetiyorum.

    + birader senin adın şevket mi?
    - yoo
    + nasıl yoo ya
    - siktir git lan
    + nasıl siktir git ya
    - ...
  • maçın sonları. korner çizgisi yakınlarında toplaşmış bir faul pozisyonu üzerine tartışıyoruz. allahtan korner bölgesinde toplanılmış ve maç durmuş vaziyette çünkü büyük bir cayırtı eşliğinde sahaya bir araba uçarak dalıyor. tel örgüler şahin marka arabanın zemine inişini nispeten yavaşlatsa da büyük bir facia ucuz atlatılıyor. arabadan boş bira kutuları eşliğinde zar zor çıkardığımız eleman maçın kaç kaç olduğunu soruyor.
  • gözlerimle gördüğüm 0-0 biten halı saha maçı, bir halı sahada yaşanabilecek en saçma olaylar arasında yerini almıştır.
  • "kaleci oyuncu var beyler, ben kaleci oyuncuyum." derler ve bir daha kaleye geri dönmezler.
    bundan saçma bi olay var mıdır?
  • topun önce iki direğe, sonra da topu izleyen kaleciye çarpıp gol olması.
  • maça çağırdığımız bir elemanın (ki kendisi gelirsem dengeler değişir demişti) ısınırken bana "şş paşa! topu bana atsana bi solak mıyım değil miyim ona bakıcam" demesi, üstelik solak olup olmadığını anlamak için çektiği şutta topun koskoca sahada kalenin 3 metre yukarısında bir topun anca sığacağı delikten çıkıp gitmesi ve "solak değil mişim ehuehehehe" dedikten hemen sonra diğer topu isteyip bu kez sağ ayağıyla çektiği şutta topun bilmem kaç milyonda bir kez olacak ihtimale yine aynı delikten dışarı çıkması hayatımda halı saha maçlarında beni en çok şaşırtan olaydır. bir daha da şut çekmedi kerkenez.
    hayır adam bizimle dalga mı geçti anlamadık maç başlayıncaya kadar. maç başladı da fasulye olduğunu gördük de bir daha çağırmadık pilardacıyı (aramızdaki lakabı oldu bu olaydan sonra).
  • 1-0 biten halı saha maçımız. üniversitedeyken fakültemizde düzenlenen bölümler arası futbol turnuvasıydı. tam hatırlamıyorum ama çeyrek final maçıydı. maç başladı. sanki şampiyonlar ligi finali oynuyoruz. 2 takımda kendi sahasında birbirini kontrol ediyor, kimse çok adamla hücuma çıkmıyor, paslaşmalar falan. 60 dakika böyle bitti. tek golü de uzaktan ben atmıştım (öhö öhö). bu da böyle bir anımdır.
  • finale kadar 7 maç yapan ve o 7 maç boyunca boyunca sadece 2 gol yiyen bir takımın finalde 20-1 yenilmesi.

    takımdaki adamların en kötüsü mahalli ligde forma giymiş olan bir takımdı ve maçtan önce "10 mu atsak 20 mi atsak" diye bizimle dalga geçmişlerdi. ama ne derler, büyük lokma ye büyük konuşma, o maçta kaleci olan ben bile 2 gol attım (biri penaltı biri serbest vuruş ki serbest vuruşta fark 15 olunca kaleyi denedim, içime hagi kaçmış sanırım o an bayağı bayağı sert ve 90'a gitti ve gol oldu). hayır bizde de öyle futbolculuk geçmişi olan tek adam benim ama nasıl hırs yaptıysak artık gol atmaya doymadık.
hesabın var mı? giriş yap