• evet. konumuz kadınlar. ama bu kez kadınlardaki kriterimiz nefes alması, hoş olması, çekiciliği, seksiliği v.s değil. bunlar bir kadında olabilecek özellikler. fakat, bunlar bir kadının kaliteli olduğunu gösterir mi? bence hayır.

    kalite önemlidir. hayatın her alanında hem de. özellikle yeni çağda bu çok sık rastlanmayan fakat keyif veren bir şey. annelerimiz, ablalarımız v.s farklıydı. onlar farklı bir türkiye'de yetiştiler ve farklı koşullarda yaşadılar. fakat yeni dönem kadınlarında çoğu imkan var. her ne kadar çok parlak görünmese de farklı bir dönemde yaşıyoruz.

    çekicilik, seksilik, hoş bir fiziğe-yüze sahip olmak güzel şeylerdir. zaten insan eş seçiminde ilkel ve bilinçaltı dürtüleriyle hareket eder. esasında doğadaki çoğu canlı öyle hareket eder. içgüdüsel olarak bir kadından hoşlanmak; onun sağlıklı vücudundan hoşlanmak ve üreme isteğidir. doğadaki balıklardan tutun, çoğu canlıda bu üreme altyapısıyla birleşme olur. kadınlarda da erkeklerin sağlıklı görünmesi bir kıstasdır. çünkü içgüdüsel olarak kadın da sağlıklı bir üreme ister. kriterlerde yer alan uzun boy-geniş omuz v.s esasında sağlıklı üreme içgüdüsünün dışa vurumudur.

    neyse konuyu dağıtmayalım. içgüdüsel hoşlanmayı bir kenara bırakırsak, bir kadının (özellikle çağımız kadınının) kaliteli olduğunu gösteren detaylardan örnek verecek olursam;

    - iyi bir eğitim: bu 4 yıl öğretmenlik mezun ol kpss değil. eğitimi içselleştirebilmek. öğrenilenleri ve eğitimde gerçekleşen sosyalizasyonu hayata güzel bir şekilde yansıtabilmek.

    - stil sahibi olmak: bu illaki pahalı şeyler giyinmek değil. bir giyim zevkinin ve uyumunun olması. bir şeyleri kombine etme yeteneği. sadelik ve kendine en uygun olanları seçebilmek.

    - güzel konuşma ve dinleme yeteneği: sağlıklı cümleler kurabilme ve karşısındakileri verimli, doğru yerlerde doğru tespitler yaparak dinleme.

    - en az 1 yabancı dil bilmek: bu sayede tekdüzelikten az da olsa kurtulunmuş olunur. başka bir dil bilmek aynı zamanda az çok başka bir kültürü de az da olsa tanımaktır. hayat vizyonunun ister istemez gelişmesidir.

    - temellendirilmiş müzik zevki: ona verilen-ona pompalananları ve ilkelliği değil de, müzikte bile kaliteyi araması. kendi müzik zevkini temellendirebilmesi.

    - orta düzeyde film kültürü: behlül şunu bunu öptü mü değil, en azından birkaç yönetmeni takip etmesi ve onların filmlerinden sonra iki kelime edebilmesi.

    - gidilen yerlerin ve çevrenin kalitesi: bu önemli çünkü nerdeyseniz ve kimlerleyseniz onlarla konumlanırsınız. bir fotoğraf çekilirken arka plana da dikkat ederiz. sizin görünümünüz kadar fon da önemlidir.

    - yalnızken geçirilen zamanın kalitesi: bu esasında önemli bir detay. ne bileyim 7/24 facebook oyunu oynayan bir kadın, sıkıldığında hemen eline cep telefonunu alıp ilgi arayan kadın bence eksiktir. tabiki oyun oynanır, telefonda konuşulur v.s ama bu hayat tarzı haline gelmişse çok sakil bir durum.

    - insanlarla mesafeyi iyi ayarlama: bu da güzel bir yetenektir. bu konuyu oturtmuş kadınlar her daim kaliteli görünür. ne yapay-hızlı bir samimiyet ne de soğuk durmak. tam ortası. karşı tarafın yaklaşım şeklini iyi kavrayabilme ve ona göre davranma meziyeti.

    - zeka parıltısı: bu çoğu kadının ''zeki olduğum için yalnızım'' klişesi değil. zeka parıltısı bir sohbette hemen kendini belli eder. ince espri anlayışı, etkileşimli iletişim- kişileri rahatlıkla süzme yeteneği. bunlar kolaylıkla gözlemlenebilir.

    esasında daha çok detay var. hepsi bir kişide bulunsun, iş ilanı gibi öncüller sıralama durumu değil. bazen küçük detaylar karşınızdaki kişide size karşı olan algıyı oluşturur. algı da çoğu zaman gerçeklerin önüne geçer. durum bu yani.

    http://www.youtube.com/…embedded&v=7xf-lesrkuc#t=34
  • düşmeye, çizilmeye karşı dayanıklı olması, en az ip 57 koruma sınıfına uygun olması.
    arkaya istenen fonu koyabilmek için yanında mavi fon taşıması.
  • garsona hitap şekli bunlardan yalnızca bir tanesidir.
  • 1000 dolar ve ustu.
  • hayatı sorgulamasıdır. kadınlarda böyle nadir bulunur. hayatı, varoluşu, tanrıyı, hayatı sorgulayan bir kadın birçok şeyi farkedebilmiş, ona biçilen gömleği giymemiş kadındır. candır.
  • o anki durumda, pozisyonda, yonleri bilmesi. "gecen hafta ankara'ya gittigimde..." diye baslayip bir sey anlatacaksa o an ankara hangi yondeyse eliyle hafifce o yonu gosterebilmesi. sabah kalktiginda ruzgarin nereden estigine bakmasi. bir de sut verecek en az yarim litre her gun.
  • (bkz: iso 9001)
  • kılık kıyafeti, düzgün konuşması, sıcak kanlı olup samimiyetin dibine vurmamasıdır.
  • internet sayesinde günümüzde artık istediğimiz kişinin özeline kadar anonim olarak inebiliyoruz. bu durum yüzünden de kimsenin gizlisi saklısı kalmıyor. bu nedenle artık bir kadının kaliteli olup olmadığını sosyal medyayı kullanışından çıkartabiliriz. biraz açmak gerekirse :

    sürekli dekolteli fotoğraflarını paylaşıyorsa veyahut amerikan dizilerinden özentilik yapıp "oo may gaaadd!!" gibi tiksinti verici şeyler yazıyorsa kaliteli değildir. zira bu iki örneğini verdiğim ama üşenmesem elli örneğini yazabileceğim davranışlar zekayla ters orantılıdır. ayağının, yemeğinin hatta röntgeninin fotoğrafını çeken kız gördüm yahu, daha n'olsun?! yeğen mevzusu var ki hiç girmiyorum oraya.

    "ama dekolteliye salyalar saçıyosunuuzz??!!" diyeceklere gelsin : erkek dediğin içgüdüsel olarak bakıyor dekolteye. bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey bu. doğurganlık, neslini ilerletme falan filan biliyorsunuz. ama nalet olsun öyle içgüdümüze. böyle yapa yapa iç güzelliğin daha önemli olduğunu unutup herkes açmaya başladı bir taraflarını. arkadaş tamam o da güzel, seviyoruz dekolteleri ama zeka azalıyor gitgide, onu n'apacağız?

    sosyal medya zekayı öldürüyor arkadaş, ben bunu anladım.
hesabın var mı? giriş yap