• "iş en iyi, çalışırken bulunur" düşüncesinden yola çıkarak güzel bir hareket olduğunu söyleyebilirim. tabi maymun hesabı, kişioğlu, yeni bir dalı tutmadan diğerini bırakmamalı.
  • yabanci bir ulkede is gorusmesine gidiliyorsa daha da bir zivanadan cikaran durumdur.

    - ucak rezervasonu ciktilari yanlis printer'a yollanir ve o printer'da birakilirsa calistiginiz sirketteki bir menejeriniz tarafindan 20 kiloluk amfi ismarlanmasiyla sonuclanabilir.
    - mulakata girersiniz. mulakat cikisi "ulan bir daha gelebilecek miyim ki buraya!" diyerek cepteki tum parayi harcar ve kredi karti limitini doldurursunuz. gonul rahatligiyla havaalananina dogru yola cikarsiniz.
    - havaalanina vardiginizda ucaginizi kacirirdiginizi farkedersiniz. ilk defa gittiginiz bir ulkede havaalaninda parasiz mahsur kalirsiniz. ancak biletiniz bir sonraki gunun ucagina ucretsiz degistirilir, akil sir erdiremezsiniz.
    - havaalaninda perisan olur, cafe'lerin camlarindan ac ac bakarsiniz. cebinizdeki son bozukluklarla cafede sona kalmis olan cikolatali muffin'i alirsiniz ve ac kalmamak icin kuru kuru yersiniz.
    - thy'den ic hatlar baglantili seferinizi iptal ettirmek icin musteri hizmetlerine derdinizi anlatirsiniz, saat farki kavramindan bihaber olan gorevliye kisa bir cografya dersi verirsiniz ve henuz 24 saatten daha az bir sure kalmadigindan bahsedip sacmalarsiniz. roaming'den dolayi cebinizde kocaman bir delik acilir.
  • gayet meşru bir şeydir ve anlaşılacak olmasından çekinmeksizin yapılabilir.
    tabii ki buna zaman ayırırken bir iş görüşmesine gidileceği söylenmez. "bir işim var" yeterlidir. çoğu zaman patron bu lafın iş görüşmesi anlamına geldiğini bilir. "ne işin var?" diye soracak kadar öküz bir amiriniz veya patronunuz varsa, annemi doktora götüreceğim, nüfus memurluğunda işim var, konut vergisi ödemem lazım vb onlarca gerekçe üretebilirsiniz, "bak bi de yalan söylüyor" diye kendince kurtluk yapması onun öküzlüğüdür, hiç umursamayın. kimse sizi iş görüşmesi yaptığınız için işten çıkarmaz. sadece bu görüşmelerin çok sık olmamasına dikkat edin.
  • çalışılan işte bir rahatlık sağlar, ben özgürüm triplerine sokar, vurdumduymazlık tavan yapar ama bu balon aynı işte devam etmeye karar verinceye ya da reddedilinceye kadar helyum gazıyla doludur, bir kere söndü mü de toparlanmak biraz zaman alır.
  • olması gereken bir durumdur. zira, mevcut işten istifa edip, yeni bir iş aranmaya başlanması büyük bir ihtimalle ya tahammül sınırlarınızın aşıldığı, ya da tuzunuzun kuru olması anlamına gelir. halihazırda iyi kötü bir işiniz olduğu için görüşme stresi de yaşamayacağınızdan, kendinizi rahat bir şekilde daha iyi ifade edebilmenizi sağlar. tek olumsuz yanı, sıkı kontrollü bir işyerinde izin alabilmektir.
  • genellikle dişçi randevusuna gitme bahanesinin ardında zuhur eden eylem.
hesabın var mı? giriş yap