• sorgulama yeteneği olan fakat araştırma yeteneği olmayan insanlar tarafından cevabının bulunmamasının normal olduğu durum. pit bull terrier ise bahsedilen, normal insanlar tarafından neden beslendiği gayet açık olandır: pit bull terrier cinsi köpeğin iyi bir aile köpeği olarak kabul edilmesi.

    dip not:
    http://www.independent.co.uk/…evealed-a7166296.html

    dip not 2:

    http://m.bianet.org/…lu-olan-pitbull-degil-insanlar
  • google açılıp "nanny dog" kelimesi aratıldığında bulunması kolay olan sebep.
  • ısırma gücü en yüksek olan köpek kangaldır.daha sonra akita ve rottweiler gelir. pitbull kendi içinde sevimli bi ırk olmasına rağmen ülkemizde torbacılar ve ezik ruhlu insanlar tarafından beslendiğinden , bu ırka karşı ön yargı oluşmasına sebep olmuştur.
  • şerefsizlikte sınır tanımayan üreticiler sayısız pitt yavrusunu piyasaya sürüp bir de bunları bir kısmı cahil yaratıklar olan insanların ellerine vicdanen zerre kadar bir rahatsızlık duymadan verip, sonra o aşağılık insanlar o güzelim canlıları dövüştürüp ya da damızlık yapıp artık hatta artık keyfi almadıklarında ya da canları bunu devam ettirmek istemediğinde terk edilmiş, sokaklarda ya da barınaklarda sayısız pitt güzeline rastlamak mümkün. e rastlayınca da o cici patilerinden tutmamak bizim ayıbımız olur. ne yapalım sayın, böyle güzel bir canlıya canavar yaftası yapıştırıp çok bilmiş edalarında savunmalar yaparak kendini bir bok sana varlık? napalım? sırtımızı mı dönelim? sahiplendirmeyelim mi? napalım onu söyle bana.
    senin gibi klavye üzerinden silik silik fikirler verip yaratığı sokaklarda gezdimeyiiaaannn diyen, hepsini belediye katletsin diyen bir embesil/karaktersiz mi olalım?

    edit: birrr sik özelliği olmasa bile, dünyanın en garip, en çirkin, en asosyal ya da yırtıcı hayvanı bile olsa sevgi gösterildiğinde kedi yavrusundan beter size kucak açan bir canlıya bu kadar hakaret edebilmek...
    kendi halinde zararsız ve suçsuz bir varlığı, sahip olduğu olumlu özellikleri bir yana bırakalım, insan eli tarafından yozlaştırılıp mahvedilen bir canlıyı bu kadar eleştirebilmek, oturup uğraşmak, ne kadar çirkin bir yaratık olduğunu uzun uzun yazıp hatta dili varsa tez vakitte yok olmaları gerektiğini dileyecek kadar düşmüş olmak...

    acıdım şu an, gerçekten acıdım sizlere... günahsız bir canlıdan bu kadar nefret etmek, korkmak değil, nefret etmek.. nasıl bu hale geldiniz gerçekten aklım almıyor.

    tamamen insan eliyle davranışsal bozukluklar sergileyen suçsuz, pamuk bir canlıya...

    sırf pitt için söylemiyorum biliyor musunuz? ağzı dili olmayan, bebek olan, çocuk olan her canlı için söylüyorum bunları.
    hiç büyümeyen çocuklar olarak gördüğüm hayvanlar ve birgün ne yazık ki büyüyecek, masum insan çocukları için söylüyorum. ikisinin de birbirinden hiçbir farkı yok.
  • üst edit; çok virgüllü bir yazı olacak dikkatinize

    modern hayata adapte, apartmanda yaşayabilecek boyutlarda, tüy dökmeyen ve taranma ihtiyacı eser miktarda olan, ıslandığında pek çok köpeğin aksine kokmayan, pek çok köpek cinsinin aksine ırka ait genetik hastalığı bulunmayan, hem evde pinekleneye hem dağ-ova gezmeye uygun, fizikleri nedeniyle pek çok köpekli sporda başarılı, otoriter bir sahip tarafından eğitilmesi kolay, adeleli görüntüsüyle güzel bir fizik ve duruşa sahip, pek çok höpek ırkının aksine fabrikadan çıkmış gibi bütün ırkın üyeleriyle benzer görünmeyen (pek çok renk varyete ve kombinasyonuna sahip), kendine olan güveni nedeniyle öyle ota boka havlamayan, ilk kez köpek besleyeceklerin yapacakları hatalara karşı toleranslı, orta boy bir köpek olduğu için mama masrafı az olan, hem sıcağa hem soğuğa dayanıklı, hem apartmanda yaşamaya uygun hem de bahçede kulübede yaşamaya uygun, pek çok cins köpek gibi ota boka alerjisi olmadığı için mama seçmek konusunda zorlanmayacakları, çocuklara karşı sabırlı ve acı eşikleri yüksek olduğundan bir çocuğun yapacağı ters bir harekette çocuğa kolay kolay saldırmayacak (ne olurs olsun hiç bir köpek cinsi çocuklarla tek başına bırakılmamalıdır), basık sayılabilecek küt burunları sayesinde sahip oldukları yüzleriyle adeta gülümseyebilen, sahibine bağlıyken aynı zamanda aile otoritesini de kabul edebilen, sahibine gerçekten bağlanan, bazı köpekler gibi küçük dağları ben yarattım modunda gezmeyen bir köpek istiyor olabilir.
  • e seviyordur
  • ezik insanlarin kendilerini tatmin etmesi ve kendilerini bir bok sanmalarini sağlamasıdır. ama malesef oyle de böyle de bir bok olamıyorsunuz, insanları tedirgin edip korku saçınca güçlü olunmuyor.
  • insanları korkutmak, sindirmek, kalabalıkları terörize etmek arzusunun yanısıra, ruhsatsız silah taşımaktan korkmalari.

    bakın bu canavar köpeği besleyip de ağızlık ile gezdireni 40 yıllık ömrümde görmedim. bu sapık ruhlu manyaklarin en büyük zevki, yasalardaki boşluktan yararlanarak sokaktaki, parktaki insanlar üzerinde yarattıkları korkudur. keyifle bakarlar korkan suçsuz günahsız insanlara, çocuklara ve kadınlara.
  • genelde 20 yaş altı kekolarda görüyorum, onlar için cevap belli.
    diğerleri için aklıma gelenler:
    -rezil ortamlarda üretilen yavrunun bir şerefsize kurban gitmemesi için alıp kurtarmak istemiş olabilir.
    -pitbull yavruları çok tatlı oluyor, görünce karşı koyamamış olabilir.
    -apartmanda oturanlar için, sessiz olmasından dolayı olabilir.
    -kötü şartlarda bakılan bir pitbullu sahiplenip kurtarmış olabilir.
    -insanlara sorunun ırkta olmadığını kanıtlamak istemiş olabilir.
    -tenhada veya gece gezdirirken daha güvende hissetmek için insanların yaklaşmaya çekineceği, yakın koruma tadında ve çok iri olmayan bir köpek istemiş olabilir.
    -bir tanıdığının sert görünüşlü ama pamuk gibi pitbullunu görüp etkilenmiş olabilir.
    -tipini seviyor olabilir.

    kim bilir.
hesabın var mı? giriş yap